جشن گلریزان هر سال به همت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و كمك به زندانیان نیازمند برگزار میشود.
دفتر امور رسانههای دفتر رییسجمهور منتخب در اطلاعیهای از همگان، اعم از شخصیتها و رسانهها درخواست کرده است، گمانهزنیها درباره ترکیب دولت یازدهم و کمیتهها و کارگروههای بررسی کننده در این زمینه را متوقف کنند.
به گزارش فارس ، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی دقایقی پیش وارد فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد شد.
آیتالله واعظ طبسی، نماینده ولیفقیه در استانهای خراسان و تولیت آستانقدس رضوی در فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد به استقبال آیتالله هاشمی رفسنجانی رفت.
در این استقبال محمدحسین فروزانمهر؛ استاندار خراسانرضوی و علوی؛ قائممقام تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از فرماندهان ارشد نظامی استان حضور دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این سفر به مدت چهار روز در مشهد مقدس حضور خواهد داشت و علاوه بر زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) با نماینده ولیفقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی دیدار و گفتوگو میکند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی همچنین در طول این سفر با گروهها و تشکلهای سیاسی، طلاب و علمای حوزه علمیه مشهد نیز دیدار میکند.
به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با صدور بيانيهاي ضمن گراميداشت ياد شهداي هواپيماي مسافربري ايران كه در 12 تيرماه سال 1367 هدف حمله جنايتكارانه نيروهاي آمريكايي قرار گرفت، با بازماندگان اين اقدام ضدبشري ابراز همدردي کرد.
وزارت امور خارجه در اين بيانيه تأكيد كرد؛ بدون ترديد حافظه تاريخي ملت ايران هيچگاه اين اقدام غير انساني و اعطاي مدال به عاملين اين جنايت را از ياد نخواهد برد و عاملين آن در پيشگاه وجدان بشري محكوم بوده و مدعيان حمايت از حقوق بشر بايد پاسخگوي سكوت در مقابل اين اقدام شرارت آميز و بي اعتنايي به بديهي ترين ارزش هاي انساني باشند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در جریان سفر روز گذشته محمود احمدی نژاد رئیس جمهور به مسکو، پایتخت روسیه، که بهمنظور شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز، صورت گرفته است، هیئتی متشکل از بیش از 100 نفر، بههمراه احمدی نژاد در این سفر حضور یافتهاند.
همسر احمدی نژاد و همسران برخی معاونان، دستیاران و وزرای رئیس جمهور از جمله افرادی هستند که بههمراه همسرانشان در این هیئت اعزامی حضور دارند.
همچنین محمدشریف ملکزاده، معاون رئیس جمهور نیز بههمراه همسر خود پس از اعزام هیئت 100نفره، در سفری "پنجروزه" به مسکو سفر کرده است.
محمود احمدی نژاد که روز گذشته وارد مسکو شده بود، امشب (شب سه شنبه) از مسکو عازم تهران خواهد شد.
به گزارش انتخاب؛ حال با گذشت 5 سال، متن کامل پیشبینی علیرضا احمدینژاد درباره این روزهای احمدینژاد، از نظر شما میگذرد:
-احمدی نژاد در سال ۱۳۹۲: من نه استاندار بودم نه شهردار بودم و نه رئیس جمهور بودم من هیچ کدام از این ها نبودم من فقط اشتباهی بودم!!
فکر می کنم پس از پایان سریال مرد هزار چهره اولین پیامک طنزی که برام اومد همین بالایی بود، از این دست پیامکها کم به دست من نمیرسد و من هم مثل بقیه میخندم و برای دوستام میفرستم و…،اما نمیدونم این آخری چرا یه جورایی من رو به فکر واداشت،… من اشتباهی بودم.
چند وقت پیش بابام (دکتر احمدی نژاد) تعریف میکرد که یکی از این آقایون بهش گفته بود که میدونی مشکل شما چیه؟ و بعد ادامه داده بود که مشکل شما اینه که خارج از دایره هستی برای همین هم هست که چپ و راست، مدعیان اصولگرایی و اصلاح طلبی (داخل دایرهایها!) باهات این طوری برخورد میکنن.
تو این سه سال به واسطه اخباری که به دست ما میرسید و شرایطی که یک نفر مثل من دارد واقعا به این نکته پی بردم که احمدینژاد اشتباهی رئیس جمهور شد!
علیرضا احمدینژاد در ادامه نوشته بود: آخه نمیشود که یکی بیاید همین جوری بخواهد نونها رو آجر کند، زنجیر اون دایره رو پاره کند و بخواهد که به سمت عدالت (به سمت عدالت) حرکت کند و نخواهد در این بین سهم دوستان داخل دایره را بدهد، کسی بیاید که نخواهد …
خلاصه این که تو این دوره زمونه که اتحاد یک حرکت کمیاب اجتماعی است با کمی دقت میتوان شاهد شکلگیری یک اتحاد بزرگ اصول گرنمایان (+) اصلاحطلبنمایان -در جهت دوختن و اتصال نقاط آسیب دیده دایره و همچنین بیرون انداختن نفوذیهای احمدینژادی در دایره- بود که خوشبختانه فکر میکنم این اتحاد تا سال آینده به ۱۰۰% برسد.
احمدینژاد اشتباهی بود چون معادلات نباید اینجوری جواب میداد و اشتباهی بود چون صاحبان اصلی این انقلاب (مردم) حامی او بوده و هستند و اشتباهی خواهد بود تا وقتی بخواهد با مردم باشد.
به گزارش یک منبع آگاه - دكتر " محمدباقرنوبخت " معاون اول رئيس جمهور خواهد شد و دکتر “علی
اکبرولایتی ” به شورای عالی امنیت ملی خواهد رفت.
این منبع با بیان اینکه - دکتر "ظریف" و یا "محمود واعظی" وزير امور خارجه - دكتر "غلامرضا آقازاده" و "علی ربیعی" نیز برای سازمان انرژی اتمی مطرح می باشد.
وی همچنین از ترکیب احتمالی کابینه را به ترتیب زیر خبرداد:
- دکتر "محمد حسین ملایری ” معاون اجرایی رئیس جمهور
- حجه الاسلام ”علی یونسی ” وزیراطلاعات
- مهندس "پيژن نامدار زنگنه" یا " حبيب الله بیطرف ” وزیر نیرو
- دكتر "سید رضا صالحی امیری" يا " حسام الدين آشنا " وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی
- حجه الاسلام ”علی یونسی ” يا دكتر " محمدباقر نوبخت " وزارت كشور
- دكتر "محمدعلي نجفی" و يا " محمد رضا مصلحي " وزیر رفاه و امور اجتماعی
- دكتر " مرضيه وحيد دستجردی" وزیربهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
- دكتر "صحرائیان" یا "ترک نژاد" وزیر کشاورزی
- دكتر "چینی فروشان" و یا "عبادی"وزیر آموزش وپرورش
- دكتر " کلانتری" یا "ترک نژاد" رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست
- مهندس "ترکان" یا " نعمت زاده " وزیر نفت
- دكتر " محمد نهاوندیان" وزیر اقتصاد
- دكتر “سیف ”رئیس کل بانک مرکزی
- دكتر “ جهانگیری ” وزیرصنعت ، معدن و تجارت
- دكتر “صفدر حسینی ”رئیس صندوق توسعه ملی
- "محمد بهشتی" یا "حسين سيدزاده" و يا " حسين مرعشي " سازمان میراث فرهنگی و گردشگری
- دکتر “حسین سرتیپی ” معاون حقوقی یا قانون اساسی رئیس جمهور
- امير دريادار ”سیاری ” وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
- دكتر “مسعود نیلی ” سازمان مديريت و برنامه ريزي
- دكتر " عباس کریمی " یا آوایی وزیر دادگستری
- مهندس " مصطفي هاشمی طبا" یا دكتر "معصومه ابتکار" وزیر ورزش و جوانان (وبانوان)
- دكتر "محمد معتمدی" یا "حسین مرعشی" وزیر ارتباطات
- "حسین سیدزاده" یا "حسین فریدون" مناطق آزاد
- "حسین فریدون " يا " حسين مرعشي " ريیس دفتر رییس جمهور
- دکتر "صادق" دبیر و سخنگوی دولت یازدهم است.
وی همچنین از پیشنهاد وزارت راه وشهرسازی به “عباس اخوندی و عبدالعلی زاده ”
- دكتر " محمدرضا عارف " يا " عباس كريمي " وزارت علوم وياکتابخانه ملی
این منبع آگاه تصریح کرد : بحث های تعیین اعضای کابینه مهم ترین دغدغه این روزهای رئیس جمهور منتخب است و بایدمنتظر اعلام نهایی اسامی کابینه روحانی ماند .
آیت الله هاشمی رفسنجانی بعداز این دیدار که در محل استقرار موقت رییس جمهوری منتخب برگزار شد، گفت که دکتر روحانی سازماندهی خوبی کرده اند و کارها بخوبی پیش می رود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود : امیدوارم اقدامات آقای روحانی بزودی به نتیجه برسد.
دکتر روحانی نیز اظهارداشت: در این دیدار مباحث مختلف روز و آینده مطرح شد.
رییس جمهوری منتخب تصریح کرد: ما همیشه از مشورت های خوب ایشان بهره مند شده ایم و خواهیم شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: ما هم متقابلا از مشورتهای آقای روحانی استفاده کردهایم.
در این دیدار که در آستانه سالگرد حادثه هفتم تیر 1360 و شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای با تجلیل از شخصیت برجسته و نورانی آیت الله بهشتی افزودند: در آن جنایت خبیثانه، شخصیتهای برجسته، علمای بزرگ و خدمتگزاران صادق به شهادت رسیدند اما چهره پلید منافقین و حامیان مستکبر آنها نیز برای ملت افشا شد و این دستاورد بزرگی بود که عملاً امکان حیات منافقین را در کشور از بین برد و برای جمهوری اسلامی سرنوشت ساز شد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تشکر از سخنان مفید و روشنگر آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در این دیدار افزودند: باید از اقدامات و تلاشهای ارزنده مسئولان و کارکنان شریف دستگاه قضایی حقیقتاً تشکر کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای «سلامت» و «کارآمدی» قوه قضاییه را دو هدف راهبردی و همیشگی دستگاه قضا خواندند و تأکید کردند: این دو هدف عالی، باید در تمام برنامه ها و اقدامات مورد توجه کامل قرار داشته باشد تا دستگاه قضایی به مجموعه ای کاملاً کارآمد و سالم تبدیل شود.
ایشان کارآمدی و سلامت دستگاه قضا را موجب رضایت و احساس امنیت مردم برشمردند و افزودند: دستگاه قضا باید به جایی برسد که هر مظلومی بتواند خود را به ساحل امن آن برساند و در مقابل ظلم بایستد.
رهبر انقلاب مراقبت دائم و پیگیری مستمر را زمینه ساز تحقق اهداف قضایی خواندند و خاطرنشان کردند باید با صیانت و هوشیاری، فاصله فعلی تا قوه قضاییه مطلوب اسلامی را پر کرد.
ایشان افزودند: البته پیمودن این راه سخت، به زمان نیاز دارد اما مهم این است که همه حرکتها در جهت پر کردن خلاء ها و رسیدن به نتیجه مطلوب باشد.
رهبر انقلاب، آگاهی مسئولان قضایی از خلاءهای موجود این دستگاه را، امری مثبت دانستند و افزودند همه کارها باید براساس برنامه های مصوب انجام شود تا در پرتو همت و تلاش امیدوارانه، نقائص موجود برطرف و دستگاه قضایی روز بروز بهتر و شکوفاتر شود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در سخنان مهمی درباره انتخابات 24 خرداد با تجلیل و تشکر از ملت بزرگ و موقع شناس ایران، افزودند: حقایق و نکات برجسته این انتخابات باید همچنان در دایره تحلیل و توجه قرار داشته باشد.
رهبر انقلاب با اشاره به برنامه ریزی یکساله، پیچیده و چند وجهی جبهه مخالف ملت ایران خاطرنشان کردند: دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی تلاش کردند یا انتخابات برگزار نشود و یا با سردی و بی اعتنایی ملت روبرو شود.
