عرش نیوز ؛ آیت الله احمد جنتی اوایل فروردین ماه سال جاری به جزیر خارگ سفر کرد و از بخش های مختلف این جزیره بازدید کرد.
دبیر شورای نگهبان در سفر به جزیره خارگ، از تبعیدگاهش در زمان قبل از انقلاب دیدن کرد.
وی در این سفر ضمن دیدار با مردم این جزیره در مسجد امیرالمومنین (ع) خارگ، از نمایشگاه دستاوردهای شرکت پایانه های نفتی ایران، نمایشگاه آثار جنگ و مقاومت جزیره خارگ، نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش، نمایشگاه دستاوردهای پدافند هوایی، بیمارستان صحرایی دفاع مقدس، مکتب القرآن امام حسین(ع) و دبستان دخترانه تمام هوشمند رستگاران بازدید کرد.
حضور در مزار شهدای جزیره، زیارت بقعه امامزاده میر محمد حنفیه و دیدار با مسئولان جزیره خارگ از دیگر برنامه های آیت الله جنتی در نوروز 92 بود.
آیت الله جنتی در سخنانی در جمع مردم خارگ، خواستار رسیدگی سریع مسئولان به مشکلات مردم خارگ و همچنین جلوگیری از مشکلاتی همچون اعتیاد و فساد شد.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به کارهای عمرانی صورت گرفته از زمان تبعید وی به جزیره خارگ تا کنون، تصریح کرد: کارهای صورت گرفته در سطح جزیره به حمدالله بسیار عالی بوده و امیدوارم با همت مسئولین بیش از این نیز پیشرفت کند و این پیشرفت ها به صورت مداوم ادامه داشته باشد.
امام جمعه موقت تهران دلیل مشکلات اقتصادی کشور را به دو قسمت مشکلات داخلی و خارجی تقسیم کرد و افزود: مشکلات خارجی همانند تحریم ها به واسطه دشمنی های آمریکا با ایران گریبان مردم را گرفته است و مشکلات داخلی نظیر سوء مدیریت ها، ناکارآمدی و اختلاس های صورت گرفته هم از طرفی دیگر بر حجم مشکلات افزوده که انشاالله با تلاش های صورت گرفته این مشکلات نیز برطرف خواهد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در این زمینه رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از سایرین پیگیر رفع این مشکلات هستند و مسئولین نیز موظفند در رفع آنها تمام تلاش خود را به کار گیرند و خصوصاً در زمینه مشکلات شغلی جوانان باید بیشتر تلاش نمایند، چرا که دغدغه ی اکثر جوانان و خانواده ها همین موضوع است و هر مسئولی به نوبه ی خود باید برای حل آن بکوشد.
آیت الله جنتی افزود: البته دشمن از این ایستادگی ما وحشت دارد و از این مردم حساب می برد و با وجود این سختی ها ما امروز شاهد پیشرفت های متعدد در زمینه های گوناگون نظیر انرژی هسته ای، هوافضا، پزشکی، صنعتی و نظامی بوده ایم و با ایستادگی در برابر مشکلات می توان آینده ی روشنی را برای کشور رقم زد.
در پی اقدام تعدادی از عوامل و مزدوران وابسته در برگزاری همایش علنی در باکو و اعلام مواضع علیه جمهوری اسلامی سفیر جمهوری آذربایجان در تهران به وزارت امور خارجه ایران احضار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، در پی اقدام سخیف تعدادی از عوامل و عناصر معلوم الحال و برخی مزدوران وابسته در تشکیل همایش علنی در باکو و اعلام مواضع علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، سفیر جمهوری آذربایجان در تهران به وزارت امور خارجه کشورمان احضار شد.
سید عباس عراقچی معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با تسلیم یادداشتی، اعتراض شدیداللحن جمهوری اسلامی ایران نسبت به عدم اتخاذ اقدام مناسب از سوی دولت آذربایجان برای جلوگیری از برگزاری این گردهمایی را متذکر شد و اظهار داشت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده روابط دو کشور در مسیر پیوندهای عمیق دو ملت تداوم یابد، انجام این گونه اقدامات میتواند آسیب جدی به روند مثبت و رو به توسعه روابط فیمابین وارد کند.
وی تاکید کرد: اظهارات تهدیدآمیز و هدفدار و انتشار مطالب کذب و توزیع تصاویر موهن در این نشست اقدامی تحریک آمیز است که تنها در راستای تامین منافع محافل صهیونیستی میباشد.
عراقچی همچنین افزود: این اقدام مخالف صریح مفاد معاهده اصول مناسبات دوستانه دو کشور است و به هیچ عنوان قابل توجیه نمیباشد.
در پایان از سفیر آذربایجان خواسته شد تا توضیحات دولت متبوع خود را در اسرع وقت به وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کند.
به گزارش شبکه ایران متن نامه رییس جمهور به وزیر علوم بدین شرح است:
سلام علیکم
به عنوان یک دانشگاهی و وزیر به خوبی می دانید که دانشگاه بالاترین مقام علمی کشور است که اساتید فرهیخته و مومن دهه های متوالی نخبگان و زبدگان جوان این مرز و بوم را با عشق و ایمان و فداکاری تربیت کرده اند.
دانشگاهیان خدمات علمی و فناوری گسترده و افتخارآمیزی را به ملت بزرگ ایران تقدیم داشته اند که به طور مستمر شاهد به ثمر نشستن آنها هستیم . در دوره ی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همپای ملت فداکاریها کردند و هزاران شهید و جانباز والامقام سند پیوند مقدس آنان با انقلاب و ملت است.
فرزندان ملت باید در فضای متعالی علم و اخلاق ، مشق آزادی و آزادگی، وطن دوستی، خداخواهی و خدمت گزاری کنند و خود را برای فردای بهتر و زیباتر و مسئولیت بزرگ ساختن و پیشرفت و استقرار عدالت و توحید آماده کنند . فضای عمومی دانشگاه باید سرشار از امید و مهربانی و آزادی و احترام و اعتماد باشد.
متاسفانه و بر اساس اطلاعات دقیق در دو دانشگاه مهم ، دانشگاه تهران که مادر دانشگاه های کشور و پرافتخار ترین آن است و دانشگاه تربیت مدرس که تنها مرکز رسمی تربیت مدرسین کشور است فضای عمومی به گونه ی دیگری مدیریت میشود که نه تنها سازنده نیست ، بلکه تا حدودی در نقطه مقابل حرکت عمومی ملت و شئون دانشگاه و دانشگاهیان است .
رویکرد سیاست زده و غیرعلمی و یا احیانا امنیتی توسط مدیران در محیط اجتماعی ناکارآمد و تخریب کننده و در محیط دانشگاهی ناکارآمدتر و مخرب تر است .
اینجانب ضمن احترام به روسای محترم این دو مرکز مهم علمی کشور و پیرو تذکرات متعدد چندین ماهه ی اخیر انتظار دارد بدون هر گونه ملاحظه ، جز شان و ماموریت علمی و فرهنگی و ایمانی دانشگاه و جز ارزشهای انقلاب اسلامی ، وظیفه ی قانونی خود را در صیانت از حریم دانشگاه به فوریت عمل نمایید و با نصب مدیران آشناتر به ظرافت ها و الزامات کار دانشگاهی از مدیران فعلی در محل دیگری استفاده فرمایید .
به خوبی می دانید که اینجانب به جنابعالی و این عزیزان و همه همکاران دانشگاهی و جوانان برومند دانشجو و سربلندی کشور و دانشگاه عمیقا علاقه دارم.
از خداوند منان برای همگان سعادت و سلامت و برای جنابعالی و این برادر کوچک شما توفیق خدمت بیشتر و والاتر به ملت و انقلاب عظیم اسلامی تحت توجهات حضرت ولیعصر (عج) مسئلت دارم .
شنیده های خبرنگار ما حاکی از آن است که تذکرات مکرر مشابه هم درباره تغییر رییس دانشگاه امیرکبیر و به دلایل مشابه فوقاز طرف رییس جمهور به وزیر علوم داده شده است. همچنین مشابه این دستورات هم برای تغییر ریاست جهاد دانشگاهی کشور که معاون سابق دانشگاه تربیت مدرس در زمان ریاست فرهاد دانشجو (رییس فعلی دانشگاه آزاد و برادر وزیر علوم ) بوده است به دلیل ضعف عملکرد نیز از طرف رییس جمهور صادر شده است.
بهبهاني بهمن ماه سال 90 به عنوان مديرعامل شركت ملي نفتكش انتخاب شده بود. صفایی پیش از این علاوه بر مديركلی بنادرو دريانوردي استان هرمزگان، عضو هیات مدیره شرکت ملی نفتکش ایران بود.
خبرگزاری فارس: اعضای مجلس خبرگان رهبری صبح امروز با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (پنجشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار، آیتالله مهدویکنی رئیس و آیت الله یزدی نایب رئیس مجلس خبرگان، گزارشی از سیزدهمین اجلاس رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری بیان کردند.
خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه کشورمان گفت که با تمهیدات اندیشیده شده دستگاه دیپلماسی، امیدواریم که شاهد رفع تدریجی تحریمها باشیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت وزارت امور خارجه، علیاکبر صالحی امروز (یکشنبه) در حاشیه برگزاری همایش معاونان، فرماندهان و روسای سازمان عقیدتی سیاسی و حفاظت اطلاعات مرزبانی ناجا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دشمن سال گذشته ادعا میکرد که تحریمهای فلج کننده برای ایران در راه است درحالی که به اذعان خودشان تاثیرات تحریمها در ایران چندان موثر نبوده است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: اگر دشمن 100 دلار برای تحریم ما هزینه کرده، 10 دلار هم فایده و برداشت نداشته است.
وی اظهار داشت: با تمهیدات اندیشیده شده دستگاه دیپلماسی، امیدواریم شاهد رفع تدریجی تحریمها باشیم.
صالحی اقتصاد ایران را درونزا دانست و گفت : اقتصاد ایران، مانند اقتصاد آلمان که اقتصادی صادراتی است، نبوده و حجم تبادلات اقتصادی ما در حدود یک تریلیون دلار بر اساس قدرت خرید است.
وی آثار تحریمها را در بخش دستیابی به ارز خارجی دانست و افزود: میزان درآمد ما از فروش نفت در حدود 100 میلیون دلار است که حداکثر در مقابل یک تریلیون دلاری که بر اساس قدرت خرید مردم است، 10 درصد را شامل میشود.
صالحی با بیان اینکه توانستیم بخش عمدهای از تحریمها را خنثی کنیم، گفت: کشور ایران دارای 15همسایه آبی و خاکی است و چنین کشوری را به زحمت میتوان تحریم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در شورای عالی امنیت ملی، مشغول تنظیم اسنادی هستیم که رسیدگی به امور مرزنشینان و ارائه تسهیلات برای ارتقای زندگی آنان را شامل میشود.
صالحی به ایجاد بازارچههای مرزی در مناطق مرزی کشور اشاره کرد و گفت: تعداد این بازارچهها که در سالهای اخیر ایجاد شده، قابل مقایسه با گذشته نیست.
وی در خصوص حل مشکلات آبی و خاکی با همسایگان، تاکید کرد: در آینده نزدیک تمامی مشکلاتی که بین ایران و کشورهای همسایه در موضوعات آبی و خاکی وجود دارد حل خواهد شد.
وزیر امور خارجه گفت: در حال حاضر در قرن 21 هستیم و نمی توان مرزها را مانند قرن 19 و 20 اداره کرد و باید به نقطهای برسیم که مرزهای باز و آزاد باشد و تجارت آزاد در آن صورت بگیرد.
وی درباره علت حضور خود در همایش فرماندهان و معاونان مرزبانی استانهای سراسر کشور'، اظهار داشت: تبادل نظر درباه مرزها و چگونگی اداره آن از اهداف این همایش است.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: بیشترین تعامل و همکاری وزارت خارجه با مرزبانی نیروی انتظامی است به عبارتی حلقه وصل وزارت امور خارجه با نیروهای مسلح است به طوری که استوارنامه فرماندهان مرزبانی از سوی وزارت امور خارجه دریافت میشود.
به گزارش عصرایران به نقل از روابط عمومی سپاه، سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به برخی اظهار نظرها در زمینه دخالت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی سپاه در امر انتخابات نظام پزشکی گفت: اقدام اطلاعات سپاه در روند بررسی صلاحیت ها در انتخابات نظام پزشکی «قانونی» بوده و به درخواست مراجع قانونی صورت پذیرفته است.
وی افزود: قرائن و مستندات موجود نشان می دهد مرجع قانونی، قبل از سپاه از دیگر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نیز استعلام کرده است و در خصوص ردّ صلاحیت شدگان پاسخ همه آنها «منفی» بوده است.
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه «بهتر بود عزیزان قبل از رسانه ای کردن این قضیه، به امکان بررسی و پیگیری دقیق موضوع از مجاری قانونی و دلائل متقن و محکم ردّ صلاحیت ها می اندیشیدند»، اظهار داشت: حفظ آرامش، وحدت و یکپارچگی در کشور نیازمند عزم ملی و تمکین قانون است و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همواره سعی کرده است از ورود به مسائلی که ممکن است به تشویش و انحراف اذهان و افکار عمومی منجر شود، پرهیز نماید و به وظایف قانونی خود بپردازد.
شریف در پایان تأکید کرد: بدیهی است عدم اقدام سپاه در پاسخ به استعلام مراجع قانونی در زمینه انتخابات نظام پزشکی، یک کار خلاف قانون محسوب می شد.
احمدی نژاد چه گفته بود؟
رئیسجمهور صبح امروز بعد از جلسه دولت در پاسخ به سوالی درباره نتایج انتخابات نظام پزشکی گفت: من فکر میکنم همه چیز در کشور باید بر اساس قانون باشد و اگر بخواهند از قانون عبور کنند کارشان اعتبار ندارد.
به گزارش فارس احمدینژاد گفت: اگر نهادها و دستگاههایی هم بخواهند دخالت کنند در مسائل قانونی و فراقانونی عمل کنند، آن هم اعتباری ندارد.
وی افزود: نظام پزشکی بالاخره یک قانون دارد و قانون هم کاملا مشخص است و باید از یکی دو نهاد درباره افراد استعلام بکنند.
وی افزود: « این نهاد یک نهاد صنفی است و متعلق به جامعه درمانی کشور است و نباید نهادهایی که در آن مسئول نیستند در آن دخالت کنند به خصوص نهادهای امنیتی، اطلاعاتی سپاه و اطلاعاتی غیر سپاه. این نهاد یک نهاد پزشکی است و باید مال خودشان باشد و به جامعه خدمت کنند».