ایشان افزودند: آنها برای بعد از انتخابات هم برنامه داشتند تا به بهانه های مختلف مقاصد شوم خود را پیگیری کنند اما به فضل الهی ملت، مهارت و عظمت خود را در روز رأی گیری نشان داد و آنچه اتفاق افتاد 180 درجه خلاف خواسته های دشمنان بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تلاش بیگانگان برای القای تحلیلهای سست و بی پایه درباره حضور شوق آفرین ملت در انتخابات خاطرنشان کردند: شبهه افکنی و تردیدآفرینی درباره صحت انتخابات از جمله روشهای دشمنان برای دلسرد کردن مردم بود اما ملت به گونه ای عمل کرد که دستگاههای تبلیغاتی استکبار، در همان روز انتخابات مجبور شدند به حضور پرشور و عظیم مردم اعتراف کنند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: رمز حضور عظیم ملت در انتخابات امسال، اعتماد و علاقه عمومی به نظام جمهوری اسلامی، اعتماد به ناظران و مجریان انتخابات و امیدواری ملت به حرکت مستمر و پیش رونده ایران عزیز بود و این، حقیقتی بسیار مهم و انکارناپذیر است.
ایشان در همین زمینه به سخنان خود در چند روز قبل از انتخابات اشاره و خاطرنشان کردند: آن روز گفته شد اگر احیاناً کسانی هستند که دلشان با نظام خیلی صاف نیست اما برای ایران و منافع ملی اهمیت قائلند در انتخابات شرکت کنند که لابد برخی از رأی دهندگان در زمره این افراد هستند.
ایشان افزودند: این واقعیت نشان می دهد حتی کسانی که طرفدار نظام نیستند به نظام و انتخابات آن اعتماد دارند چرا که می دانند جمهوری مستحکم اسلامی، مثل شیر در مقابل طمع ورزان ایستاده و از کشور، منافع ملی و عزت ملی، بخوبی دفاع می کند.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین نکته برجسته دیگری از انتخابات یعنی «امنیت کامل در سراسر کشور»، همزمانی دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را یادآور شدند و گفتند: در انتخابات شوراها به علت زمینه های پیچیده طایفه ای، منطقه ای و قومی معمولاً امکان بروز درگیری و ناامنی وجود دارد اما به فضل الهی و در پرتو همراهی ملت و تلاش مسئولان و دستگاههای ذیربط، در انتخابات اخیر هیچ نشانی از ناامنی وجود نداشت.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه تبیین برخی نکات برجسته انتخابات 24 خرداد، رفتار نجیبانه و قانون پذیری نامزدهای دیگر انتخابات را، بسیار مهم و موجب شکرگزاری به درگاه پروردگار دانستند.
ایشان گفتند: دیدار نامزدهای دیگر با رئیس جمهور منتخب و تبریک و ابراز خرسندی از انتخاب وی، موجب شیرینی کام مردم شد و جای تشکر دارد.
رهبر انقلاب با اشاره به حوادث تلخ سال 88 و تأکید مکرر خود بر قانونگرایی افزودند: در این انتخابات نیز می شد بهانه گیری کرد و با راه اندازی اختلاف و دعوا، عظمت و شکوه حضور ملت را نادیده گرفت و کام مردم را تلخ کرد اما رفتار با نجابت و قانونمدارانه دیگر نامزدها، برای مردم احساس آرامش و شادی به همراه آورد و این قانونگرایی باید برای همیشه و برای همه درس باشد.
رهبر انقلاب ورود نیروی عظیم مردم به عرصه انتخابات را ناشی از هدایت دلهای ملت به دست توانای پروردگار برشمردند و افزودند: در پرتو این لطف الهی، انتخابات حقیقتاً حماسه شد و آرزوی خیرخواهان تحقق یافت.
حضرت آیت الله خامنه ای کمک به رئیس جمهور منتخب را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: اداره کشور، واقعاً کارسختی است و همه افراد و همه دستگاهها باید رئیس جمهور برگزیده مردم را یاری کنند.
ایشان افزودند: ایراد و انتقاد و اعتراض سالم، قطعاً برای پیشرفت کشور مفید است اما همه به یاد داشته باشیم که «در حاشیه بودن و ایراد گرفتن» آسان است اما کار اجرایی، دشوار و سخت است بنابراین همه باید به رئیس جمهور منتخب کمک کنیم.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ضرورت پرهیز از دامن زدن به توقعات و یا برخوردهای شتابزده خاطرنشان کردند: نباید به سرعت قضاوت کرد بلکه باید با همکاری و همدلی، کارهای کشور را به جلو برد.
ایشان در پایانِ بخش انتخاباتی سخنانشان با گلایه از برخی حرفهای نامزدهای انتخاباتی در برنامه های دوران تبلیغات افزودند: دولت کنونی در کنار نقاط ضعفش، نقاط قوت فراوانی نیز دارد و چقدر خوب بود که نامزدهای محترم با نگاهی منصفانه در کنار بیان نقاط ضعف، به خدمات مهم دولت و کارهای زیربنایی و سازندگی آن نیز اشاره می کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان به موضوع هسته ای پرداختند.
ایشان تأکید کردند: همانگونه که در اولین روز سال نو گفته شد چند کشور که جبهه مخالف ایران را تشکیل می دهند و خود را به دروغ جامعه جهانی می خوانند با لجبازی نمی خواهند موضوع هسته ای حل شود اما اگر لجبازی را کنار بگذارند حل مسئله ی هسته ای ایران، کاری سهل، آسان و روان است.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: موضوع هسته ای بارها تا لحظه حل، پیش رفته است اما امریکایی ها بهانه های جدیدی پیش کشیده اند.
ایشان با اشاره به سند مکتوبی که آژانس بین المللی هسته ای امضا کرده است افزودند: در این سند آژانس اذعان کرده که اشکالاتی که درباره هسته ای ایران داشته است برطرف شده بنابراین پرونده هسته ای ایران باید بسته می شد اما امریکایی ها بلافاصله مسائل جدیدی را مطرح کردند چرا که موضوع هسته ای را نقطه مناسبی برای تهدید و فشار بر ایران می دانند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تحریکات صهیونیستها خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی در بحث هسته ای، قانونی و شفاف عمل کرده و از لحاظ استدلالی دارای منطقی محکم است اما هدف دشمنان، استمرار فشار، خسته کردن ملت و تغییر نظام است بنابراین نمی گذارند مسئله حل شود.
ایشان افزودند: البته دشمنان در حرفهای خصوصی و نامه ها می گویند نمی خواهیم نظام را تغییر دهیم اما عملکردشان خلاف این حرف را نشان می دهد.
رهبر انقلاب تأکید کردند: برای آنها، هسته ای، حقوق بشر، دمکراسی و هیچ چیز دیگر اهمیتی ندارد آنها دنبال سد کردن پیشرفت ملت و سلطه مجدد بر ایران عزیز ما هستند اما جمهوری اسلامی با اقتدار، استقلال، تکیه بر مردم و اعتماد به پروردگار، ایستاده است و از منافع ایران دفاع می کنند.
ایشان خاطرنشان کردند: تجربه نیز نشان داده است هرکسی در راه حق استقامت ورزد پیروز است و بدون تردید ملت ایران در این زمینه نیز به دشمنان سیلی خواهد زد.
در ابتدای این دیدار آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه گزارشی از اهم اقدامات دستگاه قضایی در یک سال گذشته بیان کرد.
رئیس دستگاه قضا تدوین و ابلاغ برنامه پنجساله توسعه قوه قضاییه، بازسازی کمی و کیفی نیروی انسانی سیستم قضایی، اهتمام به آموزش و پژوهش، تقویت برنامه های فرهنگی، بکارگیری فناوری های نوین در دستگاه قضایی از جمله سامانه های خدمات الکترونیکی، تحول در نگاه به مسائل زندان و مجازات و همچنین قاطعیت در برخورد با اشرار سازمان یافته، متجاوزین به حریم اشخاص و قاچاقچیان مواد مخدر را از مهمترین برنامه ها در زمینه ی ایجاد تحول و توسعه در دستگاه قضایی کشور معرفی کرد.
به گزارش زندگی، حضور چهره های نزدیک به روحانی در دیدار با برخی از وزرا، می تواند به معنای رونمایی رییس جمهور منتخب از وزرای احتمالی آینده اش نیز باشد.
در دیدار روحانی با غضنفری، وزیر صنعت احمدی نژاد، اسحاق جهانگیری نیز حضور داشت. وی در دولت خاتمی وزیر صنایع و معادن بود و از گزینه های قطعی حضور در کابینه روحانی به شمار می رود.
در دیدار روحانی با خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی نیز، عیسی کلانتری هم حضور داشت. کلانتری نیز از وزرای سابق کشاورزی است و از قرابت فکری با حسن روحانی نیز برخوردار است. به نظر می رسد روحانی در دیدارهای خود با وزرای احمدی نژاد، از گزینه های مورد نظر خود، برای وزارتخانه ها نیز در حال رونمایی کردن است.
رئیسجمهور منتخب مردم طی پیامی، از پیام تبریک رئیسجمهوری مصر تشکر کرد.
به گزارش تسنیم، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری منتخب ملت ایران در پاسخ به پیام تبریک " محمد مرسی" رییس جمهوری مصر برای ملت بزرگ مصر سعادت و بهروزی از خداوند متعال مسئلت کرد.
رییس جمهوری منتخب همچنین با تشکر از رییس جمهوری مصر برای وی سلامتی و توفیق آرزو کرده است.
به گزارش خرداد شنیده ها حاکی از آن است که وزیر نفت دولت اصلاحات قصد پذیرفتن وزارت نفت در دولت آینده را ندارد. به نظر می رسد زنگنه علاقه ای برای حضور در مقام وزیر نفت نداشته باشد. مشکلات احتمالی با مجلس اصولگرای نهم و همچنین برخی مشغله های شخصی دلیل این تصمیم اعلام شده است.
البته نزدیکان دکتر روحانی اعلام کرده اند که هنوز هیچ نامی برای وزارت قطعی نشده است ولی به نظر می رسد یونسی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، به زودی به عنوان گزینه وزیر کشور دولت حسن روحانی معرفی شود. در حال حاضر وزارت ارشاد مبهم ترین شرایط را دارد چراکه هنوز گزینه ای که خصوصیات لازم برای اداره این نهاد مهم فرهنگی را داشته باشد، اعلام حضور نکرده است.
پیش از این حبیب الله بیطرف نیز به دلیل مشکلات جسمی اعلام کرده بود که قصد حضور در وزارت نیرو را ندارد.
برچسب : گزینه .جدی. وزارت کشور. دولت روحانی.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد حضورش در کابینه حجتالاسلام روحانی و گمانهزنیهای برخی درباره پست معاوناولی گفت: اگر این پیشنهاد شود، بررسی میکنم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدرضا عارف معاون اول دولت خاتمی و یکی از کاندیداهای انصراف دهنده یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه دیدار با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه اگر پیشنهاد معاون اولی را به شما بدهند، آیا میپذیرید یا خیر، اظهار داشت: بگذارید اول مطرح شود سپس ما آن را بررسی میکنیم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه چقدر برنامههای شما در دولت آقای روحانی اجرایی خواهد شد، گفت: آقای روحانی هنوز برنامههای خود را اعلام نکردهاند و بنده در جلسه دیروز خود با ایشان نقطه نظراتی را مطرح کردم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که شنیده شده که شما از کنارهگیری به نفع آقای روحانی دلگیر شدهاید، گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و بنده آن را تکذیب میکنم چرا که بنده هر کاری انجام میدهم وظیفه است وهر کاری که مردم انجام دهند موجب خوشحالی من میشود.
عارف در مورد آرایش اصلاحطلبان در دولت آینده گفت: این مسئله به عهده آقای روحانی است و ما باید به رئیسجمهور منتخب در حل مشکلات یاری رسانیم تا بتواند کابینه مؤثر و قویای تشکیل دهد.
وی ادامه داد: رئیسجمهور منتخب باید احساس اختیار کند بنابراین نباید به گونهای رفتار شود که ایشان فکر کنند میخواهد کسانی را به وی تحمیل کنند. چرا که تشکیل کابینه در حوزه اختیارات رئیسجمهور است و همه باید به این اختیارات احترام گذاشته تا آقای روحانی کابینه منسجم و قوی داشته باشد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که آیا اصلاحطلبان به دنبال سهمخواهی در کابینه یازدهم هستند، گفت: اصلاحطلبانی که به دنبال سهمخواهی باشند دیگر اصلاح طلب نیستند.