وی افزود: من منتظرم گزارش این مسئله برای من بیاید.
حجتالاسلام سيدمحمدحسن ابوترابيفرد که رياست جلسه هفتاد و سوم بهارستان را در غياب علي لاريجاني بر عهده داشت، پس از راي اعتماد به نامي گفت: نمايندگان در جهت ارتقاي تعامل مجلس و دولت با راي بالايي، وزير پيشنهادي ارتباطات و فناوري اطلاعات را انتخاب کردند.
گفتني است محمود احمدينژاد رئيس جمهور در جلسه امروز بهارستان و در دفاع از نامي با بیان اینکه نامی از فرزندان رشید این ملت است، گفت: وی با لباس پرافتخار عضویت در ارتش سرفراز جمهوری اسلامی ایران همه عمر کاری خود را در خدمت انقلاب آرمانهای انقلاب و عزت و استقلال ایران عزیز کرده است.
احمدینژاد ادامه داد: نامي به لحاظ دانش تخصصی در بالاترین سطح لازم برای این حوزه است و به لحاظ کار پژوهشی و تبلیغاتی دارای یک سابقه بسیار غنی و ارزشمند و به لحاظ تجربیها مسئولیتهای گوناگون البته عمدتا مرتبط با ارتباطات و فضای مجازی داشته که در قریب به اتفاق آنها برای انجام خدمات به کشور و پیشبرد امور کشور موفق عمل کرده است، امیدوارم با حضور وی در وزارت ارتباطات پیشرفتهای ما در حوزه فضای مجازی و فناوری اطلاعات با سرعت مضاعف رو به جلو حرکت کند و شاهد دستاوردهای بزرگتر و افتخار آمیزتری در این حوزه باشیم.
سایت الف ، متعلق به احمد توکلی نوشت:
شب گذشته در حالیکه رئیس جمهور در اقدامی بی سابقه مصاحبه مطبوعاتی زنده با خبرنگاران در یک برنامه زنده تلوزیونی را تدارک دیده بود، مدیران رسانه ملی حتا تاب پرسش یک خبرنگار را هم نداشتند و با سانسور سوال خبرنگار، نمایش تبلیغاتی رئیس جمهور برای پاسخگوئی را بهم زدند.
یک خبرنگار برخلاف بسیاری از دیگر همکاران خود که ناخواسته کمک کردند تا رئیس جمهور نمایش پاسخگوئی دهد، به مهمترین مشکلات اقتصادی مردم پرداخت و رفتار اخیر رئیس جمهور در وحدت شکنی و افشاگری های مساله ساز را ترفندی برای فرار از پاسخگوئی به مشکلات معیشتی مردم و وعده های گذشته معرفی کرد.
این در حالی است که رئیس جمهور از سوال مودبانه و هوشمندانه معصومه حاتم خانی خبرنگار خبرگزاری مهر برافروخته شد و رسانه ملی نیز مجبور به سانسور این سوال شد.
(متن کامل سوال و جواب را ایتجا بخوانید.)
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی یادگار گرامی حضرت امام در پیامی درگذشت آیت الله خوشوقت را به حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی خامنه ای تسلیت گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، متن این پیام بدین شرح است:
بسمه تعالی
برادر گرامی جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید مصطفی خامنه ای
ضایعه درگذشت حضرت آیت الله خوشوقت را خدمت جناب عالی و فرزندان آن مرحوم و هم چنین خدمت همه دوستداران ایشان تسلیت عرض نموده از خداوند متعال برای آن فقید سعید علو درجات و برای جمیع بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم
سید حسن خمینی
اسفنديار رحيم مشايي جانشين رييس جمهور در شورايعالي امور ايرانيان خارج از کشور در نامه اي از سرپرست وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري و رييس دانشگاه آزاد خواست تا با توجه به نوسانات قيمت ارز و بروز مشکل براي دانشجويان ايراني در خارج از کشور، حسب نظر رييس محترم جمهور حداکثر تسهيلات لازم، بيش از گذشته براي انتقال اين دانشجويان به دانشگاه هاي داخلي در نظر گرفته شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن اين نامه به شرح زير است:
بسمه تعالي
جناب آقاي طريقت منفرد
سرپرست محترم وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي
جناب آقاي دانشجو
وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري
جناب آقاي دکتر دانشجو
رييس محترم دانشگاه آزاد
سلام عليکم
با توجه به بروز نوسانات در قيمت ارز و بروز مشکلات براي دانشجويان ايراني در خارج از کشور ، حسب نظر رياست محترم جمهوري ، مقتضي است دستور فرماييد حداکثر تسهيلات لازم را بيش از آنچه در گذشته اعمال مي شده است، در جهت انتقال دانشجويان ياد شده به دانشگاه هاي داخل کشور پيش بيني و به اطلاع عموم خانواده هاي عزيز ايراني ذينفع برسانند. ارسال گزارش اقدامات مورد امتنان است.
اسفنديار رحيم مشايي
بسماللهالرّحمنالرّحيم
خوشامد عرض ميكنم به همهى شما برادران عزيز، خواهران عزيز، جوانان عزيز؛ مخصوصاً خانوادههاى معزز شهدا، دانشوران، علما، مسئولان، كه اين راه دور را طى كرديد و هديهى ارزشمند محبت و لطف و پيام استقامت مردم عزيز آذربايجان را به اين مناسبت به اينجا آورديد. اميدواريم خداوند متعال به همهى شما لطف كامل و فراوان و رحمت شامله عنايت فرمايد. و همين جا به وسيلهى شما برادران و خواهران عزيز سلام عرض ميكنم به همهى مردم آذربايجان و تبريز، مرد و زن مؤمن؛ كه حقيقتاً حضور آذربايجان و تبريز و ديگر شهرهاى آن منطقه، در همهى دورانهاى گذشتهى ما، از صد سال، صد و پنجاه سال قبل تا امروز، در حركت ملت ايران، تعيينكننده بوده است. امروز هم همين جور است. شماها هستيد كه با همت خودتان، با غيرت خودتان، با ايمان خودتان، با عزم راسخ خودتان، توانستهايد عزت اين كشور و اين ملت را در مقابل دشمنان حفظ كنيد. هر روز هم كه گذشته است، جلوهى آذربايجان در عرصههاى گوناگون بيشتر شده است. سى و پنج سال از ۲۹ بهمن سال ۵۶ ميگذرد. آذربايجان، امروز از جهت ايمان، استقامت، بصيرت و ايستادگى، حتّى از آن دوران مهم و سرنوشتساز هم جلوتر است. اين همه توطئه، اين همه بدخواهى براى جدا كردن احساسات بعضها و بخشهاى مختلف اين ملت، اثرش درست بعكس بوده است. شما بوديد كه توانستيد هميشه پيشگام و پيشرو باشيد. در واقع شما هستيد كه لنگر آرامش اين كشوريد. در واقع آنطور كه شما در شعرتان گفتيد، بنده عرض ميكنم: «آرامِ دل ايران سيزلر سيز».(۱)
يك خصوصيتى در مردم عزيز آذربايجان انسان بوضوح مشاهده ميكند؛ اين خصوصيت در بعضى از مناطق كشور هست، اما در آذربايجان به شكل بارزى وجود دارد و آن اين است كه مبارزات و حركت غيرتمندانهى مردم آذربايجان در دورههاى مختلف؛ در قضيهى مشروطه، در قضيهى اشغال نظامى، در قضاياى گوناگون - كه در اغلب اين قضايا، پيشروِ ديگران هم بودند - همواره با دين و ايمان دينى همراه بوده است. با اينكه جريان روشنفكرى چپ و همچنين جريان روشنفكرى وابستهى به غرب در منطقهى آذربايجان فعال بود - از همان روزهاى اولِ ورود روشنفكرى بيمار به كشورمان - و سعى ميكردند مردم را از دين جدا كنند، در عين حال اگر شما نگاه كنيد به نهضتهائى كه در آذربايجان شكل گرفت و خيلى از آنها نهضتهاى عمومى ملت ايران بود كه آذربايجانىها جلوتر از ديگران بودند، مىبينيد با وجود آن تلاشها، حركت مردم و پيشروان و سرسلسلههاى حركتهاى مردمى در آذربايجان، بر پاىفشارى و پايبندى خود به مسائل دينى، صريحتر از همه بودند. در تبريز، ستار خان ميگفت: فتواى علماى نجف در جيب من است. يعنى اين مرد بزرگِ مبارزِ شجاع، كار خودش را با هدايت علما و مراجع نجف تنظيم ميكرد؛ درست نقطهى مقابل آنچه كه آن روز تفكرات جريانهاى روشنفكرىِ شرق و غرب ميخواستند در اين كشور اعمال كنند. هميشه همين جور بوده، امروز هم همين جور است، فردا هم همين جور خواهد بود.
ملت ايران در مجموعهى خود، ايمان دينى را معيار و ملاك و راهنما قرار داده است. مثال را ما از آذربايجان زديم، اما در سرتاسر كشور، با اندازههاى كم و زياد، همهى ملت ايران اينجورند. حركت، حركت همراه با غيرت و شجاعت و احساس مسئوليت است؛ اما با راهنمائى دين، با پشتوانهى ايمان دينى؛ اين خيلى ارزشمند است. براى همين هم هست كه شما ملاحظه ميكنيد خطراتى كه معمولاً از طرف قدرتهاى سلطهگر جهانى متوجه ملتها ميشود و آنها را متزلزل ميكند، اين خطرها ملت ايران را متزلزل نكرد. حالا در برههى كنونى، زمان مسئلهى تحريمها و فشارها گفتند كه ميخواهيم براى ملت ايران تحريم فلجكننده تنظيم كنيم؛ تنظيم هم كردند. دو سه روز قبل از بيست و دوى بهمن، يك مرحلهى جديد تحريمها را وارد معادلات كردند؛ چند ماه قبل هم - در مرداد همين سال - باز مجدداً همين كار را انجام دادند. يعنى در ايام بيست و دوى بهمنِ امسال به خيال خودشان فشارها را بر مردم افزايش دادند. به اميد چه؟ به اميد سست كردن مردم. جواب چه بود؟ جواب ملت ايران اين بود كه امسال راهپيمائى بيست و دوى بهمن از سالهاى قبل پرشورتر است. همه آمدند، همه جا آمدند، با روحيه آمدند، با چهرهى خندان آمدند. اين، ملت ايران است. هر سال بيست و دوى بهمن، ملت ايران ضربهاى بر دشمنان وارد ميكند؛ مثل بهمنى بر سر دشمنان و مخالفان فرود مىآيد. امسال هم اين بهمن فرود آمد. بنده لازم ميدانم مجدداً - كه اگر تا صد بار هم تكرار شود، زيادى نيست - از ملت ايران به خاطر اين حضور پرشكوه و عزتمندانه سپاسگزارى كنم. در مقابل اين احساس، در مقابل اين بصيرت، انسان بايد تعظيم كند. اين، ملت ايران است.
دشمنان در مقابل اين وضعيت، دچار انفعالند؛ اين را من به شما عرض بكنم. برخلاف آنچه كه وانمود ميشود كه آنها در موضع فعال قرار دارند، نه، اينجور نيست؛ دشمن در مقابل ملت ايران در موضع انفعال است. ملتى با عزم راسخ، با بصيرت، با ايمان، ميداند چه ميخواهد، راه را هم بلد است، سختىها را هم با شجاعتِ تمام تحمل ميكند؛ در مقابل اين ملت، اسلحههاى گوناگون سياسى و نظامى و امنيتى و اقتصادى كنْد است؛ لذا دشمن در حال انفعال است. دشمنان چون در حال انفعالند، حركات غير منطقى ميكنند.
من اين را به شما عرض بكنم: دولتمردان آمريكا مردم غيرمنطقىاى هستند؛ حرفشان غيرمنطقى است، عملشان غيرمنطقى است، زورگويانه است؛ توقع دارند ديگران در مقابل كار غيرمنطقى آنها و زورگوئى آنها تسليم شوند؛ خب، بعضى هم تسليم ميشوند؛ بعضى از دولتها، بعضى از نخبگان سياسى در برخى از كشورها در مقابل پرروئى و زورگوئى آنها تسليم ميشوند؛ اما ملت ايران و نظام جمهورى اسلامى تسليمشدنى نيست. نظام جمهورى اسلامى حرف دارد، منطق دارد، توانائى دارد، اقتدار دارد؛ لذا در مقابل حرف غير منطقى و كار غير منطقى تسليم نميشود.
آنها چطور غيرمنطقىاند؟ نشانهى غير منطقى بودن آنها، همين تناقضهائى است كه بين حرفهاى آنها و بين كارهاى آنها هست؛ حرف يك جور ميزنند، كار جور ديگرى انجام ميدهند. خب، از اين نشانهاى واضحتر براى غير منطقى بودن نيست. انسانِ منطقى يك حرف قانعكنندهاى ميزند، بعد هم دنبال آن حرف راه مىافتد. اين آقايان - دولتمردان آمريكائى و ديگر تبعهى آنها از غربىها - اينجورى نيستند؛ يك حرفى ميزنند، يك ادعائى ميكنند، اما در عمل، درست عكس آن را انجام ميدهند. من حالا چند نمونه عرض بكنم:
ادعا ميكنند ما متعهد به حقوق بشريم. بله، آمريكائىها پرچم حقوق بشر را بلند كردهاند، ميگويند ما متعهد به حقوق بشريم؛ آن هم نه فقط در كشور خودشان - كه آمريكا باشد - در همهى دنيا. خب، اين حرفى است، ادعائى است؛ در عمل چه؟ در عمل، بيشترين ضربه را اينها به حقوق بشر ميزنند؛ بيشترين اهانت را به حقوق انسانها در كشورهاى مختلف و نسبت به ملتهاى مختلف، اينها ميكنند. زندانهاى مخفىشان در سرتاسر دنيا، زندانشان در گوانتانامو، زندانشان در عراق - ابوغريب - حملهى آنها به مردم غيرنظامى در افغانستان، در پاكستان، در مناطق گوناگون؛ اينها نمونهاى از حقوق بشر ادعائى آمريكائىهاست! هواپيماهاى بدون سرنشينشان راه مىافتد، هم جاسوسى ميكند، هم مردم را زير فشار قرار ميدهد؛ كه روزانه خبرش را شما از افغانستان و پاكستان ميشنويد. البته همين هواپيماهاى بدون سرنشين، به قول يكى از مجلات آمريكائى كه همين چند روز قبل از اين نوشته بود، در آينده مايهى دردسر خود آنها خواهد شد.