وی ادامه داد: قرار است براساس خواست رئیسجمهور منتخب، وی در هفته جاری با نمایندگان مجلس جلسهای داشته باشد که این جلسه روز سهشنبه یا چهارشنبه پیش از تشکیل جلسه علنی صحن برگزار میشود.
این عضو هیات رئیسه فراکسیون رهروان با بیان اینکه مجلس در هفته جاری میزبان حجتالاسلام روحانی خواهد بود، گفت: زمان دقیق آن مشخص نشده و در حال برنامهریزیهای آن هستیم، البته پس از این دیدار نمایندگان مجلس نیز در پاسخ به حضور آقای روحانی در مجلس، به دیدار ایشان میروند و ملاقاتی را با ایشان خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، پس از آنکه هیئت نمایندگی رئیس جمهور منتخب امروز با حضرات آیات نوری همدانی، موسوی اردبیلی و مکارم شیرازی دیدار کرد و از رهنمودهای آنان بهره مند شد، این هیئت به دیدار آیت الله سبحانی رفت تا از نظرات وی برای فعالیت های دولت یازدهم استفاده کند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، رئیس مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حجت الاسلام والمسلمین علوی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و حجت الاسلام والمسلمین رستگاری هیئت نمایندگی رئیس جمهور منتخب برای دیدار با مراجع تقلید در قم را تشکیل می دادند.
سیدمحمد خاتمی با رییس جمهور منتخب کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد خاتمی با حضور در منزل دکتر حسن روحانی با وی دیدار و گفتوگو کرد.
خاتمی را در این دیدار سیدعلی خاتمی، مسوول دفتر وی همراهی میکند.
بمناسبت اعیاد فرخنده شعبانیه و در آستانه فرا رسیدن سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت حضرت حجت ابن الحسن العسکری(عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک هزار و 249 نفر از محكومانِ محاكم عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حكومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت كردند.
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه طی نامهای به رهبر معظم انقلاب اسلامی بمناسبت اعیاد فرخنده شعبانیه، پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات یک هزار و 249 نفر از محكومانی را كه در كمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی قوه قضائیه واجد شرایط لازم تشخیص داده شده اند، ارائه كرد كه این پیشنهاد مورد موافقت حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
بر اساس اعلام دفتر رئیس جمهور منتخب، عارف همچنین خاطر نشان کرد که در ملاقاتش با حجتالاسلام روحانی برای همکاری با دولت وی اعلام آمادگی کرده است.
جزئیات دیدار عارف و روحانی
علیرضا خامسیان مدیر روابط عمومی دفتر محمدرضا عارف در گفتوگو با فارس با اشاره به دیدار معاون اول دولت خاتمی با رئیس جمهور منتخب گفت: این دیدار جلسهای دوستانهای بود که آقای عارف نقطه نظرات خود را درباره دولت یازدهم با حجتالسلام روحانی در میان گذاشت.
وی افزود: آقای عارف در این دیدار اعلام آمادگی کرد تا در هر زمینهای که رئیس جمهور منتخب تشخیص دهد با تمام قوا به یاری دولت یازدهم بپردازد که این موضوع با نظر مثبت آقای روحانی نیز رو به رو شد.
خامسیان خاطرنشان کرد: در این جلسه مطالبات مردم مورد بررسی قرار گرفت و مروری هم بر وضعیت کشور شد.
محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات، صبح امروز با حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور منتخب ملت دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مدیریت امور رسانهای دفتر رئیس جمهور منتخب اعلام کرد: محمدرضا عارف صبح امروز شنبه با حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور منتخب دیدار کرد.
عارف نامزد اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بود که چند روز مانده به روز برگزاری انتخابات، از حضور در عرصه رقابت با سایر نامزدها انصراف داده بود.
همچنین مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه جمعی از معاونینش با رئیس جمهور منتخب ملت دیدار کرد.
یک منبع نزدیک به رئیسجمهور منتخب با رد گمانهزنیهای صورت گرفته درباره کابینه حجتالاسلام روحانی گفت: هنوز حضور هیچ کس در کابینه وی قطعی نشده است.
در پی انتشار برخی اسامی به عنوان اعضای کابینه رئیسجمهور منتخب ملت خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس در تماس با یک منبع نزدیک به حجت الاسلام روحانی صحت و سقم موضوع را جویا شد.
این منبع نزدیک به رئیسجمهور منتخب با رد گمانهزنیها درباره کابینه دولت آینده اظهار داشت: آقای دکتر روحانی تاکنون با هیچ کس در این زمینه صحبتی نکرده است.
وی افزود: بررسیها و مطالعاتی در چارچوبهای مختلف برای انتخاب کابینه آینده در حال انجام است ولی هنوز حضور هیچ کس در کابینه قطعی نشده است.
این منبع نزدیک به رئیسجمهور منتخب خاطرنشان کرد: اسامی اعلام شده تحت عنوان اعضای کابینه آقای روحانی مورد تائید نیستند و شایعات مطرح شده اصالت ندارد و در صورت رسیدن به جمعبندی در این خصوص اساسی به صورت رسمی اعلام میشود.
در روزهای اخیر اسامی برخی اشخاص تحت عنوان اعضای کابینه حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور منتخب ملت مطرح شد که البته منتشر کنندگان اسامی متذکر شده بودند که این اسامی بر اساس گمانهزنیها مطرح شده است.
همچنین برخی اسامی تحت عنوان حلقه مشاوران و کمیته انتصابات دولت یازدهم مطرح شد که منبع نزدیک به رئیسجمهور منتخب این اسامی را نیز تائید نکرد.
در این فهرست از محمدباقر نوبخت به عنوان مسئول کمیته امور مجلس، محمود واعظی به عنوان مسئول کمیته سیاسی خارجی، حجتالاسلام شهیدی مسئول کمیته ارتباط با مراجع و حوزه، رضا صالحی به عنوان مسئول کمیته امور فرهنگی و اجتماعی نام برده شده است.
همچنین اینگونه مطرح شد که مسئولیت کمیته اقتصادی را محمد نهاوندیان، مسئولیت کمیته تبلیغات و روابط عمومی را محمدرضا صادق، مسئولیت کمیته امور امنیتی را حجت الاسلام علی یونسی و مسئولیت کمیته امور استانها را مرتضی بانک برعهده دارد.
در این فهرست همچنین از محمدرضا نعمتزاده، اکبر ترکان، محمدعلی نجفی، اسحاق جهانگیری و حسین فریدون (روحانی) به عنوان حلقه مشاوران رئیسجمهور منتخب ملت نامبرده شده است.
منبع نزدیک به حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه تاکنون مطلقا هیچ حکمی از سوی دکتر روحانی برای کسی صادر نشده، در عین حال توضیح داد: برخی دوستان بر اساس تجربیات و سوابق کاری که دارند موضوعات مختلف را پیگیری میکنند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام حسن روحانی روز جمعه با کسب 50.71 از آرای مردم بهعنوان رئیس جمهور منتخب ملت برگزیده و مأمور تشکیل کابینه یازدهم شد.
اصل 133 قانون اساسی میگوید، وزرا توسط رئیسجمهور تعیین و برای گرفتن رأی اعتماد باید به مجلس معرفی شوند، بر همین اساس پس از برگزاری مراسم تنفیذ در روز 12 مرداد و همچنین برگزاری مراسم سوگند (تحلیف) در صحن علنی مجلس، رئیس جمهور موظف است که ظرف یک هفته وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند.
از امروز تا پایان مهلت قانونی برای معرفی وزرای پیشنهادی، حجتالاسلام حسن روحانی 53 روز فرصت دارد که وزرای پیشنهادی خود را انتخاب کند.
شنیدههای خبرگزاري تسنیم حکایت از این دارد که رئیس جمهور منتخب تاکنون با برخی شخصیتها و چهرهها برای تصدی سمتهای مختلف در کابینه یازدهم رایزنی کرده و گزینههای مختلفی برای تصدی پستهای مهم دولتی مطرح شدهاند.
هنوز هیچکدام از اعضای کابینه بهطور قطعی مشخص نشدهاند و رایزنیها با این افراد و همچنین بررسیهای حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در این زمینه همچنان ادامه دارد.
آنچه در ذیل میآید گزینههای احتمالی 24 سمت مهم دولتی است كه تسنيم آن را منتشر كرده است:
1- معاون اول رئیسجمهور: محمدرضا عارف، محمدعلی نجفی و محسن مهرعلیزاده؛ (در این زمینه محمدرضا عارف بیشترین شانس را دارد ولی اگر به هر دلیل وی به این سمت منصوب نشود، نجفی بیشترین شانس را خواهد داشت و اگر نجفی به سازمان برنامه و بودجه برود مهرعلیزاده محتملترین گزینه برای تصدی معاونت اولی دولت حجتالاسلام روحانی است.) از آلاسحاق و جهانگیری نیز یاد شده است.
2- وزارت اطلاعات: حجتالاسلام علی یونسی و حجتالاسلام مصطفی محقق داماد مطرحترین گزینه برای این وزارتخانه هستند؛ (در صورت ماندن یونسی در دفتر تحقیقات و مطالعات استراتژیک، احتمالاً محقق داماد تنها گزینه تصدی وزارت اطلاعات خواهد بود و در صورت اینکه محقق داماد رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک شود، یونسی وزیر اطلاعات خواهد شد). در این بخش از حجت الاسلام شفیعی معاون اسبق وزارت اطلاعات نیز ذکری به میان آمده است.
3- وزارت امور خارجه: محمود واعظی، علیاکبر صالحی و کمال و صادق خرازی گزینههای مطرح برای این وزارتخانه هستند که در این میان شانس محمود واعظی از دیگران بیشتر است.
4- وزارت کشور: حجتالاسلام ناطق نوری، مجید انصاری و اسحاق جهانگیری مطرحترین گزینهها برای تصدی این وزارتخانه مهم در دولت حسن روحانی هستند. گفته میشود بهاحتمال قوی، ناطق نوری تصدی این وزارتخانه را نمیپذیرد، و از این روی شانس جهانگیری بسیار بیشتر از دیگران خواهد بود.
5- وزارت اقتصاد: گفته میشود در حال حاضر محمدباقر نوبخت تنها گزینه وزیر اقتصاد است و احتمالاً "نیلی" که هم اکنون مشاور وی است، بهعنوان مدیرکل مناطق آزاد اقتصادی معرفی میشود.
6- دبیر شورای عالی امنیت ملی: شنیده شده است که علیاکبر ولایتی بهعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب خواهد شد.
7- وزارت دفاع: حسین دهقان، علی شمخانی و اکبر ترکان گزینههای تصدی وزارت دفاع هستند که در این میان شانس حسین دهقان بیشتر از دیگران است.
8- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: گفته میشود علی مطهری تنها گزینه این وزارتخانه است و احتمالاً سلطانیفر بهعنوان معاون وی در این وزارتخانه انتخاب خواهد شد.
9- وزارت دادگستری: از حجتالاسلام شوشتری بهعنوان گزینه مطرح برای وزارت دادگستری نام برده میشود و در عین حال گفته میشود که احتمال دارد حجتالاسلام روحانی مرتضی بختیاری وزیر فعلی دادگستری را برای ابقا در سمت خود به مجلس معرفی کند.
10- وزارت ورزش و جوانان: محمد دادکان و سعید فائقی گزینههای اصلی تصدی این وزارتخانه هستند.
11- وزارت نفت: از بیژن نامدار زنگنه و سیدکاظم وزیری هامانه بهعنوان اصلیترین گزینههای تصدی این وزارتخانه کلیدی نام برده میشود.
12- ریاست سازمان انرژی اتمی: علیاکبر صالحی وزیر فعلی امور خارجه، غلامرضا آقازاده و حسین فریدون شانسهای اصلی تصدی ریاست انرژی اتمی هستند.
13- وزارت رفاه و امور اجتماعی: مرتضی بانک و صفدر حسینی گزینههای اصلی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
14- وزارت ارتباطات: از نصرالله جهانگرد بهعنوان گزینه اصلی تصدی این وزارتخانه نام برده میشود.
15- وزارت علوم: جعفر توفیقی، عبدالله جاسبی و جواد اطاعت گزینههای اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند که در این میان شانس جعفر توفیقی از دیگران بیشتر است. جعفر توفیقی سابقه تصدی وزارت علوم در دولت خاتمی را هم دارد.
16- وزارت بهداشت و درمان: گفته میشود صلاحالدین دلشاد و مسعود پزشکیان گزینههای اصلی این وزارتخانه هستند.
17- وزارت راه و شهرسازی: از علی عبدالعلیزاده و علیاکبر آقایی بهعنوان گزینههای تصدی این وزارتخانه نام برده میشود.
18- وزارت صنعت، معدن و تجارت: گفته میشود محمد نهاوندیان رئیس فعلی اتاق بازرگانی ایران از جمله افرادی است که بهاحتمال زیاد برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی خواهد شد.
19- مشاور ارشد رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری: گفته میشود محمدرضا نعمتزاده که رئیس ستاد انتخابات حسن روحانی بود، بهعنوان مشاور ارشد رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاستجمهوری منصوب خواهد شد.
20- مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور: حسین فریدون گزینه اصلی تصدی سمت ریاست دفتر رئیسجمهور است.
21- رئیس مرکز امور مشارکت زنان: زهرا پیشگاهیفر بهاحتمال فراوان به سمت ریاست مرکز امور مشارکت زنان منصوب خواهد شد.
22- معاون پارلمانی رئیس جمهور: حجت الاسلام قدرتالله علیخانی و حجت الاسلام تیمورعلی عسگری از جمله افرادی هستند که بیشترین شانس را برای تصدی معاونت پارلمانی رئیسجمهور دارا هستند.
23- معاونت اطلاعرسانی دولت: شنیده شده است که علیرضا الفت به سمت معاون اطلاعرسانی دولت منصوب خواهد شد.
24- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: از معصومه ابتکار بهعنوان اصلیترین گزینه ریاست سازمان حفظ محیط زیست نام برده میشود.
باشگاه خبرنگاران:هنوز هيچ مقام و منبع رسمي اي در دولت منتخب اين گزينه ها را تاييد نكرده است و به نظر مي رسد صرفا گمانه زني هاي رسانه اي در اين خصوص صورت گرفته است.
برچسب ها : هاشمی.خاتمی.مقام معظم رهبری.خامنه ای.رفسنجانی.آمریکا.ایران.bbc.صدای آمریکا.بی بی سی .فارس.خلیج.حسن روحانی.رئیس جمهور.منتخب.خلیج فارس.عقاب.عقاب نیوز
به مناسبت صعود تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران به مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴، حضرت آیتالله خامنهای پیامی صادر كردند.
متن پیام به این شرح است:
بسمه تعالی
پیروزی تیم ملی فوتبال، مردم و بویژه ورزش دوستان كشور را شادمان كرد. از عزیزانی كه این شادمانی را پدید آوردند متشكرم، خسته نباشید.
سید علی خامنهای
۲۸ خرداد ۹۲
فرماندار تهران در جمع خبرنگاران لیست ۳۱ نفره منتخبان شورای اسلامی شهر تهران را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، عیسی فرهادی در جمع خبرنگاران لیست منتخبان چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران را اعلام کرد.
فرماندار تهران اظهار داشت: در شهر تهران نزدیک به ۴ هزار شعبه اخذ رأی دایر بود که در مقایسه با با دوره قبلی ریاست جمهوری ۴۰۰ شعبه اضافه شد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ هزار نفر در اجرای برگزاری انتخابات نقش داشتند، گفت:دو انتخابات بزرگ در سطح شهر تهران و کشور برگزار شد که در کمترین زمان ممکن نتایج این انتخابات با دقت منتشر شد.
فرهادی تأکید کرد: حدود ۲ هزار نفر در شورای اسلامی شهر تهران ثبتنام کردند که از این تعداد هزار و ۸۷۵ نفر واجد شرایط شدند که به دلایل مختلف تعدادی از آنها انصراف و در نهایت هزار و ۷۳۹ نفر برای ۳۱ کرسی شورای شهر وارد رقابت شدند.
وی تأکید کرد: مجموع آرای اخذ شده در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ۲ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۳۷۵ رأی بوده است که ۲ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۶۶۲ رأی آن صحیح بود.
در جدول زیر اعضای شورای جدید شهر تهران، تعداد آرای آنها و جریان سیاسیشان را به تفکیک مشاهده میکنید.
ردیف | نام و نام خانوادگی | میزان آرا | اصلاح طلب | اصولگرا | ائتلاف |
1 | مهدی چمران | 566614 | * | آبادگران ایران اسلامی | |
2 | علیرضا دبیر | 400670 | * | خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت | |
3 | احمد مسجد جامعی | 281548 | * | نخبگان شورای شهر | |
4 | حسین رضا زاده | 270390 | * | پیشرفت و عدالت ایران اسلامی | |
5 | حبیب کاشانی | 261503 | * | آبادگران ایران اسلامی | |
6 | هادی ساعی | 260457 | * | فراگیر آبادگران | |
7 | مرتضی طلایی | 242386 | * | پیشرفت و عدالت ایران اسلامی | |
8 | پرویز سروری | 199956 | * | خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت | |
9 | رضا تقیپور | 186020 | * | خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت | |
10 | الهه راستگو | 179982 | * | آبادگران شهر | |
11 | عباس شیبانی | 173277 | * | آبادگران ایران اسلامی | |
12 | اسماعیل دوستی | 158707 | * | متخصصین مدیریت شهری | |
13 | احمد دنیا مالی | 157277 | * | * | کارآزمودگان مدیریت شهری |
14 | محمد مهدی تندگویان | 154921 | * | متخصصین مدیریت شهری | |
15 | محمد سالاری | 155138 | * | متخصصین مدیریت شهری | |
16 | فاطمه دانشور | 144792 | * | اصلاح طلبان | |
17 | احمد حکیمی پور | 137964 | * | اصلاح طلبان | |
18 | محمد حقانی | 135100 | * | متخصصین مدیریت شهری | |
19 | مجتبی شاکری | 130269 | * | خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت | |
20 | عبدالحسین مختاباد | 129969 | * | اصلاحطلبان | |
21 | رحمتالله حافظی | 129832 | * | خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت | |
22 | ابوالفضل قناعتی | 127446 | * | آبادگران ایران اسلامی | |
23 | اقبال شاکری | 127558 | * | خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت | |
24 | مهدی حجت | 127252 | * | اصلاحطلبان | |
25 | غلامرضا انصاری | 126500 | * | اصلاح طلبان | |
26 | معصومه آباد | 122790 | * | آبادگران ایران اسلامی | |
27 | عبدالمقیم ناصحی | 119826 | * | آبادگران ایران اسلامی | |
28 | محسن سرخو | 118745 | * | اصلاحطلبان | |
29 | عباس جدیدی | 117503 | * | زاگرسیان ایران اسلامی | |
30 | محسن پیرهادی | 114495 | * | پیشرفت و عدالت ایران اسلامی | |
31 | محمد مهدی مفتح | 114439 | * | آبادگران ایران اسلامی |
حجتالاسلام رئیسی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اخبار منتشر شده در رسانهها در خصوص احضار محمود احمدی نژاد به دادگاه گفت: درباره این موضوع سخنگوی قوه قضاییه در نشست خود با رسانهها توضیحات لازم را ارائه خواهد کرد.
در اين ديدار كه پس از اعلام نتيجه قطعي آراي مردم در یازدهمین دوره انتخابات رياست جمهوري صورت گرفت، مقام معظم رهبري با آرزوي توفيق براي حجت الاسلام و المسلمین روحانی، رهنمودهاي لازم را ارائه كردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در این پیام با اشاره به حضور متراکم و خیره کننده ایرانیان مومن و غیور در صحنه حماسی انتخابات، این حضور عظیم را نشان دهنده رشد فزاینده سیاسی و پای فشردن بر مردمسالاری دینی صادقانه و باطل السحر بافته ها و گزافه های دشمنان حسود خواندند و تأکید کردند: پیروزِ حقیقی انتخابات، ملت بزرگ ایران است که به حول و قوه الهی توانست گامی استوار بردارد و گوهر نفوذناپذیر و چهره ی پر نشاط و مصمّم و دل سرشار از امید و ایمان خود را به نمایش بگذارد.
متن کامل پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت عزیز ایران!
صحنه حماسی و پرشور انتخابات در روز جمعه ی 24 خرداد، آزمون خیره کننده ی دیگری بود که چهره ی مصمم و پر امید ایران اسلامی را در معرض نگاه دوستان و دشمنان نهاد. رشد فزاینده ی سیاسی و پای فشردن بر مردم سالاری دینی صادقانه، حقیقت تابناکی است که با حضور متراکم شما در پای صندوق های رأی، یک بار دیگر در عمل به اثبات رسید و باطل السحر بافته ها و گزافه های دشمنان و حسودان و طمع ورزان شد.
حماسه ی حضور شما پیوند مستحکم ایران و ایرانی را با نظام اسلامی به رخ همه ی بدخواهانی کشید که با صد ترفند سیاسی و اقتصادی و امنیتی در پی گسستن یا سست کردن این اعتماد و پیوند مقدس اند.
ایرانیِ مومن و غیور در انتخابات دیروز، ظرفیت عظیم خود را در مواجهه ی متین و خردمندانه با جنگ روانی بازیگران سلطه و استکبار، با زیبایی و چیره دستی هر چه تمام تر به تصویر کشید و کشور خود و منافع ملی خود و آینده پر تلاش و امیدوارانه خود را بیمه کرد.
پیروز حقیقی انتخابات دیروز ملت بزرگ ایران است که به حول و قوه الهی توانست گامی استوار بردارد و گوهر نفوذ ناپذیر و چهره ی پر نشاط و مصمم و دل سرشار از امید و ایمان خود را به نمایش بگذارد.
اینجانب با خشوع و خاکساری در برابر لطف و رحمت خداوند حکیم و علیم، جبهه ی سپاس بر زمین می سایم و خود و شما را به ذکر و شکر و قدرشناسی این نعمت بزرگ فرا میخوانم و با سلام و عرض اخلاص به حضرت ولی اله الاعظم روحی فداه و تبریک به ملت عزیز و به رئیس جمهور منتخب جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ حسن روحانی نکاتی را به ایشان و همه آحاد ملت عرض میکنم:
1-اکنون که حماسه ی سیاسی و نقطه اوج آن در جمعه ی بیست و چهارم خرداد با پیروزی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی به سرانجام رسیده است، هیجان و التهاب روزها و هفته های رقابت، باید جای خود را به همکاری و رفاقت داده و طرفداران نامزدهای رقیب در آزمون بردباری و متانت و دانایی نیز جایگاه شایسته ی خود را به دست آورند. هیچ احساسی، چه شادمانی و چه ناشادمانی، نباید کسی را به رفتار و گفتاری دور از شأنِ خردمندی و فرزانگی وادار کند. نگذارید بدخواهان، احساسات مردم را ابزار خواستههای پلید خویش کنند. وحدت ملی و رفق و مدارا پشتوانه ی امنیت کشور و خنثی کننده ی ترفندهای دشمنان است.
2- رئیس جمهور منتخب، رئیسجمهور همه ی ملت است. همه باید برای دست یافتن به آرمانهای بزرگی که رئیسجمهور و همکاران وی در دولت، متعهد و مسئول تحقق آنند، به آنان کمک و با آنان همکاری صمیمانه کنند.
3- اکنون پس از هفتهها گفتن و شنودن، نوبت کار و اقدام است. رئیسجمهور منتخب، تا روز پذیرش رسمی مسئولیت، دارای فرصت ارزشمندی است که شایسته است بیشترین بهره از آن برده شود و کارهائی که شروع مسئولیت خطیر ریاست جمهوری، بدان نیازمند است، بی درنگ آغاز گردد.
4- تحقق حماسه ی انتخابات، بدون شرکت و رقابت و تلاش دیگر نامزدهای ریاست جمهوری امکانپذیر نبود. لازم میدانم از همه شخصیت های محترمی که پای در این میدان نهاده و با تلاش خستگی ناپذیر خود، صحنه ی مسابقه ئی شور انگیز را آفریدند، صمیمانه تشکر کنم و آنان را باز هم به نقش آفرینی در عرصه های گوناگون انقلاب و نظام اسلامی فرا بخوانم.