ميگويند ما متعهد به عدم تكثير سلاح هستهاى هستيم. بهانهى حملهى به عراق هم در يازده سال قبل از اين همين بود كه گفتند در عراق رژيم صدام دارد سلاح هستهاى درست ميكند. البته رفتند و پيدا هم نكردند و معلوم شد دروغ بوده است. ميگويند ما متعهديم كه سلاح هستهاى تكثير نشود؛ در عين حال از يك دولت شريرى كه داراى سلاح هستهاى هم هست، تهديد به سلاح هستهاى هم ميكند - يعنى دولت صهيونيستى - دفاع ميكنند، حمايت ميكنند. آن حرفشان است، اين عملشان است.
ميگويند ما متعهد به گسترش دموكراسى در دنيا هستيم - حالا كارى نداريم كه دموكراسىِ خود آمريكا چه جور دموكراسىاى است؛ در اين زمينه بحث نميكنيم - با اين ادعا، با كشورى مثل جمهورى اسلامى كه روشنترين و واضحترين مردمسالارىها و دموكراسىها را در اين منطقه داراست، دائم معارضه و مقابله ميكنند؛ در عين حال پشت سر كشورهائى در اين منطقه مىايستند و با كمال پرروئى از آنها حمايت ميكنند كه بوى دموكراسى را استشمام نكردهاند و يك بار ملتشان رنگ انتخابات و رأى و صندوق رأى را نديدهاند. اين هم تعهدشان نسبت به دموكراسى است! ببينيد فاصلهى قول و عمل چقدر است.
ميگويند ميخواهيم مسائلمان را با ايران حل كنيم. اين حرفى است كه بارها ميگفتند، اخيراً بيشتر هم ميگويند. ميگويند ميخواهيم مذاكره كنيم و مسائلمان را با ايران حل كنيم - اين حرفشان است - اما در عمل متشبث به تحريم ميشوند، متشبث به تبليغات دروغ ميشوند، حرفهاى ناشايسته ميزنند، مطالب خلاف واقع را نسبت به نظام جمهورى اسلامى و ملت ايران دمبهدم منتشر ميكنند.
همين چند روز قبل از اين، رئيس جمهور آمريكا نطق ميكند و دربارهى مسائل هستهاى ايران جورى حرف ميزند كه انگار اختلاف بين ايران و آمريكا اين است كه ايران ميخواهد سلاح هستهاى درست كند. ميگويد ما تا جائى كه بتوانيم، نميگذاريم ايران سلاح هستهاى درست كند! خب، اگر ما ميخواستيم سلاح هستهاى درست كنيم، شما چطور ميتوانستيد نگذاريد؟ اگر ايران اراده ميكرد كه سلاح هستهاى داشته باشد، آمريكا به هيچ وجه نميتوانست جلوى او را بگيرد.
ما نميخواهيم سلاح هستهاى درست كنيم؛ نه به خاطر اينكه آمريكا از اين ناراحت ميشود؛ عقيدهى خود ما اين است. ما اعتقاد داريم كه سلاح هستهاى جنايت بر بشريت است و نبايد توليد شود؛ آنچه هم كه در دنيا هست، بايد محو شود و از بين برود؛ اين عقيدهى ماست، به شما ربطى ندارد. اگر ما اين عقيده را نداشتيم و تصميم ميگرفتيم سلاح هستهاى درست كنيم، هيچ قدرتى نميتوانست جلوى ما را بگيرد؛ همچنان كه در جاهاى ديگر هم نتوانستند بگيرند: در هند نتوانستند، در پاكستان نتوانستند، در كرهى شمالى نتوانستند. آمريكائىها مخالف هم بودند، اما آنها هم سلاح هستهاى درست كردند.
اينكه ميگويند «ما نميگذاريم ايران سلاح هستهاى درست كند»، يك تقلب در حرف زدن است. مگر بحث سر سلاح هستهاى است؟ در قضيهى هستهاى ايران، بحث بر سر سلاح هستهاى نيست؛ بحث سر اين است كه شما ميخواهيد جلوى حق قطعى و مسلّم ملت ايران را - كه غنىسازى هستهاى و استفادهى صلحآميز از توان داخلى خود ملت ايران است - بگيريد. البته اين را هم نميتوانيد و ملت ايران آنچه را كه حق خودش است، انجام خواهد داد.
دولتمردان آمريكائى غير منطقى حرف ميزنند. با گفتگو كنندهى غير منطقى، نميشود انسان بنشيند به اتكاء منطق حرف بزند؛ خب، او غير منطقى است. غير منطقى يعنى زورگو، يعنى حرفِ بيخود بزن. اين واقعيتى است كه ما در طول اين سى سال در برخورد با قضاياى گوناگون جهانى آن را بروشنى دريافتهايم. ما اين را ميفهميم كه طرف مقابل ما كيست و چگونه بايد با او رفتار كرد.
من چند نكته را يادداشت كردهام كه به شما برادران و خواهران عزيز و به همهى ملت ايران در اين زمينهها عرض كنم. البته اين حرفها براى ملت ايران است. آنها كه حرف ميزنند، رئيس جمهور آمريكا كه حرف ميزند، اعوان و انصارش از دولتمردان آمريكا كه حرف ميزنند، براى فريب دادن افكار عمومى است؛ حالا افكار عمومى جهان، يا افكار عمومى ملتهاى منطقه؛ يا اگر بتوانند، افكار عمومى ملت خودمان. ما فعلاً با افكار عمومى جهان كارى نداريم. شبكهى وابستهى صهيونيستى - آمريكائىِ خبرى دنيا حرفهاى ما را آنچنان كه هست، منعكس نميكند؛ يا اصلاً منعكس نميكند، يا ناقص منعكس ميكند، يا درست بعكس منعكس ميكند. من براى مردمِ خودمان حرف ميزنم. اقتدار جمهورى اسلامى مربوط به افكار عمومىِ جهانى نيست. جمهورى اسلامى اقتدار خود، عزت خود، شرف خود را از افكار عمومى دنيا به دست نياورده است؛ از خود اين ملت به دست آورده است. آن بناى استوار و مستحكمى كه ملت ايران به وجود آوردند و امروز پيام آن در همهى دنيا دارد پىدرپى و به خودى خود پخش ميشود، متكى است به خود ملت ايران. من براى مردمِ خودمان حرف ميزنم، كارى به ديگران ندارم؛ ميخواهند بشنوند، ميخواهند نشنوند؛ ميخواهند منعكس كنند، ميخواهند نكنند؛ اما ملت عزيز خودمان بايد بدانند. پس نكتهى اول اين است كه اينها غير منطقىاند، بدون اعتقاد حرف ميزنند و حرفشان با عملشان يكى نيست.
نكتهى دوم: بحث مذاكره را پيش كشيدند، كه ايران بيايد بنشينيم مذاكره كنيم. همين رفتار غيرمنطقى، در اين دعوت به مذاكره هم وجود دارد. غرض آنها حل مشكلات و مسائل نيست - كه من بعد توضيح خواهم داد - غرضشان يك كار تبليغاتى است براى اينكه به ملتهاى مسلمان نشان دهند كه ببينيد اين نظام جمهورى اسلامى بود با آن سرسختى، با آن ايستادگى، اما عاقبت مجبور شد بيايد باب مصالحه و گفتگو را با ما باز كند. وقتى ملت ايران اينجور است، شماها چه ميگوئيد ديگر؟ اين را براى خاموش كردن و نااميد كردن ملتهاى سربرافراشتهى مسلمان كه امروز در بسيارى از كشورهاى اسلامىِ اينها نسيم بيدارى وزيده است و به خاطر اسلام احساس عزت ميكنند، لازم دارند. از اول انقلاب، اين يكى از هدفها بود. از سالهاى اول انقلاب، يكى از هدفهاى آنها همين بود كه ايران را پاى ميز مصالحه و بدهبستان بكشانند؛ بگويند بالاخره ديديد ايران هم كه ادعا ميكرد مستقل است، ايستاده است، نترس است، شجاع است، مجبور شد بيايد بنشيند پاى ميز مذاكره؟ امروز هم همين هدف را دنبال ميكنند. اين، مطلب مهمى است. وقتى هدف از مذاكره، يك هدفِ غيرمربوط به مسائل اساسى است، يك هدف تبليغاتى است، خب معلوم است طرف مقابل كه جمهورى اسلامى است، خام نيست، چشمبسته نيست، ميفهمد كه هدف شما چيست؛ لذا متناسب با همان نيت خودتان، جواب شما را ميدهد.
نكتهى سوم اين است كه مذاكره در عرف آمريكائىها و قدرتهاى سلطهگر به معناى اين است كه بيائيد بنشينيم گفتگو كنيم تا شما حرف ما را قبول كنيد - هدف مذاكره اين است - بيائيد بنشينيم حرف بزنيم تا بالاخره نتيجهى اين حرف زدن و گفتگو كردن اين باشد كه مطلبى را كه شما قبول نميكرديد، حالا قبول كنيد. همين حالا در تبليغاتى كه آمريكائىها در مورد مذاكرات راه انداختهاند - كه چند وقت است لابد ميشنويد - و سر و صدا و هياهو دارند كه بله، با ايران مذاكرهى مستقيم كنيم، چه كنيم، در همين حرفهاى امروزشان هم اين معنا كاملاً خودش را نشان ميدهد: بيائيم بنشينيم تا ايران را قانع كنيم كه از غنىسازى دست بردارد؛ از انرژى هستهاى دست بردارد. هدف اين است. نميگويند بيائيم بنشينيم مذاكره كنيم تا ايران ادلهى خودش را بيان كند، ما از فشار روى مسئلهى هستهاى دست برداريم، از تحريم دست برداريم، از دخالتهاى امنيتى و سياسى و غيره دست برداريم؛ ميگويند بيائيد مذاكره كنيم تا ايران حرف ما را قبول كند!
خب، اين مذاكره كه به درد نميخورد؛ اين مذاكره كه به جائى نميرسد. حالا گيرم دولت ايران قبول كرد، رفتند نشستند با آمريكائىها مذاكره كردند. وقتى هدف اين است، اين چه مذاكرهاى است؟ خب، معلوم است كه ايران از حقوق خودش دستبردار نيست. هر جائى كه در اثناى مذاكره ببينند طرف مقابل يك حرف منطقىاى ميزند و آنها كم مىآورند، در مقابل ايران همان جا مذاكره را قطع ميكنند؛ ميگويند ايران حاضر نيست حرف بزند! شبكههاى خبرى و سياسى هم دست آنهاست؛ تبليغات ميكنند. اين را ما تجربه كرديم. در اين ده پانزده سال گذشته، دو سه مرتبه اتفاق افتاد كه آمريكائىها سر يك موضوع مشخصى به مسئولين ما پيغام دادند، اصرار كردند كه يك امر خيلى لازمِ فورىِ فوتىِ واجبى است، بيايد بنشينيم يك صحبتى بكنيم. خب، مأمورين دولتى - معمولاً يك نفر، دو نفر - رفتند يك جائى نشستند صحبت كردند؛ بمجرد اينكه حرف منطقى اينها بيان شد و آنها جوابى نداشتند، يكجانبه مذاكرهها قطع شد! البته استفادهى تبليغاتىشان را هم كردند. اين، تجربهى ماست. خب، «من جرّب المجرّب حلّت به النّدامة».(۲)
نكتهى چهارم: در تبليغات وانمود ميكنند كه اگر ايران با آمريكا سر ميز مذاكره بنشيند، تحريمها برداشته ميشود. اين هم دروغ است. هدفشان اين است كه با وعدهى برداشتن تحريمها، ملت ايران را وادار كنند كه اشتياق به مذاكرهى با آمريكا پيدا كند. تصور آنها اين است كه ملت ايران ديگر از تحريمها به ستوه آمدهاند، پدرشان دارد در مىآيد، همه چيز به هم ريخته است؛ پس ما بگوئيم خيلى خوب، بيائيد مذاكره كنيد تا تحريم را برداريم، يكهو جمعيت ملت ايران راه بيفتند كه بله، بيائيد مذاكره كنيم.
اين حرف هم از همان حرفهاى غير منطقى و همراه با فريب و يك وسيلهاى براى زورگوئى است. اولاً - همان طور كه عرض كرديم - اينكه ميگويند بيائيد مذاكره كنيم، مقصودشان از مذاكره، واقعاً يك گفتگوى عادلانه و منطقى نيست؛ مذاكره يعنى شما بيائيد حرفهاى ما را قبول كنيد، تسليم شويد، تا ما تحريمها را برداريم. خب، اگر ملت ايران ميخواستند تسليم شوند، چرا انقلاب كردند؟ آمريكا بر اوضاع ايران مسلط بود و هر كار دلش ميخواست، ميكرد. ملت ايران انقلاب كردند براى اينكه از زير يوغ آمريكا خارج شوند؛ حالا بيايند بنشينند باز مجدداً تسليم شما شوند؟ اين، اشكال اول.
اشكال بعد اين است كه تحريمها با مذاكره برداشته نخواهد شد؛ اين را من به شما عرض بكنم. هدف تحريمها چيز ديگرى است. هدف تحريمها خسته كردن ملت ايران است، جدا كردن ملت ايران از نظام اسلامى است. مذاكره هم كه انجام بگيرد، اگر ملت ايران باز در صحنه باقى باشد و بر حقوق خود اصرار بورزد، اين تحريمها وجود خواهد داشت. ملت ايران در مقابل اين فكر غلط دشمن چه كار ميكند؟
ببينيد، يك ملاحظهاى در ذهن طرفهاى مقابل ما هست كه اين ملاحظه را باز كنيم، تحليل كنيم. آنها ميگويند تكيهى نظام جمهورى اسلامى به اين مردم است؛ اگر توانستيم اين مردم را از نظام جمهورى اسلامى جدا كنيم، قدرت مقاومت از نظام جمهورى اسلامى گرفته خواهد شد. اين فكرِ طرف مقابل ماست. خب، اين فكر دو قسمت دارد؛ يك قسمتش را درست فهميدند، يك قسمتش را غلط فهميدند، غلط كردند. آن قسمتى كه درست فهميدند، اين است كه بله، تكيهى جمهورى اسلامى به اين مردم است؛ پشتوانهى نظام اسلامى، هيچ كس جز انبوه تودههاى عظيم ملت ايران نيست؛ حصار اين كشور و اين نظام، همين مردمند. آنچه كه غلط فهميدند، اين است كه خيال كردند با فشار تحريم، با زورگوئى در زمينهى مسائل بينالمللى و بازرگانى و توليد و غيره، خواهند توانست ملت ايران را به زانو در بياورند و عاجز كنند. اگر فكر ميكنند خواهند توانست اين پشتوانه را از جمهورى اسلامى بگيرند، اينجا را اشتباه كردهاند.
بله، ملت ايران در مقابل آنچه كه دشمن ميخواهد انجام دهد، دنبال تدبير خواهد بود. ملت ايران دنبال شكوفائى اقتصادى، رونق اقتصادى و رفاه كامل است؛ اما ملت ايران نميخواهد اين را از راه ذلت در مقابل دشمن به دست بياورد؛ اين را ميخواهد با نيروى خود، با عزم خود، با شجاعت خود، با پيشروى خود، با توانائى جوانانش به دست آورد؛ لا غير. بله، تحريم، فشار است، آزار است - شكى نيست - اما در مقابلهى با اين فشار و آزار، دو راه وجود دارد: ملتهاى ضعيف وقتى كه دشمن فشار آورد، ميروند در مقابل دشمن تسليم ميشوند، خشوع ميكنند، توبه ميكنند. اما ملت شجاعى مثل ايران بمجرد اينكه ديد دشمن دارد فشار مىآورد، سعى ميكند نيروهاى درونى خود را فعال كند، با قدرت و شجاعت از منطقهى خطر عبور كند؛ و همين كار را خواهد كرد. اين هم تجربهى سى سالهى ماست.
كشورهائى در همين منطقهى ما هستند و سى و چند سال در مشت آمريكا بودند، دولتهاشان نوكر و مطيع و فرمانبر آمريكا بودند؛ آنها كجا هستند؟ ملت ايران هم سى و چند سال در مقابل آمريكا ايستاده؛ ملت ايران كجاست؟ در مقابل سى سال فشار آمريكا، ملت ما از لحاظ پيشرفت علمى، پيشرفت اقتصادى، پيشرفت فرهنگى، آبروى بينالمللى، نفوذ و اقتدار سياسى، به جائى رسيده است كه در دوران رژيمهاى پهلوى و قاجار خوابش را هم نميديدند؛ نه مردم، نه مسئولان. ما تجربه كرديم، ما امتحان كرديم. سى سال ما در مقابل فشارهاى آمريكا ايستادهايم، اينجائيم؛ ملتهائى هم هستند كه سى سال تسليم آمريكا شدند و مراحل متعددى عقبند. ما بدى نديديم از ايستادگى، از مقاومت. مقاومت، نيروى درونى يك ملت را احياء ميكند و به فعليت ميرساند. همين تحريمهائى كه ميكنند، به كمك ملت ايران خواهد آمد و ملت ايران را به اذن اللّه و به حول و قوهى الهى به رشد و شكوفائى خواهد رساند. اين، نكتهى مهمى است.
خب، امسال شما ديديد در اين راهپيمائى، مردم چه كردند. نميشود گفت مردم از گرانى و مشكلات شكايتى ندارند؛ چرا، گرانى هست، مشكلات اقتصادى هست، مردم هم آن را لمس ميكنند - مخصوصاً طبقات ضعيف - اما اين موجب نشد كه مردم بين خودشان و نظام اسلامى فاصله بيندازند. مردم ميدانند كه آن دست قدرتمندى كه بتواند اين مشكلات را حل كند، نظام اسلامى است؛ آن اسلام عزيز و اسلام مقتدر و مسئولانى است كه به اسلام پايبندند؛ اينها ميتوانند مشكلات را برطرف كنند. تسليم شدن در مقابل دشمنان، مشكلى را برطرف نميكند.
نكتهى آخر: ما بعكس آنها، منطقى هستيم. مسئولين ما منطقىاند، ملت ما منطقىاند. حرف منطقى و كار منطقى را ما قبول داريم. آمريكائىها نشان بدهند كه زور نميگويند، نشان بدهند كه شرارت نميكنند، نشان بدهند كه در حرف و عملشان غير منطقى حرف نميزنند و عمل نميكنند، نشان بدهند كه به حقوق ملت ايران احترام ميگذارند، نشان بدهند كه در منطقه آتشافروزى نميكنند، نشان بدهند كه در مسائل ملت ايران دخالت نميكنند؛ آنچنان كه در فتنهى ۸۸ دخالت كردند، از فتنهگران پشتيبانى كردند، شبكههاى اجتماعى را در خدمت فتنهگران قرار دادند - يك شبكهى اجتماعى آن روزها ميخواست براى تعميرات تعطيل كند، گفتند تعطيل نكن؛ براى اينكه بتوانند روى فتنه و آتش فتنه اثر بگذارند! - اين كارها را نكنند، خواهند ديد جمهورى اسلامى يك نظام خيرخواه است؛ مردم، مردم منطقىاى هستند. راه تعامل با جمهورى اسلامى فقط اين چيزى است كه گفتيم و لاغير؛ از اين راه ميتوانند با جمهورى اسلامى تعامل داشته باشند. آمريكائىها بايد حسن نيت خودشان را اثبات كنند؛ نشان بدهند كه درصدد زورگوئى نيستند. اگر چنانچه اين را نشان دادند، آن وقت خواهند ديد كه ملت ايران پاسخ خواهد داد. شرارت نباشد، دخالت نباشد، زورگوئى نباشد، شناختن حقوق ملت ايران باشد، آن وقت جواب مناسب از طرف ايران داده خواهد شد.
يك نكته هم راجع به مسائل داخلى كشورمان عرض كنم، كه اين هم مسئلهى مهمى است. قضيهاى در مجلس پيش آمد؛ قضيهى بدى بود، قضيهى نامناسبى بود؛ هم ملت را ناراحت كرد، هم نخبگان را ناراحت كرد. بندهى حقير هم از دو جهت ناراحت شدم: هم خودم در مقابل اين قضايا احساس تأثر ميكنم؛ هم به خاطر ناراحتى مردم، انسان احساس تأثر ميكند. خب، رئيس يك قوه به استناد يك اتهامِ ثابت نشده و مطرح نشدهاى در دادگاه، دو قوهى ديگر را متهم كرد؛ اين كار بدى بود، اين كار نامناسبى بود؛ اينجور كارها، هم خلاف شرع است، هم خلاف قانون است، هم خلاف اخلاق است، هم تضييع حقوق اساسى مردم است. يكى از حقوق اساسى مهم مردم اين است كه در آرامش روانى و در امنيت روانى زندگى كنند؛ در كشور امنيت اخلاقى برقرار باشد. اگر يك فردى متهم به فساد است، نميشود به خاطر او انسان ديگران را متهم كند؛ حتّى اگر ثابت هم ميشد، چه برسد به اينكه ثابت نشده است، دادگاهى نرفته، محاكمهاى نشده. به استناد متهم كردن يك نفر، انسان بيايد ديگران را، مجلس را، قوهى قضائيه را متهم كند؛ اين كار درست نيست، اين كار غلط است. بنده فعلاً نصيحت ميكنم. اين كار، كار شايستهاى براى نظام جمهورى اسلامى نيست. آن طرف قضيه هم، اصل اين استيضاحى كه در مجلس انجام گرفت، غلط بود. خب، استيضاح بايد يك فايدهاى داشته باشد. چند ماه به پايان كار دولت، استيضاح يك وزير، آن هم باز با يك علت و دليلى كه مربوط به خود آن وزير نيست، چه معنى دارد؟ چرا؟ اين هم غلط بود. اين هم كه شنيدم در داخل مجلس كسانى حرفهاى نامناسبى بر زبان آوردند، اين هم غلط است. همهى اين قضايا، قضاياى نامتناسبى است با نظام جمهورى اسلامى؛ نه آن متهم كردن، نه آن برخورد كردن، نه آن استيضاح. دفاعى هم كه رئيس محترم قوه از خودش كرد، آن هم يك قدرى زيادهروى بود؛ لزومى نداشت.
وقتى ما همه با هم برادريم، وقتى دشمن مشترك جلوى روى ما هست، وقتى توطئه را مىبينيم، چه كار بايد بكنيم؟ تا امروز مسئولين در مقابل توطئههاى دشمن هميشه كنار هم ايستادهاند، حالا هم بايد همين جور باشد، هميشه هم بايد همين جور باشد.
من از مسئولان قوا و مسئولان كشور هميشه حمايت كردم؛ باز هم هر كسى كه مسئوليتى بر دوش دارد، بنده از او حمايت ميكنم، به او كمك ميكنم؛ اما اين كارها را نمىپسنديم؛ اين كارها متناسب با تعهدها نيست؛ با سوگندهائى كه خورده شده، مناسب نيست. اين ملت عظيم را ببينند؛ شايستهى اين ملت، رفتار ديگرى است. امروز مسئولان بايد همهى تلاششان را بكنند براى اينكه گرههاى اقتصادى را باز كنند، مشكلات را برطرف كنند. بنده سه چهار سال قبل از اين، در صحبت اول سال صريحاً به مردم و به مسئولين گفتم كه نقشهى دشمنان ملت ايران از حالا به بعد، بيش از همه، نقشهى اقتصادى است. خب، مىبينيد كه همين جور شد. هم دولت، هم مجلس، همهى نيرويشان را، همهى فكر و ذكرشان را متمركز كنند بر روى سياستهاى درست اقتصادى. چند سال قبل از اين، بنده دربارهى فساد اقتصادى، به رؤساى قوا نامه دادم. خب، با فساد اقتصادى مبارزه كنيد. به زبان گفتن كه مطلب تمام نميشود؛ عملاً با فساد مبارزه كنيد. هى بگوئيم مبارزه با فساد اقتصادى. خب، كو؟ در عمل چه كار شد؟ چه كار كرديد؟ اينهاست كه انسان را متأثر ميكند.
توقع بنده از مسئولين اين است كه حالا كه رفتار دشمن شدت پيدا كرده است، شما هم رفاقتهاتان را با هم شدت بدهيد و بيشتر با هم باشيد. تقوا، تقوا، تقوا، صبر، ميدان ندادن به احساسات سركش، ملاحظهى مصالح كشور، متمركز كردن همهى توان و نيرو براى حل مشكلات مردم و مشكلات كشور؛ اين توقع ماست. اميدواريم انشاءاللّه اين نصيحتِ خيرخواهانه و مشفقانه مورد توجه مسئولين محترم، بخصوص مسئولين بالا قرار بگيرد؛ به اين مسئله پايبند باشند.
اين را هم عرض بكنيم؛ اين حرفى كه من امروز زدم و از بعضى از مسئولان و سران كشور گلهگزارى كردم، موجب نشود كه حالا يك عدهاى راه بيفتند، بنا كنند عليه اين و آن شعار دادن؛ نه، بنده با اين كار هم مخالفم. اينكه شما يك نفر را به عنوان ضد ولايت، ضد بصيرت، ضد چه، مشخص كنيد، بعد يك عدهاى راه بيفتند عليه او شعار بدهند، مجلس را به هم بزنند، بنده با اين كارها هم مخالفم؛ اين را من صريح بگويم. اين كارهائى كه در قم اتفاق افتاد، بنده با اينجور كارها مخالفم. آن كارهائى كه در مرقد امام اتفاق افتاد، بنده با اينجور كارها مخالفم. بارها به مسئولين و كسانى كه ميتوانند جلوى اين چيزها را بگيرند، تذكر دادهام. آن كسانى كه اين كارها را ميكنند، اگر واقعاً حزباللّهى و مؤمنند، خب نكنند. مىبينيد كه تشخيص ما اين است كه اين كارها به ضرر كشور است، اين كارها به نفع نيست. با احساساتشان راه بيفتند اينجا، آنجا، عليه اين شعار بدهند، عليه آن شعار بدهند؛ اين شعاردادنها كارى از پيش نميبرد. اين خشمها را، اين احساسات را براى جاى لازم نگه داريد. در دوران دفاع مقدس اگر بسيجىها ميخواستند همين طور بروند يك جائى، طبق ميل خودشان حمله كنند، كه خب پدر كشور در مىآمد. نظمى لازم است، انضباطى لازم است، مراعاتى لازم است. اگر چنانچه به اين حرفها اعتنائى ندارند، آنها كه خب حسابشان جداست؛ اما آن كسانى كه به اين حرفها اعتناء دارند و مقيدند كه برخلاف موازين شرع حركت نكنند، بايد مراقبت كنند، از اين كارها نكنند.
البته ملت ايران به لطف الهى، به هدايت الهى، ملت بصيرى است. من به شما عرض بكنم جوانها ! آن روزى كه ما نيستيم و شما هستيد، بدانيد آن روز ملت ايران وضعش، افقش، زندگى مادى و معنوىاش، بمراتب از امروز بهتر خواهد بود. حركت ملت ايران به سمت روشنى است، افقها روشن است. ما يك قدرى بايد مراقب خودمان باشيم.
از خداوند متعال هم بايد كمك بگيريم؛ از ارواح طيبهى شهدا و روح مطهر امام هم بايد كمك بگيريم. انشاءاللّه دعاى حضرت بقيةاللّه الأعظم (ارواحنا فداه) شامل حال ما و شما بشود.
والسّلام عليكم و رحمةالله و بركاته
مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور از آموزشهایی برای کلیه واجدین شرایط رای در سطح کشور خبر داد و گفت: برگزاری همزمان دو انتخابات نیازمند برنامهریزیهای اساسی و هماهنگی ویژه است.
خبرگزاری فارس: حضرت آیتالله العظمی خامنهای با ابلاغ سیاستهای کلی «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» دولت را مکلف کردند برای تسریع در عملیاتی کردن این سیاستها در کمترین زمان ممکن، راهکارها را تنظیم کرده و پیگیریهای قانونی را انجام دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی با ابلاغ سیاستهای کلی «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، دولت را مکلف کردند برای تسریع در عملیاتی کردن این سیاستها در کمترین زمان ممکن، راهکارها را تنظیم کرده و پیگیریهای قانونی را انجام دهد.
متن سیاستهای کلی «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» که به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده، به شرح زیر است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
سیاستهای کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی
1- بالا بردن قدرت رقابت و افزایش بهره وری عوامل تولید با:
- اصلاح و بازسازی ساختار تولید ملی
- کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت تولید
- اتخاذ انواع تدابیر تشویقی و تنبیهی
- بهینه سازی تعامل عوامل تولید
2- هدایت و تقویت تحقیق و توسعه و نوآوری ها و زیربناهای آنها و بهره گیری از آنها، با هدف:
- ارتقاء کیفی و افزایش کمّی تولید ملّی
- بالا بردن درجه ساخت داخل تا محصول نهایی
- حمایت از تجاری سازی فناوری محصول و بهره گیری از جذب و انتقال دانش فنی و فناوری های روز و ایجاد نظام ملّی نوآوری
3- گسترش اقتصاد دانش بنیان با تأکید بر توسعه مؤلفه های اصلی آن، از جمله: زیر ساخت های ارتباطی، زمینه های تسهیل تبدیل دستاوردهای پژوهش به فناوری و گسترش کاربرد آن، حمایت قانونی از حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی و مرتبط کردن بخشهای علمی و پژوهشی با بخشهای تولیدی کشور.