5- و نیز لازم میدانم از همه ی آحاد ملت که این بار نیز حادثه ای ماندگار خلق کردند، بویژه از حضرات مراجع معظّم و علمای اعلام و نخبگان دانشگاهی و سیاسی و فرهنگی که در ترغیب به مشارکت، نقش های ارزنده ایفا کردند، و نیز از دست اندرکاران برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا بویژه وزارت کشور و شورای محترم نگهبان که زحمات طاقت فرسای این هفته های پرکار را صبورانه تحمل کردند و با امانت کامل، این بار سنگین را به سرمنزل رساندند، و نیز از مأموران پر تلاشی که امنیت این پدیده ی حساس را در کشوری با این وسعت، تا اقصی نقاط آن، تضمین کردند و همچنین از همه ی دستگاههای همکار آنان، صمیمانه تشکر کنم و اجر وافر الهی را برای آنان مسألت نمایم.
6-لازم میدانم به شکل ویژه از رسانه ی ملی و دست اندرکاران محترم آن که شور انتخابات را رهین تلاش هنرمندانه و مبتکرانه ی خود ساختند و راوی صادق و صریح گرایش ها و اندیشه ها و هدفهای نامزدان ریاست جمهوری شدند و چگونگی دست بدست شدن قدرت در نظام جمهوری اسلامی را، به شکل آشکار در برابر چشم جهانیان گذاشتند، تشکری بسزا و بلیغ کرده، اجر و توفیق آنان را از خداوند مسألت نمایم.
در پایان بار دیگر با خشوع و ابتهال، نعمت های بزرگ الهی را سپاس گفته و با تکریم یاد امام بزرگوار و شهیدان و ایثارگران عالی مقام، آینده ئی هر چه بهتر را برای این کشور و این ملت آرزو و مسألت میکنم.
و السّلام علیکم و رحمه الله
سیّدعلی خامنه ای
25 خرداد ماه 1392
در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، یک موضوع اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورا نگهبان مطرح و با رأی اعضای مجمع رفع اختلاف شد.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه آیتالله هاشمی رفسنجانی با تشکر و قدردانی از حضور حماسی و پرشور آحاد مردم در داخل و خارج کشور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مرحله اول، باید از الطاف خداوند شکر و سپاسگزاری کنیم که مردم ایران را، مردمی فهیم، هوشیار، موقعیت و زمانشناس قرار داد که با رصد کردن شرایط کشور و وقوف کامل به مسائل روز کشور، با حضور خیرهکننده و پرشور خود در پای صندوقهای رأی، حماسه سیاسی مورد نظر رهبری را به بهترین شکل ممکن تحقق بخشیدند.
بقیه در ادامه مطلب.....
آیتالله هاشمی رفسنجانی و حجتالاسلام سید محمد خاتمی با یکدیگر نسبت خویشاوندی پیدا کردند.
به گزارش مشرق، غروب چهارشنبه هفته گذشته هاشمی رفسنجانی در مراسم ازدواج نوه خواهر خود حاضر شد تا طرف عقد وی باشد.
در طرف دیگر هم محمد خاتمی حضور یافت تا وکالت محمد صدوقی خواهرزاده خود را بر عهده بگیرد تا بدین ترتیب هاشمی و خاتمی فامیل شوند.
در حاشیه این مراسم که چهرههای سیاسی اصلاحطلب و غیر اصلاحطلب حضور داشتند بحثهای داغ سیاسی بهویژه درباره انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار با تأكید بر لزوم انس و آشنایی بیشتر مسلمانان با قرآن و معارف سعادت بخش و عزت آفرین آن افزودند: یكی از خطاب های قرآنی به مسلمانان، اتحاد حول ریسمان الهی و متفرق نشدن است كه در مقابل آن، آموزش و روش استعماری قرار دارد كه ایجاد اختلاف میان امت اسلامی و تشدید تعصب های مذهبی، دستور كار آن است.
ایشان با اشاره به فریب خوردن برخی حكومت ها و دولت های اسلامی، و بازی آنان در زمین دشمن، خاطرنشان كردند: اتحاد و اتفاق میان مسلمانان، یك فریضه فوری است.
رهبر انقلاب اسلامی، كشتار و خونریزی، تروریسم كور و فجایع مربوط به آن، و بوجود آمدن فرصت برای رژیم غاصب صهیونیستی را از نتایج اختلاف و تفرقه میان امت اسلامی برشمردند و گفتند: امروز، روز امتحان برای مسلمانان و دولت های اسلامی است، و ملت های اسلامی باید كاملاً هوشیار باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به موج اسلام ستیزی كه از جانب غرب بر ضد دنیای اسلام آغاز شده است، تأكید كردند: دشمنان غربی، شمشیر را بر ضد مسلمانان از رو بسته اند، بنابراین امت اسلامی باید عوامل اقتدار و توانایی درونی خود را تقویت كنند كه یكی از مهمترین این عوامل، اتحاد و یكپارچگی و تمركز بر نقاط اشتراك است.
رهبر انقلاب با اشاره به اینكه دنیای اسلام امروز تشنه ی حقایق قرآنی است افزودند: برخلاف گذشته كه برجستگان دنیای اسلام برای رساندن صدای آزادی خواهی خود شعارهای سوسیالیستی و كمونیستی سر می دادند امروز از شرق تا غرب دنیای اسلام اگر كسانی بخواهند شعار عدالت، استقلال، آزادی و عزت را فریاد كنند شعارهای قرآنی را سر می دهند.
ایشان برگزاری جلسات و مسابقات قرآنی را وسیله ای برای نزدیك شدن بیشتر به حقیقت و روح قرآن كریم دانستند و خاطرنشان كردند: فراگرفتن معارف قرآنی زمینه ای برای رسیدن به سلامت، امنیت و عزت و سامان یافتن زندگی مسلمانان در سایه ی تعالیم قرآن است.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گزارشی از تلاشهای این سازمان در جهت بسط معارف قرآنی و همچنین برگزاری سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم بیان كرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی حضور قاریان، حافظان و اساتید قرآنی از 70 كشور جهان را از نقاط برجسته این دوره از مسابقات خواند و گفت: سازمان اوقاف در یكسال گذشته به منظور توسعه و همچنین ارتقاء فعالیتهای قرآنی در كشور برنامه های متنوعی را در دستور كار قرار داده است.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار ضمن تبریک عید مبعث، مهمترین وظیفه امت اسلامی را در شرایط کنونی، هوشیاری و شناخت نقشه راه خود و همچنین نقشه دشمن دانستند و تأکید کردند: طراحی اصلی دشمن ایجاد اختلاف و درگیری میان مسلمانان است بنابراین ضروری ترین نیاز دنیای اسلام اتحاد و اتفاق، و همکاری و همدلی است.
ایشان با اشاره به مزاحمت ها و معارضه هایی که همواره در مقابل پیامبران الهی و دعوت به حق آنها وجود داشته است افزودند: این مخالفت ها و مقابله ها در برابر دعوت پیامبر اسلام (ص)، سنگین تر و همه جانبه تر بود و تا آخر عمر شریف آن حضرت به شکل های مختلف ادامه داشت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امروز نیز در مقابل ندای اسلام معارضه و دشمنی وجود دارد، خاطرنشان کردند: بعد از آنکه دعوت های غیرالهی اعم از دعوت مکاتب مارکسیسم و لیبرالیسم، نتوانستند سعادت بشریت را تأمین کنند، امروز دلها و نگاهها متوجه اسلام است، بنابراین دشمنی با اسلام به عنوان کانون اندیشه عدالتخواهی و کرامت انسان، سنگین است.
حضرت آیت الله خامنه ای، اهانت به پیامبر اسلام (ص) را نمونه ای از این دشمنی ها دانستند و افزودند: نمی توان باور کرد که اهانت به اسلام و اسلام ستیزی در دنیا، بدون طراحی سرویس های اطلاعاتی قدرتها و حمایت مالی آنها باشد.
ایشان با تأکید بر اینکه برخی رفتارها و اقدامات مسلمانان همچون جمودها و تحجرها، بهانه اسلام ستیزی را به قدرتهای سلطه گر می دهد، گفتند: مسلمانان باید دعوت به اسلام را با صراحت و شجاعت، و صداقت و عدالت انجام دهند تا دلها را به سوی خود جذب کند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مسلمانان باید در مقابل دشمنی ها با پیام اسلام، بایستند همانگونه که پیامبر اسلام (ص) و همه مؤمنان به اسلام در طول تاریخ ایستادند.
حضرت آیت الله خامنه ای لزوم بصیرت امت اسلامی و شناخت نقشه راه مسلمانان و نقشه راه دشمن را بسیار ضروری خواندند و خاطرنشان کردند: نقشه اصلی دشمن ایجاد اختلاف میان مسلمانان و تحریک تعصب های مذاهب مختلف اسلامی علیه یکدیگر است تا توجه امت اسلامی از کانون اصلی دشمنی یعنی سرمایه داری فاسد و صهیونیسم غاصب و قسی القلب منحرف شود.
ایشان تأکید کردند: امت اسلامی اعم از ملتها، سیاستمداران و روشنفکران باید این نقشه راه دشمن را بشناسند تا بتوانند در مقابل آن تدبیر کنند و دچار عملکرد اشتباه نشوند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: قدرتهای سلطه گر می خواهند با ایجاد اختلاف میان مسلمانان، آنان را از مسائل اصلی خود و همچنین پیشرفت مورد نیاز، غافل کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: غربیها در گذشته، از طریق استعمار این هدف را دنبال می کردند و اکنون با ایجاد اختلاف میان مسلمانان به دنبال این هدف هستند.
ایشان تأکید کردند: البته غربیها با شعارهای طرفداری از حقوق بشر و حمایت از دموکراسی نخواهند توانست لکه ننگ استعمار را از دامان خود پاک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در جمع بندی سخنان خود گفتند: با توجه به نقشه راه دشمن، مسلمانان باید با بصیرت و شناخت دشمن و نقشه های آن، نقشه راه خود را که همان اتحاد و اتفاق، و همکاری و همدلی است به درستی بشناسند.
در ابتدای این دیدار که رؤسای قوای مقننه و قضاییه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز حضور داشتند، آقای احمدی نژاد رئیس جمهور با تبریک سالروز مبعث پیامبر گرامی اسلام، نبی مکرم اسلام را گنجینه علم و اسرار خداوند متعال خواند و با اشاره به خصایل پیامبر گرامی اسلام افزود: رسالت اصلی حضرت محمد مصطفی(ص) هدایت بشر بود و در این مسیر متحمل سختی های زیادی شد.
وی افزود: هدف رسالت پیامبر عظیم الشان اسلام اتمام مکارم اخلاق، مخاطب پیام او همه بشریت و گستره ی رسالت او همه ی جهان برای کمال یافتن انسان بود.
رئیس جمهور، انقلاب عظیم ایران به رهبری امام را دعوت به راه پرافتخار و سعادت آفرین انبیاء الهی دانست و گفت: استقرار کامل توحید و عدالت در جهان براساس وعده حق خداوند با ظهور آخرین ذخیره الهی یعنی امام عصر (عج) محقق خواهد شد.
منبع :پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با تأکید بر اینکه هر رأی مردم، رأی به جمهوری اسلامی و اعتماد به ساز و کار انتخابات است، فرمودند: لازمه انتقاد در سخنان انتخاباتی سیاهنمایی نیست، نامزدها وعدههای نشدنی ندهند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع کمنظیر و پرشور سوگواران بیست و چهارمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی قدس سره الشریف که صبح امروز در حرم مطهر آن حضرت برگزار شد، باور حضرت امام به «خدا، مردم و خود» را زمینهساز پیروزی، تداوم و پیشرفت مقتدرانه انقلاب اسلامی خواندند و با بیان توصیههای مهم انتخاباتی خطاب به مردم و نامزدها افزودند: به یاری پروردگار ملت ایران ده روز دیگر حماسهای پرشور میآفریند و از آزمون بزرگ ۲۴ خرداد سرافراز و سربلند بیرون میآید.