4- حمایت از تولید محصولات با ماهیت راهبردی مورد نیاز مصارف عمومی یا بخش تولید کشور.
5- تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا محصولات نهایی با رعایت اصل رقابت پذیری و فاصله گرفتن از خام فروشی در بازه زمانی معین.
6- حمایت از تولید محصولاتی که عرضه رقابتی آنها با خالص ارز آوری مثبت یا خالص ارزبری منفی همراه باشد.
7- مدیریت منابع ارزی با تأکید بر تأمین نیازهای تولید ملی و کارآفرینی، و ثبات ارزش پول ملّی.
8- بهبود فضای کسب و کار با هدف افزایش تولید ملّی و اصلاح زمینه های فرهنگی، قانونی، اجرایی و اداری.
9- افزایش سهم بخشهای تعاونی و خصوصی در تولید ملّی از طریق:
- تقویت انگیزه و عزم ملّی و تأکید و تسریع در اجرای کامل سیاست های کلی اصل 44، رعایت انضباط مالی و بودجه ای دولت
- رفع تبعیض بین بخش دولتی و بخش های خصوصی و تعاونی
- ساماندهی و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط در جهت کارآمدسازی آنها
10- تنظیم نقش نهادهای عمومیِ غیر دولتیِ اقتصادی در جهت تولید ملّی.
11- شفاف سازی و به هنگام سازی آمار و اطلاعات و تسهیل دسترسی به آن و اطلاع رسانی در مورد ابعاد و فرصت های سرمایه گذاران و سرمایه گذاری در رشته های مختلف و مقابله جدی با استفاده از هر گونه دسترسی اطلاعاتی ویژه.
12- توانمند سازی و ارتقاء بهره وری نیروی کار با افزایش انگیزه، مهارت و خلاقیت و ایجاد تناسب بین مراکز آموزشی و پژوهشی با نیازهای بازار کار.
13- بسترسازی و ساماندهی اشتغال و حرکت نیروی کار ایرانی در سطح ملی، منطقه ای و جهانی.
14- ارتقاء سرمایه های انسانی، طبیعی، اجتماعی و فیزیکی با تأکید بر توسعه نهادهای مردمی برای رشد تولید ملی.
15- توسعه فرهنگ حمایت از سرمایه، کار، کالاها و خدمات ایرانی و استفاده از نظرات متخصصان و صاحب نظران در تصمیمات اقتصادی.
16- جلوگیری از اتلاف و راکد ماندن سرمایه های فیزیکی و انسانی ایرانی با تأکید بر ایجاد و توسعه خدمات فنی و مشاوره ای فرا بنگاهی و ارتقاء بازده اقتصادی این سرمایه ها در بخش های مختلف اقتصادی.
17- گسترش تنوع ابزارهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه و تکمیل ساختارهای آن و اعمال سیاست های تشویقی برای حضور عموم مردم و سرمایه گذاران داخلی و بین المللی بویژه منطقه ای در بازار سرمایه.
18- حمایت از محققان و سرمایه گذاران و تشویق ورود سرمایه های ایرانی به حوزه های سرمایه گذاری خطرپذیر متضمن تحقیق و توسعه با تأسیس صندوق های شراکت یا ضمانت برای سرمایه گذاری در این حوزه.
19- کارآمد سازی مدیریت منابع موجود در صندوق توسعه ملّی در جهت بهینه سازی و هم افزایی ظرفیتهای تولیدی و ارتقاء کیفی کار و سرمایه ایرانی.
20- تنقیح و اصلاح قوانین و مقررات (از جمله اصلاح قانون پولی و بانکی، تأمین اجتماعی و مالیات ها) برای تسهیل فعالیت در بخش های تولیدی و رفع موانع سرمایه گذاری در سطح ملی با رویکرد ثبات نسبی در قوانین.
21- کارآمد کردن نظام توزیع کالاها و خدمات با استفاده از ساز و کار شفاف سازی و اطلاع رسانی و کاهش واسطه های غیر ضرور و ناکارآمد.
22- گسترش منابع مالی و کارآمد سازی مدیریت آن در جهت افزایش ظرفیت تولید ملّی و کاهش هزینه های تأمین مالی مورد نیاز بویژه با ساماندهی، گسترش و حمایت از نهادهای مالی توسعه ای و بیمه ای.
23- جلوگیری از ایجاد انحصار در چرخه تولید و تجارت تا مصرف.
براساس این گزارش قبلاً اسم مرتضوی به عنوان رئیس سازمان تأمین اجتماعی در این سایت وجود داشت.
با توجه به اینکه گفته میشود مرتضوی در محل کار خود حضور دارد ولی بعد از اینکه لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مصوبه دولت را باطل کرد؛ عملا مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی مسئولیتی ندارد.
خبرگزاری فارس: سعید مرتضوی دادستان سابق تهران شامگاه گذشته بازداشت شد.
به گزارش خبرنگار قضایی فارس به نقل از دادسرای تهران، سعید مرتضوی سرپرست سازمان تامین اجتماعی و دادستان عمومی و انقلاب سابق تهران، شب گذشته بازداشت شد.
دادستانی تهران، هنوز درباره علت بازداشت مرتضوی اظهار نظری نکرده است.
اخبار تکمیلی به نقل از دیگر منابع خبری حاکی است، مرتضوی هنگام خروج از محل کار خود بازداشت شده و معاون دادستان تهران در هنگام بازداشت نامبرده در محل حضور داشته است.
گفته میشود مرتضوی پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شده است.
سعید مرتضوی در پرونده کهریزک به همراه تعدادی از همکارانش از کار معلق شد و پرونده مفتوحی داشت که احتمال میرود علت بازداشت وی همین باشد.
پیش از این حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست خبری خود عنوان کرده بود اسفندماه امسال دادگاه رسیدگی به پرونده کهریزک برگزار خواهد شد.
دقایقی پیش، محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری کشورمان برای دفاع از شیخالاسلامی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی وارد صحن علنی مجلس شد که البته شماری از وزرای کابینه از جمله رحیمی معاون اول، خلیلیان و دانشجو وزرای کشاورزی، علوم و فروزنده و میرتاجالدینی، معاونان رئیس جمهور نیز به همراه وی وارد صحن علنی مجلس شدند.
حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، روح الله حسینیان و ایرج ندیمی و شمار دیگری از نمایندگان به استقبال احمدینژاد رفتند.
به گزارش «تابناک»، طرح استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه احتماعی، چهارم بهمن ماه با هجده امضا و در هفت بند از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.
شیخالاسلام، دومین وزیر استیضاحی در مجلس نهم است
پیش از این، نمایندگان مجلس نهم، استیضاح وزیر ورزش را هم پیگیری میکردند که این استیضاح پس از حاشیههای فراوان ناکام ماند.
به گزارش سرویس سیاسی برنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت آقای دكتر حسن حبیبی را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با دریغ و تأسف خبر درگذشت یار دیرین انقلاب و دانشمند متعهد مرحوم مغفور آقای دكتر حسن حبیبی رحمةاللهعلیه را دریافت كردم.
ایشان مؤمنی صادق و پارسا و خدوم بود. تاریخچه خدمات وی به نظام جمهوری اسلامی از پیش از انقلاب و بههنگام تدوین پیشنویس قانون اساسی آغاز شده و در طول سالهای متمادی در عضویت شورای انقلاب و سپس بر عهده گرفتن مسوولیتهای بزرگ دیگر ادامه یافته است. بیماری جانكاه و طولانی وی، صبر و تسلیم و توكل او را نیز بر فهرست مزایای شخصیتی وی افزود و امید است رحمت و مغفرت و رضوان الهی شامل حال ایشان گردد. لازم میدانم به همسر گرامی و باوفای ایشان و دیگر بازماندگان و نیز به همكاران و علاقمندان به آن فقید سعید تسلیت خویش را تقدیم نمایم.
سیدعلی خامنهای
12 بهمن 1391
آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از خاطره ای که در سال ۱۳۸۹ در کتاب'تقویم تارخ،تحلیل تاریخ' منتشر شده آورده است:
سرانجام روز ۱۲ بهمن ۵۷ فرا رسيد. مردم تهران به آسمان و مردم ايران به تهران خيره شده بودند كه كي هواپيماي حامل امام بر خاك وطن و قلوب مردم مي نشيند.
ياد همرزمان شهيد آيت الله دكتر بهشتي و آيت الله دكتر باهنر و بزرگاني چون آيت الله طالقاني را گرامي مي دارم كه در آن لحظات به همراه آيت الله موسوي اردبيلي گوشه اي در امواج مردمي به اتفاقاتي مي نگريستم كه اگر وعده خداوندي در "انا له لحافظون " نبود ، هر حادثه اي پيش مي آمد.
اعتراف مي كنم كه با همه برنامه ريزي هايي كه در شوراي انقلاب داشتيم ، روند امور در اختيار ما نبود و وقتي از كاروان مردمي كه به همراه قافله سالار خويش به بهشت زهرا مي رفتند ، جا ماتديم ، به منزل آيت الله موسوي اردبيلي در حوالي ميدان توحيد رفتيم و دلهره آور ترين ساعات زندگي را به خصوص بعد از خبر گم شدن امام در مسير برگشت ، گذرانديم تا اينكه اواحر شب خبر آوردند ايشان در سلامت كامل مهمان برادر خويش مي باشند .
فرداي آن روز ، وقتي پس از فراق طولاني ، در مدرسه رفاه به خدمت ايشان رسيديم ، هنوز شيريني آن كلام همراه با عتاب و عطوفتشان را در دل دارم كه "كجايي ؟! دو روزه اينجاييم و شما را نمي بينيم ؟"
امام آمد و پس از سالها بي پناهي در مبارزات نفس گير ، پناهگاه مردم و مبارزان شد . آثار وجودي ۱۰ سال رهبري مستقيم ايشان در ايران چنان تا عمق جان جامعه نفوذ كرد كه پس از ۲۱سال از رحلت جانسوزشان ، هنوز و تا هميشه خاطرات ، سخنان و مهمتر از همه مديريت شبه آسماني شان گره گشا در تنگناهاست .
دکتر حسنابراهیم حبیبی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درگذشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) دکتر حسن حبیبی متولد سال ۱۳۱۵ در تهران بود. وی سالها از بیماری رنج میبرد.
حبیبی رییس بنیاد ایران شناسی بود. وی همچنین وزیر ارشاد دولت بازرگان، وزیر علوم و آموزش عالی و پس از آن وزیر دادگستری دولت میرحسین موسوی و معاون اول اکبر هاشمی رفسنجانی و دولت اولِ سیدمحمد خاتمی در ایران بود.
وی هم چنین ازجمله حقوقدانانی بود که پس از انقلاب ایران، پیشنویس متن قانون اساسی را با استفاده از قوانین اساسی سایر کشورها تهیه کرد.
وی در روز دوازدهم بهمن ماه ۱۳۹۱ در سن ۷۵ سالگی دیده از جهان فرو بست.
بسماللّهالرّحمنالرّحيم
تبريك عرض ميكنم اين عيد سعيد و بزرگ را به همهى شما حضار محترم، ميهمانان عزيزى كه از كشورهاى ديگر در اينجا تشريف دارند، و سفراى كشورهاى اسلامى، و همچنين به همهى ملت بزرگ ايران كه محبت و پايبندى خود را به ارادت به مقام نبوت در عمل به اثبات رساندند. همچنين تبريك عرض ميكنم به همهى امت اسلامى كه بر محور نام مبارك پيامبر اسلام احساس اتحاد و يگانگى ميكنند. همچنين تبريك عرض ميكنيم اين عيد سعيد را به همهى آزادگان عالم؛ كه حقيقتاً بشارت ميلاد پيغمبر و بركات الهى كه بر اين ميلاد بزرگ مترتب شده است، متعلق به همهى آزادگان عالم است؛ همهى انسانهائى كه به دنبال آزادگى و عدالت و دست يافتن به ارزشهاى والاى الهىاند.
بعضى از اهل معرفت و اهل سلوك معنوى معتقدند كه ماه ربيعالاول، به معناى حقيقى كلمه، ربيع حيات است، ربيع زندگى است؛ زيرا در اين ماه، وجود مقدس پيامبر گرامى و همچنين فرزند بزرگوارش حضرت ابىعبداللّه جعفربنمحمدالصّادق ولادت يافتهاند و ولادت پيغمبر سرآغاز همهى بركاتى است كه خداى متعال براى بشريت مقدر فرموده است. ما كه اسلام را وسيلهى سعادت بشر و راه نجات انسان ميدانيم، اين موهبت الهى مترتب بر وجود مبارك پيغمبر است كه در اين ماه اتفاق افتاد. حقيقتاً بايد اين ميلاد عظيم را مبدأ همهى بركاتى دانست كه خداى متعال جامعهى بشرى را، امت اسلامى را، پيروان حقيقت را به آن سرافراز كرده است.
صِرف جشن گرفتن كافى نيست؛ در درجهى اول بايد پيوند قلبى خودمان با پيغمبر را تقويت كنيم. دنياى اسلام بايد رابطهى معنوى و قلبى و عاطفى خود با نبى مكرم را روزبهروز تقويت كند؛ اين نقطهى مشترك بين همهى مسلمانان عالم است. آن كسانى كه دلشان براى تشكيل امت اسلامى ميتپد، بايد بر روى اين نقطه تكيه كنند: رابطهى معنوى و عاطفى با وجود مقدس پيغمبر. يعنى در درجهى اول و به طور جدى، تصميم بر تبعيت از آن بزرگوار در همهى امور. در آيات كريمهى قرآن، دربارهى اخلاق پيامبر، دربارهى رفتار سياسى پيغمبر، دربارهى نوع حاكميت پيغمبر، دربارهى احساس پيامبر مكرم نسبت به مردم - چه نسبت به مسلمانها، چه نسبت به غير مسلمانها - شرح داده شده است. تربيت صحابهى بزرگوار پيامبر در زمان پيغمبر و رفتار آنها، نشان دهندهى آن جهتى است كه در تعليم و تربيت امت اسلامى، مورد نظر اسلام و مورد نظر پيامبر است. بايد اينها را در زندگىِ خودمان پياده كنيم، بايد اينها را عملياتى كنيم؛ صِرف گفتن كفايت نميكند.