حضرت آیتالله خامنهای قیام تاریخی ۱۵ خرداد سال ۴۲ را، مقطع بسیار مهمی در تاریخ ایران خواندند و افزودند: بعد از بازداشت حضرت امام(ره) که پس از سخنرانی ایشان در ۱۳ خرداد ۴۲ روی داد، در ۱۵ خرداد موج عظیمی از حرکت مردمی در تهران، قم و چند شهر دیگر براه افتاد که پیوند مستحکم مردم با روحانیت و مرجعیت را به رخ حکومت طاغوت کشید.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه پیوند مردم با روحانیت ضامن پیشرفت، اوجگیری و در نهایت پیروزی نهضت بود، فرمودند: هنگامی که مردم وارد میدان میشوند و احساسات و اندیشه آنها پشتوانه یک نهضت قرار میگیرد، آن حرکت، ظرفیت ادامه یافتن و پیروز شدن را بدست میآورد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نمایان شدن چهره خشن و بیرحم طاغوت در حادثه ۱۵ خرداد سال ۴۲ افزودند: یکی از نکات مهم آن حادثه، سکوت مجامع و نهادهای بینالمللی مدعی حقوق بشر بود که به هیچ وجه اعتراضی از آنها شنیده نشد.
ایشان تاکید کردند: برغم همه این مسایل، امام خمینی(ره) به تنهایی اما به پشتوانه مردم، چهره یک رهبر آسمانی و معنوی، قاطع و مصمم را از خود به همه مردم و تاریخ نشان داد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سه باور مهم امام راحل(ره) تاکید کردند: باور به خدا، باور به مردم و باور به خود، هر سه به معنی واقعی کلمه در وجود امام و تصمیم امام و همه حرکتهای ایشان تجلی داشت.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: حضرت امام خمینی(ره) با دل خود با مردم سخن گفت و مردم هم با جان خود به او لبیک گفتند و به وسط میدان آمدند و مردانه ایستادند و این نهضت به تدریج به سمت پیروزی رفت و در نهایت هم بدون کمک هیچ کشوری، به پیروزی رسید.
رهبر انقلاب در تشریح سه باور عمیق و سرنوشت ساز امام یعنی باور به خدا، باور به مردم و باور به خود افزودند: امام با همه وجود به پروردگار اعتماد و به تحقق وعده یاری خدا یقین داشت و به همین علت فقط و فقط برای خدا کار و حرکت و اقدام میکرد.
ایشان افزودند: امام به ملت نیز عمیقا «اعتماد و اعتقاد» داشت و بر این باور بود که ملت مؤمن، باهوش و شجاع ایران اگر رهبران لایقی داشته باشد مثل خورشید در میدانهای مختلف خواهد درخشید.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: در چشم امام، مردم عزیزترین، و دشمنانِ ملت منفورترین بودند و این باور یکی از علل اساسی ایستادگی و مقابله امام با سلطهگرانی بود که با ملت ایران، دشمنی میکردند.
رهبر انقلاب در تشریح سومین ویژگی امام یعنی باور به خود و اعتماد به نفس خاطرنشان کردند: امام «ما می توانیم» را در وجود ملت زنده کرد و تواناییهای ذاتی ملت را در عرصههای مختلف به بروز و ظهور رساند.
معظمله با اشاره به رفتار شجاعانه امام در مقابل رژیم مستبد پهلوی، دوران انقلاب، دفاع مقدس و مقابله با ستمگران جهانی افزودند: شجاعت، قاطعیت و اعتماد به نفسی که در گفتار و رفتار و تصمیمات امام جاری بود، بتدریج به ملت منتقل شد و این ملت را به الگوی استقامت و بصیرت تبدیل کرد.
رهبر انقلاب افزودند: در پرتو همین اعتماد به نفس و شجاعت بود که امام هیچگاه حتی در آخرین روزهای حیات پربرکتشان، دچار ذرهای افسردگی و تردید و وادادگی نشدند؛ بگونهای که بیانیههای سالهای آخر حیات ایشان، از سخنان و مواضعشان در سالهای آغاز نهضت، انقلابیتر و قویتر بود.
ایشان با تشریح نتایج باور ملت ایران به شعار اساسی امام خمینی یعنی «ما می توانیم» افزودند: ملت ایران در پرتو «اعتماد به نفس»، امید و توکل به خدا، یأس و نومیدی دوران ستمشاهی را کنار گذاشت و با افتخارآفرینی در عرصههای مختلف، خود را به نماد سرافرازی و پیشرفت تبدیل کرد.
رهبر انقلاب نجات ایران از وابستگی شرمآور به آمریکا و انگلیس، تبدیل سران فاسد و خائن و شهوتران به حاکمان برآمده از آرای ملت، تبدیل ایران از کشوری عقبمانده به کشوری که شتاب پیشرفت علمی آن یازده برابر متوسط جهانی است و دستیابی ایران به پیشرفتهای تحسینبرانگیز در عرصههای سازندگی، علمی، پزشکی و آموزش عالی را از برکات حرکت عظیمی خواندند که امام راحل عظیمالشأن در پرتو باور به خدا، باور به ملت و باور به خود در میان مردم بوجود آورد.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه پیشرفتها و دستاوردهای سه دهه اخیر نباید مایه غرور کاذب شود، خاطرنشان فرمودند: ما اگر خودمان را با ایران دوران طاغوت مقایسه کنیم، این افتخارات به چشم خواهد آمد اما اگر خود را با «ایران اسلامی مطلوب» که جامعهای همراه با عزت، رفاه، اخلاق و ایمان و معنویت است، مقایسه کنیم، قطعا راهی طولانی در پیش داریم.
ایشان تاکید کردند: این راه طولانی اما پرافتخار با همان سه باور امام(ره) قابل پیمودن است و ملت ایران با برخورداری از جوانان مومن و با تمسک به این سه باور، این توانایی را دارد که با سرعت و شتاب لازم به قله رفیع ایران اسلامی مطلوب دست یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه افق پیش روی ملت ایران پر از امید است، افزودند: ملت، نقشه راه را نیز که همان اصول امام است، در اختیار دارد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اصول امام که در سخنرانیهای منتشرشده و مدون ایشان و وصیتنامه ایشان موجود است، همان اصولی است که ملت عقبافتاده و وابسته ایران را به ملتی پیشرو و سرافراز و مستقل تبدیل کرد.
ایشان یک نکته را هم متذکر شدند و فرمودند: کسانی که نام امام را بر زبان میآورند و به نام ایشان تمسک میجویند، باید به اصول و «نقشه راه امام» هم اعتقاد داشته باشند، زیرا حقیقت امام تنها با اصول و مبانی و نقشه راه آن عزیز قابل درک و قابل عمل میشود.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین اصول حضرت امام در زمینههای مختلف اصول ایشان در «سیاست داخلی» را اینگونه بیان کردند: تکیه به رای مردم، تامین اتحاد و یکپارچگی ملت، مردمی بودن و غیراشرافی بودن حکمرانان و زمامداران، دلبسته بودن مسئولان به مصالح ملت و کار و تلاش همگانی برای پیشرفت کشور.
حضرت آیتالله خامنهای در خصوص اصول امام در «سیاست خارجی» فرمودند: ایستادگی در مقابل سیاستهای مداخلهگر و سلطهگر، برادری با ملتهای مسلمان، ارتباط برابر با همه کشورها به جز کشورهایی که تیغ بر روی ملت ایران کشیدهاند، مبارزه با صهیونیسم، مبارزه برای آزادی فلسطین، و کمک به مظلومان و ایستادگی در برابر ظالمان، اصول امام در سیاست خارجی است.
ایشان به اصول امام در عرصه «فرهنگ» نیز اشاره کردند و افزودند: اصول امام در این بخش عبارتند از: نفی فرهنگ اباحهگری غربی، نفی جمود و تحجر، نفی ریاکاری در تمسک به دین، دفاع قاطع از اخلاق و احکام اسلام، و مبارزه با ترویج فحشا و فساد در جامعه.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص اصول امام در عرصه «اقتصاد» نیز فرمودند: تکیه به اقتصاد ملی و خودکفایی، عدالت اقتصادی در تولید و توزیع، دفاع از طبقات محروم، مقابله با فرهنگ سرمایهداری، احترام به مالکیت و سرمایه و کار، هضم نشدن در اقتصاد جهانی و استقلال در اقتصاد ملی، اصول اقتصادی امام است.
حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: توقع همیشگی امام از مسئولان این بود که با اقتدار و مدیریت و با اداره عاقلانه و مدبرانه کشور، این اصول را اجرایی کنند و به پیش ببرند.
ایشان با تاکید بر اینکه این اصول نقشه راه امام بزرگوار است، خاطرنشان کردند: ملت ایران با ایمان راسخ به تواناییها و استعدادهای خود و با همت جوانان و استفاده از نقشه راه امام میتواند راه طی شده در ۳۴ سال گذشته را با قدرت و شتاب بیشتر ادامه دهد و به الگویی حقیقی و کامل برای ملتهای مسلمان تبدیل شود.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به انتخابات حساس یازدهمین دوره ریاست جمهوری پرداختند و نکاتی را در این خصوص یادآور شدند.
حضرت آیتالله خامنهای انتخابات را مظهر هر سه باور امام دانستند و افزودند: انتخابات مظهر خداباوری است زیرا بر اساس تکلیف باید در سرنوشت کشور شرکت کرد.
ایشان خاطرنشان کردند: انتخابات مظهر مردمباوری است زیرا در انتخابات، مردم خودشان مسئولان کشور را انتخاب میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: انتخابات مظهر خودباوری نیز میباشد زیرا هر رایی که در صندوق انداخته میشود، در واقع مشارکت و دخالت در سرنوشت کشور است.
حضرت آیتالله خامنهای مهمترین موضوع در انتخابات را، ایجاد حماسه سیاسی و حضور «پرشور و هیجانِ» مردم در پای صندوقهای رای دانستند و تاکید کردند: هر رایی که مردم به یکی از هشت کاندیدای محترم بدهند، در درجه اول، رای به جمهوری اسلامی و رای اعتماد به ساز و کار انتخابات است.
ایشان خاطرنشان کردند: این رای در درجه دوم، رای به کسی است که هر فردی بر اساس نظر و انتخاب خود، او را برای آینده کشور مفیدتر تشخیص داده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان برای تبدیل انتخابات به تهدیدی ضدنظام، گفتند: آنها امیدوارند انتخابات، یا سرد برگزار شود و یا اینکه بعد از انتخابات فتنهای بوجود آید همانگونه که در سال ۸۸ روی داد اما دشمنان در طراحی خود اشتباه میکنند زیرا ملت ایران را نشناخته و روز ۹ دی را فراموش کردهاند.
ایشان تأکید کردند: به توفیق الهی و بر خلاف خواست و طراحی دشمنان انتخابات ۲۴ خرداد، فرصت بزرگ نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: دشمنان تصور میکنند اکثریتی خاموش و مخالف نظام در کشور وجود دارد در حالیکه آنها ۲۲ بهمن را از یاد بردهاند که در ۳۴ سال گذشته همواره جمعیت عظیمی در دفاع از نظام اسلامی به خیابانها آمده و شعار «مرگ بر آمریکا» سر داده است.
ایشان با تاکید بر اینکه بدخواهان ملت ایران و اتاقهای فکر آنها، برای سرد کردن فضای انتخابات به تبلیغات دروغین و بیانصافانهای همچون مهندسی شدن انتخابات و مشروع و آزاد نبودن آن روی آوردهاند، خاطرنشان کردند: در کجای دنیا به نامزدهای انتخابات، از چهرههای معروف گرفته تا افراد گمنام، اجازه داده میشود بطور مساوی از رسانه ملی کشور استفاده کنند.
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: در آمریکا و کشورهای سرمایهداری، اگر نامزدهای انتخابات عضو دو یا سه حزب نباشند و مافیای ثروت و قدرت و شبکه صهیونیستها از آنها حمایت نکنند، به هیچ وجه امکان تبلیغات ندارند.
حضرت آیتالله خامنهای قانون را مرجع و حاکم واقعی روند انتخابات در ایران برشمردند و تأکید کردند: در جمهوری اسلامی تنها چیزی که بر روند وارد شدن در عرصه انتخابات حاکم است، قانون است و طبق قانون عدهای میتوانند بیایند و عدهای نمیتوانند؛ ضمن اینکه کسانی که تشخیص صلاحیت میدهند نیز طبق قانون مشخص هستند.