امروز زمينه براى اين مسئله آماده است. بيدارى اسلامى يك حقيقتى است كه اتفاق افتاده است. بعد از دهها سال متمادى تسلط دشمنان اسلام و دشمنان مسلمين بر جوامع اسلامى، چه به شكل استعمار مستقيم، چه به شكل استعمار جديد و استعمار غير مستقيم، چه به صورت سلطهى فرهنگى يا سلطهى اقتصادى يا سلطهى سياسى؛ بعد از سالهاى متمادى كه ملتهاى مسلمان فشرده شدند در زير اين فشارهاى عظيم سلطهى غربى و دولتهاى اروپائى و آمريكائى بر كشورهاشان، بتدريج هستهى بيدارى، يقظهى اسلامى رشد كرده، ثبت شده است و دارد خود را نشان ميدهد. مردم دنياى اسلام امروز احساس ميكنند كه وسيلهى عزتشان، وسيلهى سربلندىشان، وسيلهى استقلالشان، اسلام است. به بركت اسلام، همهى آرزوهاى ملىِ يك ملت در دنياى اسلام ميتواند برآورده شود. ملتهاى اسلامى به بركت اسلام ميتوانند در مقابل تسلط غرب، در مقابل تكبر دولتهاى غربى، در مقابل سلطهى ظالمانهى دولتهاى غربى، در مقابل استثمار و استكبار دولتهاى غربى بايستند.
و غرب مجبور به عقبنشينى است؛ امروز شما اين تجربه را در دنياى اسلام مشاهده ميكنيد. سى و چند سال قبل اين مسئله در ايران اتفاق افتاد؛ امروز هم در دنياى اسلام، در شمال آفريقا، اين را مشاهده ميكنيد. قدمها به سمت پيروزى است. البته مشكلات هست؛ ليكن اگر ما بيدار باشيم، مشكلات نميتواند جلوى راه ما سد ايجاد كند. قرآن ميفرمايد: «لن يضرّوكم الّا اذى».(1) بله، اذيت ميكنند، آزار ميكنند، مشكل درست ميكنند؛ اما اگر ما عازم باشيم، به خدا توكل داشته باشيم، تصميم بر حركت داشته باشيم، نميتوانند جلوى راه ما سد ايجاد كنند.
امروز ملتهاى اسلامى بيدار شدهاند؛ احساس ميكنند ميتوانند به بركت اسلام، در مقابل دشمنان دنياى اسلام، در مقابل شبكهى فاسد صهيونيستى كه بر سياستهاى دول غربى مسلط است، حرف خود را به كرسى بنشانند. اين پيروزىها خيلى ارزش دارد. «وعدكم اللّه مغانم كثيرة تأخذونها فعجّل لكم هذه» - اين بخشى از وعدهى الهى است كه تحقق پيدا كرد - «و كفّ ايدى النّاس عنكم و لتكون ءاية للمؤمنين و يهديكم صراطا مستقيما».(2) هر پيروزىاى كه يك ملت در مقابلهى با دشمنان و تبليغات و روشها و شيوههاى خباثتآلود آنها پيدا ميكند، يك بشارت الهى است، يك آيت الهى است، يك نشانهى الهى است - «و لتكون آية» - كه اگر حركت كرديد، به نتيجه خواهيد رسيد.
امروز دنياى اسلام با توطئههاى دشمنان مواجه است. من به شما برادران و خواهران عزيز - چه ايرانى و چه غير ايرانى - عرض بكنم: امروز مهمترين دستاويز دشمن براى مقابلهى با بيدارى اسلامى، ايجاد اختلاف است. مسلمان را در مقابل مسلمان قرار دادن، مسلمان را به دست مسلمان از بين بردن، اينها را به هم مشغول كردن؛ چه چيزى بهتر از اين براى دشمنان استقلال اسلامى كه مسلمانان را به هم مشغول كنند؟ از روز اوّلى كه انقلاب اسلامى در ايران پيروز شد، سياست ايجاد اختلاف در ميان ملت ما و كشور ما دنبال شد؛ اما جمهورى اسلامى با قاطعيتِ كامل در مقابل اين مسئله ايستاد. در سطح بينالملل اسلامى هم اختلافات مذهبى را مطرح كردند، اما جمهورى اسلامى پرچم اتحاد اسلامى را برافراشت. ما اعلام كرديم، امام بزرگوار ما بارها اين را گفتند، و ملت ايران در زمان ايشان و بعد از ايشان تكرار و تأكيد كردند كه ما معتقد به برادرى اسلامى هستيم.
ما هر شكافى بين مسلمانان را رد ميكنيم؛ اين درست نقطهى مقابل عوامل دشمنان است كه از هر پديدهى كوچكى براى ايجاد اختلاف بين مسلمانان استفاده ميكنند. اگر شما نگاه كنيد، مىبينيد امروز سياست دشمنان بيدارى اسلامى در كشورهاى شمال آفريقا هم، ايجاد اختلاف است. سياست استكبار همين است؛ اينها را به جان هم بيندازند، اينها را در مقابل هم قرار دهند.
علاج اين بيمارى، احساس اتحاد بين مسلمين است؛ ملتهاى مسلمان بايد با هم متحد شوند. در داخل هر كشور، گروههاى مختلف، مذاهب مختلف، جناحهاى مختلف، بايد دست به دست هم بدهند؛ اختلافات فكرى و عقيدتى و سياسى و سليقهاى و جناحى را بر حركتهاى اساسىِ خودشان حاكم نكنند، تا بتوانند در مقابل دشمن بايستند؛ امروز راه، فقط اين است. با انواع حيل دارند تلاش ميكنند ايجاد اختلاف كنند؛ مىبينيد شما. وقتى مسلمانها سرشان به اختلاف با يكديگر مشغول شد، مسئلهى فلسطين در حاشيه قرار ميگيرد؛ ايستادگى در مقابل زيادهخواهى آمريكا و غرب، در حاشيه قرار ميگيرد؛ آنها امكان پيدا ميكنند كه نقشههاى خودشان را عمل كنند.
امروز مشاهده ميشود كه غربىها يك حركت تازهاى را در آفريقا شروع كردهاند براى تسلط بر ملتهاى آفريقا، براى حضور مجدد در زندگى مردم آفريقا. وقتى آتش اختلافات روشن شد، دشمن مجال پيدا ميكند كه همه كار انجام دهد. در همسايگى ما در پاكستان، شما ببينيد به بهانهى اختلافات، چه فجايعى را ايجاد ميكنند. در سوريه، شما ببينيد چطور مردمى را به جان مردم ديگرى مىاندازند. در بحرين مشاهده كنيد چطور صداى ملتى را به طور كلى خاموش ميكنند؛ يك ملت را از همهى جوانب بايكوت ميكنند. در مصر و در مناطق ديگر، شما ببينيد چطور مردم را در مقابل هم قرار ميدهند. اينها سياستهائى است كه ممكن است انگيزههاى شخصى و اعتقادى از طرف اشخاص داشته باشد، اما نقشهى كلى، نقشهى دشمنان است.
من كسى را متهم نميكنم به اين كه عالماً و عامداً دارد نقشهى دشمن را انجام ميدهد، اما به طور قطع و يقين ميگويم: هر حركت اختلافى، به هر شكلى، در ميان ملتهاى مسلمان، يا در درون يك كشور ميان افراد آن كشور، بازى كردن در زمينى است كه دشمن آن زمين را تعيين كرده است؛ كمك به دشمن است. مسئلهى وحدت را همه بايد جدى بگيرند؛ در درجهى اول، نخبگان؛ نخبگان سياسى، نخبگان دينى، نخبگان دانشگاهى، نخبگان حوزههاى علميه؛ در همه جا. در كشور ما همه مسئلهى وحدت را جدى بگيرند. ايجاد اختلاف مذهبى بين گروههاى مختلف مسلمان، خطر بزرگى است. اگر دشمنان بتوانند آتش اختلافات فرقهاى را در يك جائى برافروزند، فرونشاندن آن جزو دشوارترين كارهاست. بايد جلوى اين كار را گرفت؛ اين هم نميشود، جز با ابتكار عمل و مجاهدت و اخلاص نخبگان در هر كشورى؛ علما، دانشگاهيان، سياستمداران، كسانى كه داراى نفوذ و تأثيرند؛ براى مردم تشريح كنند نقشهى دشمن را، و نگاه اميدوارانهى دشمن را به ايجاد اختلاف بين مردم، بين كشورهاى اسلامى، بين جناحهاى اسلامى، بين سنى و شيعه، بين گرايشهاى مختلف در مذاهب مختلف اسلامى؛ مردم را آگاه كنند.
اين خطر بزرگى است كه دشمنان تجربه كردند. انگليسها در اين زمينه داراى تجربههاى طولانىاند. ما در تاريخ، در شرح حال اينها ميخوانيم و مىبينيم كه چه كارهائى را كردند براى ايجاد اختلاف. اينها بلدند، ديگران هم از اينها ياد گرفتند. مشغول تلاش هستند براى ايجاد اختلاف؛ بايد پرهيز كرد. نبايد با احساسات سطحى و عاميانه، موجب برافروختن اين آتشها شد؛ اين، سرنوشت ملتها را سياه ميكند؛ ملتها را به خاك سياه مينشاند؛ دشمنان اسلام را، دشمنان مسلمين را، دشمنان استقلال را، در كارهاى خودشان موفق ميكند؛ نقشهى آنها را تحقق خواهد بخشيد؛ بايد بيدار بود.
شعار اتحاد اسلامى، يك شعار مقدس است. امروز اگر پيامبر مكرم اسلام (صلّى اللّه عليه و ءاله) در ميان ما بود، به اقتضاى آيهى شريفهى «عزيز عليه ما عنتّم حريص عليكم بالمؤمنين رئوف رحيم»(3) ما را به اتحاد دعوت ميكرد؛ از ايجاد اختلافاتِ اينچنينى جلوگيرى ميكرد. ما اگر چنانچه علاقهمند به نبى مكرم اسلام هستيم، بايد اين خواستهى قطعى آن بزرگوار را تحقق ببخشيم.
از خداوند متعال ميخواهيم به همهى ما توفيق دهد تا بتوانيم به آنچه ميگوئيم، عمل كنيم.
والسّلام عليكم و رحمةاللّه و بركاته
باشگاه خبرنگاران - شنیده شد که جمعی از اعضای یکی از اصناف بازار تبریز در هفته گذشته از دکتر پزشکیان خواستهاند تا دعوت به کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری آتی را بپذیرد. خبرنامه کمپین دعوت از دکتر پزشکیان نوشت؛ پزشکیان گفت: پاسخ به دعوتکنندگان همچنان همان پاسخ است: در حال بررسی هستم و هنوز تصمیمی نگرفتهام. گویا طی هفته گذشته، تعدادی از نمایندگان مناطق غرب کشور حمایت خود را از کاندیداتوری دکتر مسعود پزشکیان، نماینده تبریز اعلام کردهاند.
یک منبع آگاه اظهار داشت: استعفای محمد رویانیان، رئیس ستاد حمل و نقل و سوخت کشور از سوی ریاست جمهوری پذیرفته شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد رویانیان ۲۶ دیماه امسال استعفای خود از ریاست ستاد حمل و نقل و سوخت را به ریاستجمهوری ارائه کرده بود.
ریاستجمهوری به زودی رئیس جدید ستاد حمل و نقل و سوخت را اعلام خواهد کرد.
محمد رویانیان در حال حاضر فقط مدیرعامل باشگاه پرسپولیس است.
خبرگزاری فارس: علی اکبر ولایتی از توافق با قالیباف و حداد عادل برای نامزدی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی اکبر ولایتی وزیر اسبق خارجه در ادامه مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین در خصوص احتمال نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری ایران، گفت که با قالیباف، شهردار تهران و حداد عادل درباره متحد کردن جریان اصولگرا در ایران به توافق رسیده است.
وی افزود: در نهایت از میان ما سه نفر یک نفر برای ریاست جمهوری نامزد خواهد شد و دو نفر دیگر از وی حمایت خواهند کرد.
ولایتی درباره آمریکا هم گفت که «واشنگتن ضعیفترین روزهای خود را سپری میکند»، در حالیکه «ایران قویتر شده است».
وی با اشاره به حذف نام منافقین از لیست سازمانهای تروریستی آمریکا افزود: آمریکا ضعیفتر و کوچکتر از آن است که بتواند اشخاصی را برای ایجاد خلل و شکاف در دولت ایران تحریک کند.
ولایتی با اشاره به تحولات سوریه و در پاسخ به این سوال که آیا واقعا ایران، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را خط قرمز خود میداند، گفت: بله چنین است، اما این بدین معنا نیست که از حقوق مردم در انتخاب حکام و رهبران را نادیده بگیرد، اما در قانون اساسی سوریه وظایف رئیس جمهوری و انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری بدون دخالت خارجی و استفاده از خشونت مشخص شده است.
به گفته ولایتی راه حل بحران سوریه مذاکره و گفتوگو بین کشورهایی است که به نوعی با پرونده سوریه در ارتباط هستند، بدون اینکه دخالتی در امور سوریه داشته باشند. هر طرفی که وارد مذاکره درباره سوریه میشود، نباید از یک سو در مذاکرات حضور داشته باشد و از سوی دیگر از افراد مسلح حمایت کند، بلکه باید وارد مذاکرات شود و حمایت از افراد مسلح را متوقف کند.
ولایتی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره حوادث اخیر جاری در کشور عراق، گفت که دولت عراق، دولت نیرومندی است و آقای «نوری المالکی»، نخست وزیر عراق و ائتلاف حاکم در این کشور متشکل از رئیس جمهوری کُرد این کشور و رئیس پارلمان که از اهل تسنن است و همچنین نخست وزیر که از شیعیان است و در این مدت پس از خروج نظامیان آمریکایی این دولت با رای و خواست مردم روی کار آمد و قدرت و شایستگی خود را نشان داد و به اثبات رساند.
وی افزود: ما میدانیم که دشمنان مردم عراق آرام نخواهند ماند، اما دولت عراق با درایت و شایستگی با دشمنان برخورد خواهند کرد.
ولایتی رابطه ایران با مقاومت فلسطینی و به طور مشخص جنبش «حماس» را قوی و مستحکم توصیف کرد و گفت: بله روابط ما با مقاومت فلسطینی همچنان مستحکم است. ممکن است که با حماس در برخی دیدگاهها و نظرات اختلاف نظر داشته باشیم، اما این موضوعی طبیعی است.
وزیر اسبق خارجه ایران حوادث جاری را حوادثی گذرا و ناپایدار خواند و افزود: ما علاوه بر اختلاف نظر دارای نقاط مشترک بسیاری هم هستیم و مهمترین دلیل ایران در حمایت از حماس و جهاد اسلامی مقابله با رژیم صهیونیستی و آزادی سرزمینهای فلسطینی و پافشاری آنها (مقاومت فلسطینی) جهت تحقق این هدف است. اما دلیل دوم حمایت ما از مقاومت فلسطینی ایمان آنها به اسلام و تکیه آنها بر ارزشها و جهاد اسلامی است، به همین دلیل روابط ما با حماس روابطی استراتژیک و خوب است و از آن حمایت نیز خواهیم کرد.
وی در خصوص رابطه ایران با مصر تاکید کرد که کشور خواهان روابطی قدرتمند و مستحکم با مصر است و این رابطه بر رضایت طرفین استوار است. به عبارت دیگر هرگاه مصریها تمایل به برقراری چنین رابطهای داشته باشند، ما آماده پیشگام شدن در این امر هستیم و میدانیم که مصریها با مشکلات و موانع بیشماری مواجه هستند، همانطور که میدانیم، آقای مرسی در شرایط سختی به ویژه در داخل مواجه است و بازماندگان رژیم سابق و صهیونیستها و عوامل خارجی در این شرایط دخالت دارند و ما باید این مشکلات را دریابیم، به همین دلیل آنها آزاد هستند.
وی گفت: مصریها هر لحظه که احساس کنند زمان برقراری رابطه با ایران است، مشکلی نیست، ما آمادهایم و مصر را تحت هیچ فشاری قرار نمیدهیم.
ولایتی درباره «راشد الغنوشی»، رهبر جنبش النهضه تونس، گفت: او فردی متدین و مقاوم است و از جمله افراد تاثیرگذار در جماعت اخوان المسلمین برای احیای ارزشهای اسلامی به شمار میآید.
وی حزب الله لبنان را افتخار جهان اسلام دانست و تاکید کرد که حزب الله هم اکنون از گذشته قدرتمندتر است. قدرت حزب الله قدرت اسلام و جهان عرب است. حزب الله مایه مباهات و عزت جهان اسلام و عرب و حامی فلسطینیان و آزادی فلسطین است و ما به حکمت و تدبیر سید حسن نظرالله ایمان و باور داریم.
به گزارش مشرق، برخی اطرافیان هاشمی رفسنجانی می گویند پس از انصراف ناطق نوری از کاندیداتوری، گزینه مطلوب هاشمی در حال حاضر حسن روحانی است. این افراد مدعی هستند در صورت نیامدن روحانی، وی از کاندیداتوری ولایتی و سپس لاریجانی حمایت خواهد کرد.
آتش زیر خاکستر مرد خاکستری
مرد خاکستری اصلاحات پس از خاکستر شدن آتش فتنه، بار دیگر فعالیت خود را با به کار بردن واژه «انتخابات آزاد» آغاز میکند.
به گزارش فارس،سید محمد موسوی خوئینیها در ایام انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم رسماً از میر حسین موسوی به عنوان کاندید مورد نظر و محتشمیپور به عنوان رئیس «کمیته صیانت از آرا» حمایت کرد و همچنین، پس از اتفاقات سال 88، خواستار «ابطال انتخابات» و «برگزاری رفراندوم» در مورد مشروعیت دولت شد.
مدیرمسئول روزنامه توقیف شده سلام، در دیدار با اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که مهرماه سال جاری(91) برگزار شد با بیان اینکه اگر انتخابات آزاد در کار باشد میتوان به آن فکر کرد، مدعی میشود: «باید شخصیتهایی مثل آقای مهندس موسوی و جناب آقای کروبی بتوانند در صحنه انتخابات حاضر شوند».
خوئینیها با بحرانی جلوه دادن فضای کشور در حقیقت هدف اصلی خود را از مطرح کردن انتخابات آزاد بیان کرده و به نوعی آزادی سران فتنه را شرط برگزاری انتخابات آزاد دانست! و حتی بعد از آن در سخنان مختلفی، بارها کلمه انتخابات آزاد را در قالبی که به نظر می رسد مانیفستی 10 گانه پیرامون این کلمه است، مطرح کرد.
روابط پنهاني پهلوي با انگليس
رضا پهلوي در گفتگويي با روزنامه الشرق الاوسط عربستان سعودي رابطه پنهان خود با مقامات انگليس در خصوص اقدامات ضد ايراني اش را افشا كرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پهلوي در پاسخ به سوالي درخصوص تشكيل گروه موسوم به "شوراي ملي ايرانيان" مدعي شد: "مقامات انگليسي و پارلمان اين كشور از اين طرح استقبال كردند. طي روزهاي اخير در ديدار خود با رئيس پارلمان انگليس و اروپا توانستم اين افراد را براي همكاري قانع كنم. "
پهلوي در جاي ديگري از اظهارات ضد ايراني خود با الشرق الاوسط با التماس به شيوخ عرب گفت: از جهان عرب ميخواهم عمليات هاي خود را بر ضد ايران افزايش دهند و به مخالفت با حكومت ايران بپردازند.
قدرت ایران،نگراني آمریکا
روزنامه فرانسوی "لیبراسیون" در تحلیلی با اشاره تمرین "حمله و دفاع کامپیوتری" در چارچوب رزمایش دریایی ایران، که به مدت یک هفته در تنگه استراتژیک هرمز در جریان بود، نوشت: «جمهوری اسلامی برای نمایش قدرت نظامی خود به طور مرتب به انجام مانورها و رزمایش های گوناگون اقدام می کند.»
نشریه اسپانیایی "ال پایس" نیز در گزارشی تحلیلی راجع به رویارویی جمهوری اسلامی ایران با ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در حوزه عملیات سایبری نوشته بود: «این جنگ آنقدر در سکوت پیش می رود که بخش اعظم کشورهای جهان غافلند که مدت هاست با شدت هرچه تمام آغاز شده؛ و آن هایی که در بطن آن قرار دارند، با نگرانی نظاره گر ادامه آن هستند.
به عنوان مثال می توان به اظهارات "لئون پانتا" وزیر جنگ امریکا، اشاره کرد که گفت کشورش در شرف یک "پرل هاربر اینترنتی" است. اشاره او به چیست؟ شاید اشاره او به یک سری حملاتی بوده که علیه سیستم های کامپیوتری صنعت نفت سعودی و نهادهای مالی امریکای شمالی صورت گرفته است.
شبکه ایران/ به گزارش ایسنا، محمود احمدی نژاد صبح امروز (چهارشنبه) در صحن علنی مجلس حضور پیدا کرد و در ابتدای سخنان خود با تبریک فرا رسیدن ماه ربیع الاول و همچنین ابراز خرسندی از حضور در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تشریح هدف خود از حضور در صحن علنی مجلس اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم تا ذهنیت و اراده مشترکی در ارتباط با پیشبرد امور شکل بگیرد و من امروز در ارتباط با سه مطلب خدمت شما صحبت خواهم کرد.
این دولت بیشترین احترام را برای نمایندگان مجلس قائل بوده است
احمدی نژاد مطلب اول خود را به رابطه دولت و مجلس اختصاص داد و گفت: همه ما در یک سنگر قرار داریم و دولت و مجلس و بنده و شما با یک تعهد مشترک در عرصه مدیریت کشور وارد شده ایم؛ تعهد مشترک همه ما، خدمت به مردم و صیانت از ارزش های الهی، حرکت در راستای عدالت، خدمتگزاری به مردم، تلاش در راستای تعالی کشور و آبادانی آن و فراهم کردن زمینه رفاه و آرامش برای مردم و کاهش فاصله هاست و هیچ یک از ما برای خودمان نیستیم.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه "یک مسئولیت مشترک بین دولت و مجلس وجود دارد و فقط در این ارتباط تقسیم کار شده است"، افزود: ...
متن کامل سخنان رییس جمهور در مجلس + فایل صوتی
نمایندگان مجلس مقرر کردند انتصاب مستقیم افراد دارای شغل دولتی از سوی رهبر انقلاب در مورد مسئولیت انتصابی از جانب ایشان، از شمول حکم قانون ممنوعیت دو شغله بودن مستثنی است.
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) پارلمان و در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح ممنوعیت کارمندان و مدیران دستگاههای اجرایی از عضویت در هیئتهای مدیره و مدیریت عامل، ماده ۱۱ این قانون را بررسی کرده و به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، انتصاب مستقیم افراد مشمول این قانون از سوی مقام معظم رهبری در مورد مسئولیت انتصابی از جانب ایشان از شمول حکم این قانون مستثنی است.
خانه ملتیها با ۱۷۴ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه، ماده ۱۱ این قانون را به تصویب رساندند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم قم درباره مسایل اصلی کشور و ضرورت جلوگیری از نشر مسایل حاشیهای در رسانهها گفت: اگر ما برای مردم حرف می زنیم باید برویم در میان مردم و ببینیم مسایل اصلی مردم چیست. یکی از مسایل اصلی مردم بیکاری و گرانی است. مسئله اصلی دیگر مردم دغدغه و نگرانی مردم برای نبود سواد در مدیریتها است.
وی افزود: یک مرتبه میبینیم که دولت وزیر ارتباطات را بر میدارد و بعد یک وزیری را که مسئولیت مسکن و شهرسازی و راه را دارد بار این وزارتخانه را نیز به روی دوش او میاندازد. مگر قحط الرجال است؟! اولا چرا وزیر را برکنار میکنید و نمیگویید که عیبش چیست؟ بعد هم نمیآیید کسی را از همان حوزه انتخاب کنید بلکه میروید یک آدم را از بیرون انتخاب میکنید میگذارید بالای سر آن وزارتخانه.
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: مسئله بعدی مردم مسئله اعتیاد است. خدا شاهد است که در مساجد دزدی میکنند، در صندوقهای قرض الحسنه دزدی می کنند. الآن مسئله ازدواج و اینکه سن ازدواج مدام بالاتر میرود و عدد طلاق نیز مرتبا بالاتر میرود مسئله است. باید به فکر حل مشکلات مردم باشیم. مسایل اصلی را باید از مردم بپرسیم و ببینیم که چه میگویند.
وی در بخش دیگر گفت و گوی خود با خبرآنلاین درباره ضرورت حفظ آرامش در ماههای منتهی به انتخابات گفت: اگر همه رهبری و قانون را مبنا و ملاک قرار بدهند بسیاری از مشکلات جامعه ما حل میشود. همه باید طبق قانون و طبق دستورات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب عمل کنند.
وی افزود: یک مرتبه میبینیم که دولت وزیر ارتباطات را بر میدارد و بعد یک وزیری را که مسئولیت مسکن و شهرسازی و راه را دارد بار این وزارتخانه را نیز به روی دوش او میاندازد. مگر قحط الرجال است؟! اولا چرا وزیر را برکنار میکنید و نمیگویید که عیبش چیست؟ بعد هم نمیآیید کسی را از همان حوزه انتخاب کنید بلکه میروید یک آدم را از بیرون انتخاب میکنید میگذارید بالای سر آن وزارتخانه.
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: مسئله بعدی مردم مسئله اعتیاد است. خدا شاهد است که در مساجد دزدی میکنند، در صندوقهای قرض الحسنه دزدی می کنند. الآن مسئله ازدواج و اینکه سن ازدواج مدام بالاتر میرود و عدد طلاق نیز مرتبا بالاتر میرود مسئله است. باید به فکر حل مشکلات مردم باشیم. مسایل اصلی را باید از مردم بپرسیم و ببینیم که چه میگویند.
وی در بخش دیگر گفت و گوی خود با خبرآنلاین درباره ضرورت حفظ آرامش در ماههای منتهی به انتخابات گفت: اگر همه رهبری و قانون را مبنا و ملاک قرار بدهند بسیاری از مشکلات جامعه ما حل میشود. همه باید طبق قانون و طبق دستورات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب عمل کنند.
خبرگزاری فارس: دست رد خاتمی به حجاریان برای کاندیداتوری، برافراشته شدن پرچم ترکیه در تبریز، ماجرای نامه خاتمی،کشف مرسولات تبشیرى و... برخی از شنیدههای این هفته خبرنگاران فارس است.
خبرنگاران خبرگزاری فارس، در حوزههای خبری خود برخی اخبار و زمزمههای خبری را میشنوند یا دریافت میکنند که بعضاً جزئیات دقیقی از آنها مشهود نیست و یا روایی آنها به درجهای نرسیده است که به عنوان خبر مستقل منتشر شوند. در عین حال، بخش عمدهای از این شنیدهها پس از چندی، با دریافت جزئیات و مستندات بیشتر ، به عنوان خبر مستقل بر روی خروجی قرار میگیرند.
به منظور آگاهی مخاطبان از این شنیده های خبری، خبرگزاری فارس در نظر دارد هر هفته «دوشنبهها» برخی از این اخبار را در قالب بستهای با عنوان «زمزمههای فارس» ارائه کند که این بسته، امروز فراروی شماست.
*دولت پایدار ویترین جدید دولت در آستانه انتخابات
یکی از مقامات برجسته اجرایی کشور گفته است دولت پایدار باید اجرایی و بعضی از پاکسازیها باید در دولت انجام شود ، وی همچنین تأکید کرده است دولت باید در آستانه انتخابات با یک ویترین جدید وارد شود.
*قاچاق طلا برای دلار
شنیده شده است عدهای در تلاش هستند تا با خارج کردن برخی ذخایر ملی کشور همچون طلا از کشور ارز وارد کنند تا به نوعی در شرایط فعلی به سودهای کلان دست پیدا کنند.
*دست رد خاتمی به سعید حجاریان برای کاندیداتوری
شنیده شدهاست حجاریان به خاتمی گفتهاست بیا و قلندری کن و از احمدی نژاد یاد بگیر چطور قهرمانسازی کرد که خاتمی گفته است من نمیتوانم 20 میلیون رأی را با 5 میلیون رأی معاوضه کنم.همچنین شنیده شده است با وجود گذشت چند ماه از مانیفست پیشنهادی سعید حجاریان برای اصلاحطلبان هنوز این مانیفست مورد تائید این جریان از جمله خاتمی قرار نگرفته است.
*برافراشته شدن پرچم ترکیه در تبریز
اخیراً به بهانه افتتاح یک باب مغازه از سوی کشور ترکیه در بازار مشروطه تبریز پرچم این کشور به عنوان سر در این مغازه به چشم میخورد قابل ذکر است باوجود افتتاح این مغازه هنوز کالایی برای فروش به مردم در این مجموعه وجود ندارد و تنها چیزی که در آنجا به چشم میخورد پرچم این کشور است. همچنین شنیده شده است قرار بود این مغازه با مشارکت شهرداری تبریز و کشور ترکیه در بازار مشروطه تبریز فعال شود.