ایشان افزودند: دشمن بیرونی با چشم بستن بر این واقعیات، تبلیغات دروغین انجام میدهد و متاسفانه برخی «حنجرهها و قلمهای بیتقوا» در داخل همان تبلیغات را تکرار میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: ملت ایران به توفیق الهی و با حضور خود و عزم راسخ، به همه این ترفندها، پاسخ قاطع و کوبنده خواهد داد.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از بیاناتشان درباره انتخابات خطاب به نامزدهای انتخاباتی، چند توصیه مهم بیان کردند.
ایشان تأکید کردند: نامزدهای محترم از هر چیزی که میخواهند انتقاد کنند، اما متوجه باشند معنای انتقاد بیانصافی، منفیبافی و سیاهنمایی نیست بلکه جوهره انتقاد به معنای عزم و نیت و تلاش برای حل مشکلات و پیمودن راهی پرافتخار است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر چه رسانههای بیگانه با غیض و غرضورزی سعی میکنند این سخنان من را به برخی نامزدها منتسب کنند اما این حرفها متوجه نامزد یا نامزدهای خاصی نیست بلکه متوجه همه نامزدهاست.
ایشان افزودند: لازمه انتقاد، انکار جهات مثبت نیست بنابراین کسانی که میخواهند اعتماد مردم را به خود جلب کنند، نباید برنامهها و کارهای زیرساختی و برجستهای را که در این دولت و دولتهای چند دوره گذشته انجام شده و موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده، انکار کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مشکلات اقتصادی از جمله گرانی و تورم افزودند: آرزوی ملت و همه ما این است که منتخب ملت در انتخابات ۲۴ خرداد، حلّال مشکلات اقتصادی باشد اما نامزدها در بیان طرحهای خود برای حل مشکلات اقتصادی، کارهای انجامشده را نفی نکنند.
توصیه انتخاباتی دیگر رهبر انقلاب به هشت نامزد، این بود که وعدههای نشدنی ندهند.
ایشان خطاب به نامزدها افزودند: به گونهای حرف بزنید که اگر خرداد سال آینده نوار حرفهای امروز شما را پخش کردند، شرمنده نشوید و با بهانهگیری گردن این و آن نیندازید.
حضرت آیتالله خامنهای اختیارات رئیسجمهور در قانون اساسی را بسیار وسیع و فوقالعاده دانستند و خاطرنشان کردند: تنها محدودیت رئیسجمهور «قانون» است که البته قانون در واقع محدودکننده نیست بلکه هدایتکننده و نشاندهنده راه صحیح حرکت است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس از نامزدها دعوت کردند ضمن ارائه برنامههایشان، چند قول اساسی به مردم بدهند: قول بدهند با «عقل و درایت» و «پشتکار و ثبات قدم» عمل خواهند کرد. قول بدهند از همه ظرفیتهای قانون اساسی برای انجام مسئولیتهای بزرگ ریاست جمهوری استفاده میکنند و قول بدهند ضمن مدیریت اوضاع کشور، به مسئله اقتصاد که به میدان چالش تحمیلی بیگانگان تبدیل شده، توجه کافی خواهند کرد.
ایشان قول نامزدهای انتخاباتی به ملت برای پرهیز از حاشیهسازی و حاشیهپردازی را ضروری برشمردند و افزودند: لازم است به ملت قول بدهید که اگر انتخاب شدید، دست اطرافیان و دوستانتان را باز نخواهید کرد.
رهبر انقلاب قول نامزدها به مردم برای توجه کامل و پاسداری از منافع ملت در مقابل بیگانگان را، از دیگر تعهدات ضروری نامزدها خواندند و افزودند: برخی با تحلیل غلط، میگویند برای کاهش عصبانیت دشمن باید به او امتیاز داد اما این کارِ اشتباه، عملاً به معنای ترجیح منافع بیگانگان بر منافع ملت است.
ایشان خاطرنشان کردند: عصبانیت دشمن ناشی از وجود بالنده جمهوری اسلامی و ناشی از زنده بودن راه و یاد و اهداف امام در اذهان ملت است و تنها راه مقابله با آن تلاش بیوقفه برای حل مشکلات و «استقلال و اقتدار ملی» است.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان بیاناتشان تأکید کردند: ده روز دیگر، روز امتحان بزرگ ملت ایران است که امیدواریم به فضل پروردگار، ملت با ایجاد حماسهای پربرکت و دارای نتایج درخشان، از این آزمون بزرگ الهی نیز سربلند و سرافراز بیرون آید.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام سیدحسن خمینی تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره) در سخنانی واقعه ۱۵ خرداد سال ۴۲ را سرآغاز نهضت امام دانست و گفت: در شروع نهضت شرایط به گونهای بود که هیچ کس اساساً تصور نمیکرد انقلابی با رویکردها و جهتگیریهای دینی به دست امام شکل بگیرد و پیروز شود.
وی اتکا و باور حقیقی امام به خدا را اساس حرکت انقلابی حضرت امام توصیف کرد و افزود: امام خمینی(ره) نهضت را در شرایطی آغاز کرد که اعتقاد به دین در شرق و غرب عالم در ضعیفترین حالت خود قرار داشت.
حجتالاسلام سیدحسن خمینی همچنین با اشاره به انتخابات پیش رو افزود: امیدواریم آحاد جامعه بتوانند این شرایط حساس مسئولیت خود را به خوبی بشناسند و به آن عمل کنند.
در مراسم بیست و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) که در جوار حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزاری میشود علاوه بر اقشار مختلف مرم، روسای قوای سهگانه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعضای بیت امام راحل و مقامات لشکری و کشوری و برخی سفرای خارجی حضور دارند.
در مراسم امسال سالگرد ارتحال امام(ره) امسال همچنین کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نیز حضور دارند.
در این مراسم سیدحسن خمینی سخنرانی کوتاهی کرد و هم اکنون مقام معظم رهبری در حال سخنرانی هستند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران گفت: تاکنون تأیید صلاحیت شدگان به ۱۶۸۱ نفر رسیده است در حالی که پیش از این، تعداد آنها ۱۶۷۲ نفر بود و تا پایان امشب احتمالاً افزایش مییابد.
حسین طلا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس، درباره نتیجه بررسی تأیید صلاحیتهای چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: نتیجه نهایی تأیید صلاحیتها تا امشب به اتمام میرسد و تا 13 خرداد جمعبندیهای نهایی از طریق فرمانداریها اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کسانی که نسبت به احکام اولیه اعتراض داشتهاند در هیأت مرکزی اعتراضات آنها در حال بررسی است گفت: از 13 تا 15 خرداد فرمانداریها و بخشداریها اسامی نهایی را از طریق آگهیهای رسمی و رسانهها اعلام میکند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا استان تهران خاطرنشان کرد: تاکنون تأیید صلاحیت شدگان به 1681 نفر رسیده است که پیش از این تعداد آنها 1672 نفر بود و تا پایان امشب قطعا افزایش مییابد.
عصرایران - در پی انتقاد برخی کاندیداهای حاضر در مناظره به سوالات تستی مجری برنامه و تنها دقایقی بعد از اتمام مناظره ، پیامک های طنز در این باره منتشر شد که نشان دهنده طبع ظریف و شوخ ایرانی هاست:
مثلا: شیش سیخ جیگر سیخی شیش هزار!
* صدا و سیما: کاندیداهای محترم تا ساعت 23 فردا شب فرصت دارند کاردستی های خود را تحویل دهند!
* مراحل بعدی مناظرات: کشیدن نقاشی با آبرنگ / طناب کشی/ حبس نفس/ زووو/ اسم فامیل/ ماست خوری!
* صدا و سیما از طریق کنکور و آزمون تستی رئیس جمهور می پذیرد!!!
* حیدری پانتومیم اجرا می کنه ، کاندیداها باید حدس بزنن.
وقتی برای ملاقات باصدام رفتم با من برخورد محترمانهای داشت، حالا بماند که ما از آن جلاد دل خونی داشتیم .هم به خاطر جنایت هایی که کرده بود وهم به خاطر خواهر زاده ام که شهید شده بود. ما این همه شهید داده بودیم و مردم از خودکامگی او صدمه های زیادی خورده بودند،من خودم را در مقابل چنین آدمی می دیدم و بالطبع از رویارویی با او حال خوبی نداشتم.
ظاهر صدام با چیزی که درونش می گذشت متفاوت بود. ظاهرش آرام به نظر می رسید ولی از دیدنش تصویری که در ذهن انسان نقش می بست حاکی توحش و سفاکی هایش بود. صدام مبادی آداب بود.
همراه هیئتی سه نفره برای مذاکره با صدام رفته بودیم و درکنار صدام هم چند نفر از مقامات رده بالای حکومت بعث نشسته بودند.افرادی چون حمادی، طارق عزیز، عزت ابراهیم و چند نفر دیگر از اعضای مهم دولت عراق.
بعد از شروع جلسه دیدم در اتاق نیمه باز است و دو نفر گارد مسلح بیرون اتاق ایستاده اند و آماده اند تا در صورت نیاز شلیک کنند.پیش خودم فکر کردم حتما این دو نفر را به خاطر ما گذاشته اند در حالیکه ما دیپلمات بودیم و بمب و اسلحه همراهمان نداشتیم.
به هرحال به این موضوع اعتنا نکردیم تا اینکه نوبت به ملاقات خصوصی رسید.افراد بلند پایه حکومت از اتاق خارج شدند و تنها من ماندم و صدام حسین و مترجم.بادیگاردها هم رفته بودند.با رفتن بادیگاردها معلوم شد صدام از ما نمی ترسد بلکه ترسش از همان سردارها و نزدیکان خودش است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دکتر ولایتی
مقام معظم رهبری فرمودند: این را من اعلام میکنم، همهى افراد بدانند؛ اینهایى که رد صلاحیت میشوند، لزوماً آدمهاى بىصلاحیتى نیستند.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری فارس پایگاه اطلاع رسانی khamenei.ir فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص رد صلاحیت داوطلبین انتخابات را درج کرده است.
متن آن بدین شرح است:
«این را من اعلام میکنم، همه افراد بدانند؛ اینهائى که رد صلاحیت میشوند، لزوماً آدمهاى بىصلاحیتى نیستند. اینجور خیال نشود که حالا چون فلانی در انتخابات رد صلاحیت شد، پس دیگر بکلى از صلاحیت ساقط است؛ نه، طبق قانون، در انتخابات نمیتواند به عنوان نامزد شرکت کند، اما ممکن است مقامى که او را رد صلاحیت کرده، اشتباه کرده باشد. ممکن است براى این کار صلاحیت نداشته باشد، اما صلاحیتهاى فراوان دیگرى داشته باشد. اینجور نباشد که اگر کسى رد صلاحیت شد، این معنایش این باشد که او دیگر از هستى ساقط شد؛ نه، صلاحیتهاى گوناگون دیگرى وجود دارد.»
خطیب موقت جمعه تهران گفت: دیده میشود بعضی کاندیداها میگویند من با آمریکا مذاکره میکنم و مشکل تحریمها را برمیدارم که این سخن بیشتر به جُک شبیه و خندهدار است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیتالله احمد جنتی خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه اول خود با اشاره به فرا رسیدن ماه رجب به فرائض این ماه اشاره کرد و گفت: رجب اولین ماه خدا که حرام اعلام و جنگ و خونریزی تحریم شده است و در این ماه بندگان خدا به عبادت میپردازند.
وی به نمازگزاران توصیه کرد: در ماه رجب از شببیداری و خواندن دعاهای مربوط به این ماه خودداری نکنند و در اعتکاف سه روزه ماه رجب حتما شرکت کنند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران به اهمیت روزه گرفتن اشاره و خاطرنشان کرد: روزه سلامت انسان راحفظ میکند و بنابراین ثواب بسیاری دارد. اگر توان دارید روزه بگیرید اگر هم نه شکم گرسنهای را سیر کنید.
آیتالله جنتی ادامه داد: مبادا کسی در ماه رجب به غیبت کردن و تهمت کردن بپردازد چرا که در ماه رجب گناهان مضاعف و ثوابها نیز مضاعف است.