*خرید سیم کارت ایران توسط اتباع عراقی
شنیده شده است برخی اتباع عراقی که در روستاهای نوار مرزی این کشور با جمهوری اسلامی ایران سکونت دارند به کمک دوستان و آشنایان ایرانی خود اقدام به خریداری سیمکارتهای دائم و اعتباری کرده و از آنها در کشور عراق استفاده میکنند.با توجه به اینکه سند مالکیت این سیم کارتها به افرادی دیگر تعلق دارد در صورت سوء استفاده از آنها امکان پیگیری وجود ندارد که لازم است عرضه کنندگان این سیم کارتها هوشیارانهتر در این باره قدم بردارند.
*ماجرای نامه خاتمی به رهبری و واسطهگری هاشمی
در پی انتشار و تکذیب خبر «نامه خاتمی به رهبر معظم انقلاب» از سوی برخی رسانهها شنیده های خبرنگار فارس حاکی از آن است که خاتمی طی دیداری با هاشمی رفسنجانی برخی موارد را با وی درمیان گذشته بود که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نیز این موارد را به اطلاع رهبر معظم انقلاب رسانده است.پیش از این برخی سایتهای خبری به نقل از خاتمی نوشته بودند خبر نامهنگاری بنده به رهبری با وساطت آقای هاشمی به کلی دروغ است؛ اگر بخواهم این کار را بکنم، خودم مستقیماً این کار را انجام خواهم داد. نه نامهای نوشته شده و نه آقای هاشمی واسطه بوده است.
*کشف مرسولات تبشیرى به مقصد یک زندان
تعداد سیصد فقره مرسوله پستى درباره مسیحیت تبشیرى و هوادارى از« ب.ا»، ارسالى از مبدا کشورهاى آمریکا، انگلستان، کانادا، نیوزیلند به یک زندان کشور کشف و ضبط شد.«ب.ا» از سردمداران جریان مسیحیت تبشیرى است که در حال حاضر دوران محکومیت خود را در یکی از زندانهای کشور سپرى مىکند.
*حملات سایبرى به یک مجتمع پتروشیمى
شنیده شده است طى 2 روز، تعداد هزار و 72 حمله سایبرى به یکی از مجتمعهای پتروشیمى کشور صورت گرفته بود که به هوشیاری مسئولین امر هیچ آسیبى به شبکه داخلى مجتمع وارد نشده است؛ طبق بررسیهای انجام شدهIP متجاوزین سایبری مربوط به رژیم صهیونیستى بوده است.این پتروشیمى یکى از مجتمعهاى استراتژیک مىباشد که در تولید بنزین براى مقابله با تحریم نقش اساسى داشته است.
*خاتمی: با کاندیدای ضعیف وارد نمی شویم
خاتمی در جلسهای گفته است: ما با کاندیدای ضعیف وارد انتخابات نخواهیم شد. کاندیدای ما باید آنقدر قوی باشد که اعتماد اصلاحطلبها را جمع کند و بتواند کشور را از این وضعیت نجات دهد.
*گوشیهای دو میلیونی برای 13 مدیر یک وزارتخانه
شنیدهها حاکیست، اخیراً یکی از وزراتخانهها اقدام به خرید 13 عدد تلفن همراه برای تعدادی ازشاغلین خود کرده که قیمت هرکدام از این گوشیها بیش از 2 میلیون تومان بوده است.این گوشیها که متعلق به یک شرکت آمریکایی است در حالی خریداری شده که امسال از سوی مقام معظم رهبری سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است.
*مجوز هم ندهند کار خودمان را میکنیم
در پی انتشار خبر احتمال لغو کنگره شورای هماهنگی اصلاحات در 27 و 28 دی ماه نجف قلی حبیبی پیگیری بحث درخواست مجوز امنیت مراسم را عهده دار شده که شروطی از سوی مسئولین برای صدور این مجوز ازجمله عدم ورود احزاب منحله،اشخاص محکوم به فتنه و...در کنگره مطرح شده است.
همچنین یک عضو ارشد این شورا نیز در پاسخ به این مطلب گفته است همانطور که خاتمی هم تاکید کرده است اگر هم مجوز ندهند کنگره را برگزار میکنیم.
*فروش گوشت خرچنگ در هایپر استار
درحالی که بسیاری از علما و مراجع تقلید به صراحت خوردن گوشت خرچنگ را حرام اعلام کردهاند متاسفانه به دلیل نبود نظارت کافی فروشگاه هایپر استار که به گفته یک نماینده مردم تهران در خانه ملت با سرمایه گذاری صهیونیستها در تهران و برخی شهرهای بزرگ مشغول به فعالیت است به عرضه این گوشت حرام مشغول است.
*تلاش برای تشکیل استان خرداد و حذف تجریش از تهران
شنیدهها حکایت از آن دارد که برخی تلاش دارد پس از جدایی ری از استان تهران برخی دیگر از مناطق را از این استان جداکند.همچنین در برخی محافل مطرح است تلاشهایی در راستای تشکیل استان خرداد به مرکزیت ورامین درحال پیگیری در وزارت کشور است و احتمال جدایی تجریش از تهران نیز وجود دارد.
*22 فرماندار برای تهران
قرار است تهران به 22 منطقه فرمانداری تقسیم شده و تمدن استاندار تهران نیز درحال تعیین فرماندارهای ویژه این مناطق است که احتمالاً تا پایان سال این افراد در سمتهای جدید خود مشغول به کار شوند.
حکم یک مفسد بزرگ اقتصادی صادر شد/15 سال زندان
شنیده شده است حکم یکی از مفسدین اقتصادی همکار با جریان انحراف، بصورت غیابی صادر شده است.
برپایه این خبر در پی رسیدگیهای قاطع دستگاه قضائی درخصوص پروندههای فساد اقتصادی دانه درشت ها یکی از چهرهها و همکاران جریان انحراف به 15 سال زندان و 11 سال انفصال محکوم شده است.در همین حال مطرح است برخی عناصر برجسته جریان انحراف با اطلاع یافتن از صدور این حکم بدنبال بهرهبرداری از این موضوع بوده و تلاش دارند ضمن آوار کردن سایر فسادهای اقتصادی برسر این فرد خود را پیشقدم در مبارزه با مفاسد معرفی کنند.گفتنی است این فرد محکوم شده گفته بود که تا زمانی که دوستان هستند بنده هم هستم.
*فعالیت هدفمند انجمن اسلامی در قالب کمیسیون حقوق زنان
به تازگی انجمن اسلامی یکی از دانشگاههای تهران اقدام به راهاندازی کمیسیونی تحت عنوان «کمیسیون برابری» جهت بررسی حقوق زنان کرده است؛اعضای این کمیسیون هر دو هفته یکبار اقدام به برگزاری جلسات مطالعاتی درباره حقوق زنان میکنند و به دنبال ارتباط گیری با اساتیدی که به عنوان سکولار در فضای دانشگاه مطرحاند، هستند.
*دستگیری 9 جاسوس موساد
نیمه دوم آذر امسال 9 جاسوس موساد در ایران دستگیر شدند؛ این جاسوسان اطلاعاتی مربوط به فرودگاهها ، نفت و راهها را به خارج از کشور مخابره میکردند.
* ارتباط گیری امیرارجمند با احمد شهید برای برنامهریزی علیه ایران
اردشیر امیرارجمند در حاشیه نشست پراگ گفته است که ما باید یک رهبر اجتماعی داشته باشیم و خاتمی نمیتواند این رهبری را عهدهدار شود، موسوی و کروبی هم درحال حاضر امکان تعامل ندارند ، ما باید از طریق مباحث حقوق بشر و به کمک احمد شهید فضاسازیها را علیه ایران بیشتر کنیم تا تحریمهای بیشتری علیه ایران تصویب شود.
*اتهام روزنامه دولت به مدیر اخبار داخلی یک خبرگزاری
درپی بازداشت مدیر اخبار داخلی یکی از خبرگزاریهای کشور برخلاف اتهامات وارد شده از سوی روزنامه دولت به وی شخص مذکور آزاد شده و پرونده وی هیچ ربطی به موضوع بهائیت نداشته است.
*تلاش دولتیها برای مختومه کردن پرونده هدفمندی در دولت دهم
درحالیکه مسئولان عالیرتبه کشور بر اجماع و اراده واحد برای شروع مرحله جدید هدفمندی تاکید دارند متأسفانه برخی مسئولان دولتی برخلاف ممنوع اعلام کردن این کار از سوی مجلس در تلاش هستند با زمینهسازی رسانهای، آزادسازی قیمتها را در حد کامل انجام دهند و بهنوعی در این دولت پرونده هدفمندی را مختومه کنند.
* فرصتطلبی اصلاحطلبان برای انتخابات شورای شهر
اصلاح طلبان برای بدست گرفتن کرسیهای شورای شهر در تهران و شهرستانها دو تن از اعضای فعلی شورای شهر تهرانرا مأمور کرده و تأکید دارند اصولگرایان تمام فکرشان برای انتخابات ریاست جمهوری است و ما باید از این فرصت در شوراها استفاده کنیم.
* کاندیداتوری یک نامزد مطرح تا یک ماه دیگر قطعی میشود
یک نامزد احتمالی در دیدار با یکی از علما به ایشان گفته که احتمال 90 درصد نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نمیشوم که این عالم در جواب به وی گفته است 90 درصد یعنی چه؟ و وی در پاسخ تأکید کرده که تا یکماه دیگر تصمیم خود را گرفته و اعلام میکند.
وی افزود: درباره اینکه تیمی از مجمع روحانیون مبارز جهت معرفی محمد خاتمی بعنوان نامزد انتخابات ریاستجمهوری تشکیل شده است، اطلاع خاصی ندارم.
گفتنی است، پیش از این برخی از رسانههای خبری از تشکیل تیمی از سوی مجمع روحانیون مبارز در راستای معرفی خاتمی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده خبر داده بودند.
به گزارش مشرق، یکی از مسئولان ارشد استانداری تهران در گفتوگو با فارس از انتخاب حسین علیقلیزاده به عنوان شهردار جدید شهرری خبر داد و گفت: قلیزاده به زودی به عنوان شهردار شهر ری معرفی میشود.
حسین علیقلیزاده علاوه بر شهردار سابق شهر گلستان شهردار شهرهای نور ،جویبار، خرم آباد ، شهردار منطقه ۱۹ تهران، مدیر کل دفتر هماهنگی سازمان همیاریها و دهداریها کشور، شهردار همدان و آخرین پست وی هم معاونت امور مناطق شهرداری تهران بوده است.
فائزه هاشمی فرزند آیتالله هاشمیرفسنجانی که به تحمل سه هفته سلول انفرادی محکوم شده بود، پس از گذشت چهار روز به بند عمومی زندان زنان بازگردانده شد. انتخاب نوشت؛ فائزه هاشمیرفسنجانی روز شنبه ۹ دیماه به تحمل سه هفته سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین محکوم شده بود.
روزنامه خراسان نوشت:
- ماجراي عزل و نصب هاي گاه و بي گاه و بعضاً متعدد و تأمل برانگيز آقاي احمدي نژاد گويي به سريال بي انتهايي تبديل شده که حتي تا چند ماه آخر دوره رياست جمهوري وي ادامه پيدا کرده است.
- عزل و نصب هايي که گاه نه تنها علتش براي افکار عمومي و رسانه ها روشن نمي شود بلکه حتي براي بسياري از نمايندگان و مسئولان و حتي بعضي همکاران نزديک آقاي احمدي نژاد، آشکار نمي شود. و البته که عزل و نصب دقيق و هر تصميم مدبرانه و مصلحت انديشانه حق رئيس جمهور و هر مديري است ولي شکل و محتواي برخي نامه هاي عزل و نصب و تفاوت هاي زمين تا آسماني برخي حکم ها مثل حکم انتصاب چندي پيش آقاي مشايي با ديگر مديران آقاي احمدي نژاد در کنار برخورد آن چناني با برخي عزل شدگان از برخي استانداران بگيريد تا برخي وزيران که به دلايلي که خودشان مي دانند حتي در جلسه توديع خود شرکت نکردند، مسئله تأمل برانگيزي است که حتي در چند ماه آخر رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد حل نشده است.
- اگر ماجراي عزل وزير بهداشت که اولين وزير زن در جمهوري اسلامي بود و به هنگام انتصاب و گرفتن رأي اعتماد از مجلس براي او، آقاي رئيس جمهور صحبت هاي زيادي کرد و بهره هاي سياسي فراواني نيز براي خود تصور و تصوير کرد، به خاطر قصور جدي وزير در مسئله مهم و حياتي گران و کمياب شدن بسياري از داروها بوده است که بايد به آقاي رئيس جمهور به خاطر اين قاطعيت دست مريزاد گفت و اي کاش چنين تصميمي را در جريان فساد بزرگ 3 هزار ميليارد توماني براي مديران و وزيري که اين تخلف در زيرمجموعه آنان انجام شده بود مي گرفت اما اگر اين برکناري به خاطر برخي حاشيه ها و شبه خبرهايي که طي دو سه هفته اخير شنيده مي شد باشد، جاي بسي تأمل در چنين تصميماتي است. آن هم براي وزيري که خود آقاي احمدي نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاران همين چندي پيش به او نمره 20 داده بود و خلاصه نمره 20 کابينه هم به «هلوي دولت» پيوست اما نکته قابل تأمل تر اين که آقاي معاون اول همين چند روز پيش در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره خانم دستجردي به صراحت در جلوي دوربين ها گفته بود تا آقاي احمدي نژاد هست خانم دستجردي هم هست! اما چه زود همه ديدند که حرف آقاي معاون اول اصلاً درست از آب در نيامد و اين يکي ديگر از شاهکارهاي دولت و عزل و نصب هاي آقاي احمدي نژاد است که حتي معاون اول او از تصميم رئيس جمهور خبر ندارد که اين مسئله نيز خود 2 پيام منفي دارد، اول، پيچيده بودن و يا غيرقابل پيش بيني بودن و يا... تصميمات آقاي احمدي نژاد و دوم، بي خبري حتي معاون اول از برخي تصميمات آقاي رئيس جمهور.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
منابع نزدیک به آيتالله هاشمي رفسنجاني، خبر ارسال نامه حجت الاسلام سيد محمد خاتمي توسط آقاي هاشمي رفسنجاني به رهبر انقلاب را تكذيب ميكنند. بي. بي. سي از قول اسدالله بادامچيان، از اعضاي ارشد حزب موتلفه اسلامي، گفت: سيد محمد خاتمي با ارسال نامهاي به رهبري كه توسط آقاي هاشمي رفسنجاني به دست رهبر رسيده است درصدد زمينه سازي براي حضور در انتخابات خرداد 92 برآمده است. منابع نزديك به آيتالله هاشمي رفسنجاني از چنين اقدامي اظهار بياطلاعي ميكنند.
.: Weblog Themes By Pichak :.