آیتالله جنتی با بیان اینکه ما در زندگی به دنبال سعادت دنیا و آخرت، قدرت جامعه اسلامی، عقب راندن دشمن و برخورداری از زندگی روان و رفاه مناسب هستیم با طرح پرسشی مبنی بر اینکه برای رسیدن به این خواستههای مشروع باید چه کاری انجام داد، اظهار داشت: معمولا افراد همه راهها را به جز راه اصلی طی میکنند و برخی نیز به دنبال فعالیتهای اقتصادی و سیاسی هستند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه قرآن میفرماید برای نجات از گرفتاریها باید تقوا پیشه کنید، تصریح کرد: اگر میخواهید بر دشمن پیروز شوید لازمه آن برخورداری از قدرت نظامی است ولی آنچه کارایی دارد انتنصرالله ینصرکم است.
وی با اشاره به در پیش بودن ایام شعبان و رمضان خاطر نشان کرد: ما باید در این ماهها به خودمان برسیم و عیوب جامعه و خود را برطرف کنیم و خطبا وظیفه دارند جامعه اسلامی که مد نظر قرآن است را تبیین کنند.
آیتالله جنتی با اشاره به سبک زندگی مورد نظر قرآن به مذموم بودن تمسخر دیگران پرداخت و گفت: ممکن است بالا شهریها پایین شهریها را، اغنیاء فقرا را و جوانان افراد پیرتر را مسخره کنند در حالی که ممکن است کسی که او را مسخره میکنید پیش خداوند مقربتر باشد.
امام جمعه موقت تهران عدم عیبگیری از یکدیگر و لقبها بد به هم ندادن را یکی دیگر از ویژگیهای سبک زندگی اسلامی برشمرد و تصریح کرد: جامعه اسلامی جامعهای است که امنیت داشته باشد و اگر امنیت جان، اموال و آبروی مردم برقرار نباشد، اسلامی نیست.
خطیب موقت نماز جمعه تهران به درجات گناه غیبت کردن پرداخت و تاکید کرد: غیبت کردن مثل خوردن گوشت برادر مرده است.
آیتالله جنتی به سفارشات لقمان به فرزندش اشاره و تصریح کرد: لقمان به فرزندش میگوید به نخوت از مردم رخ متاب یعنی وقتی با مردم حرف میزنی با نخوت از آنها روی برنگردان و در میان مردم نیز با تواضع راه برو و خود را بزرگ مبین و در راه رفتن متعادل باش.
وی به این سخن لقمان به فرزندش مبنی بر اینکه صداها را کوتاه کن و داد نزن، اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه ما صداهای بلند مکرر در جامعه خودمان گرفتار هستیم مخصوصا در این جلسات وقتی با آدم حرف میزنند انگار با یک شخص کر حرف میزنند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه حرفهای آرام بهتر از حرفهای بلند و کشدار بر کرسی مینشیند صداهای بلند را به صدای الاغ و آوای عرعر این حیوان تشبیه کرد و آن را از زشتترین صداها دانست.
آیتالله جنتی با بیان اینکه باید به مسائلی که اسلام دستور داده عمل کنیم، به فضائل این اجرا پرداخت و گفت: خداوند میفرماید اگر به این مسائل عمل کنیم باران به وقت، افزایش مال،دادن اولاد به شما خواهم داد و هر مصیبتی که امروز بر سر انسانها هست، تقصیر خود آنها است.
وی ادامه داد: خداوند هنگامی که بشر را خلق کرد هرگز نمیخواست بشر بیچاره، ضعیف و یا در یک جمله بدبخت باشد، بنابراین ریشه این بدبختیها خود ما هستیم.
* خطبه دوم
آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان قانون اساسی و خطیب امروز نمازجمعه تهران در خطبه دوم با اشاره به درگذشت ایتالله سیدعزالدین زنجانی از علمای بزرگ مشهد گفت: ایشان فرد بسیار فرهیخته و عالمی بودند و از ارکان حوزه علمیه مشهد محسوب میشدند که یکی از کارهای ایشان شرح خطبه حضرت زهرا (س) بود.
وی افزود: همچنین ما درگذشت آقای مرتضاییفر را داریم که درگذشت ایشان را هم تسلیت عرض میکنم. ایشان همیشه در نمازجمعه حضور داشت و شما جواب شعارهای وی را میدادید حقیقتاً وی مردی پاک و خالص بود.
خطیب امروز نمازجمعه تهران در سخنان خود با اشاره به اینکه مهمترین مسئله امروز ما انتخابات است گفت: مقام معظم رهبری در ابتدای سال بحث حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی را مطرح کردند که بار معنایی خود را دارد.
آیتالله جنتی ادامه داد: حماسه یک کار خاص است وگرنه کار اقتصادی و سیاسی معمولی حماسه نیست حماسه آن کاری است که یک گروه خطشکن در میدان جنگ انجام میدهد و خط دشمن را با سینهسپر کردن و ایثار میشکند.
وی افزود: مهمترین مسئله در بحث حماسه سیاسی انتخابات است و مسائل دیگر جنبه فرعی دارد ما امسال دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را داریم.
دبیر شورای نگهبان قانون اساسی با اشاره به اهمیت انتخابات شوراها گفت: شوراها جایی است که مردم با آن سروکار دارند چه در روستاها و چه در شهرهای کوچک و بزرگ اگر شوراها سالم باشند به مردم خدمت میکنند و اگر هم ناسالم باشند به مردم جفا و ظلم میکنند متأسفانه مسئله نظارت بر صلاحیت اعضاء شوراها نزدیک به صفر است.
وی افزود: ما در شورای نگهبان 3 تا 4 سال به صورت ممتد و در بین دورههای مختلف کار میکنیم در جاهای مختلف دفتر داریم و هیئتهای نظارتی فعال هستند از مراجع اطلاعاتی، وزارت اطلاعات، سپاه و ناجا استعلام میگیریم و البته با این حال کار ما هم بسیار زیاد است.
آیتالله جنتی با اشاره به ثبتنام 676 نفر در انتخابات ریاستجمهوری گفت: بر طبق قانون تایید صلاحیت انتخابات شوراها به عهده مجلس است اما اعضاء شوراها باید چگونه تایید صلاحیت شوند و آیا مجلس میتواند همه را بررسی صلاحیت کند؟ آنها به ما میگویند که به ما کمک کنید که ما می گوئیم ما در کار خودمان هم مانده ایم.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات ریاستجمهوری در کشور گفت: انتخابات ریاستجمهوری بسیار مهم است چرا که زندگی، معاش مردم در دست یک نفر خواهد بود.
جنتی در ادامه اظهار داشت: مجلس که کار خودش را میکند ولی کسی که نخواهد قانون را اجرا کند، هم کار خودش را انجام میدهد و به آن عمل نمیکند.
دبیر شورای نگهبان گفت: صفاتی که در اصل 115 برای رئیسجمهور آمده صفات خوبی است؛ در آنجا گفته شده رئیس جمهور مذهبی و سیاسی باشد و تقوا را رعایت کند و مدیر و مدبر باشد.
وی اضافه کرد: اگر این صفات را در حد بالا بخواهیم، باید سفارش بدهیم تا خدا با این خصوصیات چند نفر را برای ما بسازد و بفرستد.
جنتی ادامه داد: اکثر این افرادی که ثبتنام کردهاند را مردم میشناسند؛ برخی از آنها حرفهایی میزنند که شبیه جک و خندهدار است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران اظهار داشت: شورای نگهبان میگردد کسی که حداقل شرایط را داشته باشد انتخاب میکند؛ کسی که همه این صفات را داشته باشد فکر نمیکنم پیدا شود.
جنتی گفت: کسی که مثلا ایمان و تقوا را نداشته باشد هر چیزی که باشد و اگر همه صفات دیگر هم دارا باشد، قدرتش را در مسیر دیگری خرج میکند و در مسائلی مانند رانتخواری از آن بهره میبرد.
وی گفت:همچنین مسئله بعدی که حائز اهمیت است مدیر و مدبر بودن و توجه به این مسئله است. کسی که میخواهد مملکتی را اداره کند که با مشکلات اقتصادی،تحریمها، بیکاری و مسائلی از این دست مواجه است باید مدیر و مدبر باشد و حداقل یک مدیریت نسبی را داشته باشد.
دبیر شورای نگهبان اضافه کرد:ما نمیتوانیم بنشینیم و به داوطلبان بگوییم میخواهید با مشکلات چه کار کنید؛ دیده میشود بعضی کاندیدا میگویند من با آمریکا مذاکره میکنم و مشکل تحریمها را برمیداریم که این سخن بیشتر به جک شبیه و خندهدار است.
وی اظهار داشت: آمریکا مگر با مصر چه کار کرد؛ آنقدر گرسنه در مصر است که عدهای در آنجا شبها در قبرستان میخوابند، مگر امکان دارد آمریکا به نفع کسی کار کند و خیر کسی را بخواهد؛ اگر کسی این طرز تفکر را دارد آیا واقعا میشود به او رای داد؟
جنتی گفت: کسانی که دنبال اشرافیگری هستند آیا میشود به آنها اعتماد کرد. بر همین اساس باید به کسی رای داد که مورد اعتماد است.
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: افراد باید با تشخیص خودشان عمل کنند و کسانی که اهل تشخیص نیستند باید از اهل تشخیص بپرسند و بعد رای بدهند.
جنتی با بیان اینکه کاندیدا باید موضع خود را در مقابل فتنه مشخص کنند، افزود: یک فتنه به اسم تقلب در کشور به وجود آمد که افراد باید موضع خود را در مقابل آن مشخص کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر کسی که قصد رئیسجمهور شدن دارد باید بگوید که نظرش در مورد فتنه چیست، ادامه داد: بر اساس فرمایش رهبری کاندیدا باید به خدا، انقلاب و مردم ایمان داشته باشند و نترس و مقاوم باشند و با یک اخم آمریکا نترسند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: همچنین رئیسجمهور باید فسادستیز باشد و اگر فساد دید با آن مبارزه کند؛ عدالتخواهی از صفات دیگر رئیسجمهور است و این فرد نباید تبعیض بین افراد قائل شود.
جنتی تاکید کرد: رئیسجمهور باید سادهزیست باشد؛ این نمیشود که با بنز برود و بیاید و خانه آنچنانی داشته باشد؛ همچنین باید به طبقات محروم توجه کند و دلش به حال محرومان بسوزد.
آیتالله احمد جنتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه رئیس جمهور باید به قانون عمل کند، گفت: حتی اگر قانونی هم قانون بدی باشد تا زمانی که آن قانون نسخ نشده است، باید به آن عمل شود. قانونشکنی اگر آغاز شود، قانون زیر پا خواهد رفت از این رو رئیس جمهور باید قانونگرا باشد.
وی افزود: رئیس جمهور باید اهل مشورت و اهل جمعی باشد با کارشناسان، با وزرا و با صاحب نظران که از مردم هستند مشورت کند و با عقل جمعی اعتقاد داشته باشد، دیکتاتور نباشد و مستبدانه عمل نکند.
خطیب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه انتخابات باید آزاد باشد و حتما هم اینگونه است، گفت:سلیقههای مختلف با آزادی تمام در انتخابات ثبتنام کردند و کسی هم به آنها چیزی نگفت در بررسی صلاحیتها نیز سلیقهها معیار بررسی نیست، بلکه شرایط است که بررسی میشود.
آیتالله احمد جنتی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه رئیس جمهور باید ولایت فقیه را قبول داشته باشد، گفت:ایمان بدون ولایت فقیه معنی ندارد و رئیس جمهور باید این شرایط را به صورت کاملا مشخص در حرف و عمل خود نشان بدهد. شما رئیس جمهور هستید، پول دارید و بیتالمال در دستان شماست ولی مملکت یک مقام بالاتر به نام رهبر دارد و رهبر است که حکم شما را تنفیذ میکند و اگر رهبر حکم شما را تنفیذ نکند مشروعیت ندارید.
وی افزود: اگر هم اختلاف نظری پیش آمد و سلیقهها از هم جدا شد شما باید تابع رهبر باشید و نه اینکه رهبر تابع شما باشد.
آیتالله احمد جنتی در پایان ابراز امیدواری کرد که این انتخابات به یک حماسه سیاسی تبدیل شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.