وي يادآور شد: پرداخت شهريه پودمانها در دوره غير حضوري به صورت اينترنتي انجام ميشود و دانشجويان به وسيله كارتهاي عضو شتاب نسبت به پرداخت الكترونيكي خود اقدام كنند.
رییس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تبریز از پذیرش دانشجو در رشته روان شناسی بالینی در مقطع دکتری تا سال آینده خبر داد.
منصور بیرامی در گفتوگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه این دانشکده در چهار رشته روانشناسی بالینی و عمومی، بالینی کودوک و نوجوان و روان شناسی تربیتی و همچنین در سه گرایش علوم اعصاب شناختی، روان شناسی عمومی و تربیتی در مقطع دکتری دانشجو میپذیرد، افزود: شرایط برای پذیرش دانشجو در رشته روانشناسی بالینی مقطع دکتری فراهم است و تنها کارهای اداری برای اخذ مجوز باقی مانده است.
وی در ادامه درباره وضعیت خوابگاهها در دانشگاه تبریز، افزود: همه دانشجویان متقاضی یا در خوابگاههای دولتی و یا در خوابگاههای خودگردان ساکن هستند و از نظر وضعیت پذیرش دانشجو در خوابگاهها با مشکلی مواجه نیستیم.
بیرامی با بیان اینکه در سال گذشته با کسری بودجه مواجه نبودهایم، گفت: میزان بودجه امسال نسبت به سال گذشته با توجه به نرخ تورم افزایش یافته است.
به گزارش جهان به نقل از مهر: عبدالعزیز فرمانفرماییان معمار استادیوم آزادی، از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید در ایران و از تهیهکنندگان "نقشه جامع شهر تهران" جمعه 31 خرداد در سن 93 سالگی دار فانی را وداع گفت.
عبدالعزیز فرمانفرماییان معمار معاصر، استاد دانشگاه تهران و از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید در ایران روز گذشته بر اثر بیماری طولانیمدت در شهر "پالما د مایورکا" درگذشت و فردا در آرامگاه "مونپارناس” پاریس به خاک سپرده خواهد شد.
وی که فرزند عبدالحسین میرزا فرمانفرما یکی از رجال اواخر دوره قاجار بود، در سال ۱۲۹۹ متولد شد و تحصیلاتش را در دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس (دانشکده بوزار) گذراند. وی در آوریل دهه 30 فارغالتحصیل شد و به ایران بازگشت و در گاراژ پدرش کار طراحی را آغاز کرد.
زندهیاد فرمانفرماییان پس از آن در یکی از آتلیههای دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران زیر نظر محسن فروغی همراه با مهندس "آفتن دلیان"، هوشنگ سیحون و حیدر غیایی به کار و تدریس مشغول شد.
استادیوم ورزشی، ساختمان شرکت نفت، مسجد دانشگاه تهران، ساختمان وزارت کشاورزی، برجهای سامان، برجهای ونک پارک، ساختمان بورس، دانشکده دامپزشکی، کاخ مادر سعدآباد، کاخ نیاوران، ساختمان اداری صدا و سیما و موزه فرش تهران برخی از آثار این هنرمند معمار بهشمار میروند. شناختهشدهترین فعالیت شهرسازی زندهیاد فرمانفرماییان، تهیه نقشه جامع شهر تهران با همکاری "ویکتور گروئن" بود.
نام زندهیاد عبدالعزیز فرمانفرماییان در کتاب معماران ایران که دایرهالمعارفی دوزبانه (فارسی - انگلیسی) در زمینه معماری است و به معرفی 114 معمار پیشکسوت ایران میپردازد، آمده است.
وی که به روش From flow the function کار میکرد، علاوهبر طراحی معماری در طراحی شهری و شهرسازی بهفعالیت مشغول شد و در سالهای 1346 تا 1354 تمامی کارهای غیرصنعتی کنسرسیوم نفت شامل شهرسازی، مدرسهسازی، خانهسازی و ساخت دفاتر اداری در مناطق نفتخیز را به عهده داشت و شهرسازی و خانهسازی مجموعه شرکت مس سرچشمه کرمان، شرکت خانه در کرج، شرکت خانه در اصفهان و شرکت خانه در شرق تهران را نیز انجام داد.
رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت از برگزاری آزمون دکترای تخصصی داروسازی در روز پنجشنبه ششم تیر ماه خبر داد.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر غلامرضا حسنزاده با اعلام این خبر، گفت: 907 نفر در آزمون دکترای داروسازی ثبتنام کردهاند که حدود 200 نفرظرفیت پذیرش برای این دوره از آزمون در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اعلام نتایج اولیه این آزمون در 12 تیر ماه از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir، گفت: مصاحبه حضوری پذیرفتهشدگان در روزهای 17 و 18 تیر ماه انجام میشود.
رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی در خصوص زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکترای تخصصی داروسازی، گفت: نتایج نهایی این آزمون 30 تیر ماه اعلام میشود. است.
وی با بیان اینکه طرح جهش تحصیلی برای دانشآموزان پایه اول و ششم ابتدایی اجرا نمیشود، ادامه داد: این طرح امسال برای دانشآموزان از پایههای «دوم به سوم ابتدایی»، «سوم به چهارم ابتدایی» و «چهارم به پنجم ابتدایی» اجرا میشود.
بیگی در خصوص روند انجام جهش تحصیلی گفت: خانوادههایی که احساس میکنند فرزندشان آمادگی جهش تحصیلی را دارند به مدرسه محل تحصیل فرزندشان مراجعه کرده و با هماهنگی مدیر مدرسه، نامه جهت معرفی به اداره آموزش و پرورش استثنایی دریافت میکنند.
وی افزود: آموزش و پرورش استثنایی از دانشآموزان متقاضی جهش تحصیلی آزمون برگزار میکند که این موضوع با هماهنگی آنها انجام میشود.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران اضافه کرد: اکثر خانوادهها علاقهمند هستند که فرزندانشان روال طبیعی تحصیل را طی کنند.
رشته های تصوف و عرفان اسلامی ، حکمت هنر دینی، دین پژوهی مطالعات و تحقیقات زنان در 3 گرایش از جمله رشته های مذکور است.
شایان ذکر است : واجدین شرایط تا 25 خرداد جهت ثبت نام به سامانه به آدرس www.Azmoon.urd.ac.ir مراجعه کنند.
جزئیات آزمون، تعداد سؤالات و زمانهای در نظر گرفته شده برای گروههای پنجگانه آزمایشی کنکور ۹۲ اعلام شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، داوطلبان هر یک از گروههای آزمایش پنجگانه ضرورت دارد در یک نیمروز (یک جلسه) به سوالات عمومی و اختصاصی مشخص شده پاسخ دهند. سوالات آزمون عمومی هر یک از گروههای آزمایشی پنجگانه در یک دفترچه به نام دفترچه شماره یک چاپ شده است. در این دفترچه جمعا صد سوال عمومی شامل 25 سوال زبان و ادبیات فارسی، 25 سوال عربی، 25 سوال فرهنگ و معارف و 25 سوال زبان انگلیسی درج شده است.
گفتنی است؛ داوطلبان هر کدام از گروههای پنجگانه باید در مدت 75 دقیقه به سوالات پاسخ دهند.
داوطلبانی که به معارف غیراسلام پاسخ میدهند یا زبان خارجی آنها غیرانگلیسی است لازم است به ترتیب به سوالات اقلیتهای مذهبی مربوط (مسیحی، کلیمی یا زرتشتی) و زبان خارجی غیرانگلیسی (فرانسه، آلمانی، ایتالیایی یا روسی) که به ضمیمه دفترچه عمومی آنان قرار دارد پاسخ دهند.
داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی و فنی در صبح پنجشنبه 6 تیرماه در آزمون شرکت خواهند کرد و علاوه بر پاسخگویی به سوالات عمومی باید به سوالات اختصاصی نیز پاسخ دهند.
همچنین دفترچه اختصاصی گروه آزمایشی ریاضیو فنی (گروه 1) برای تمام داوطلبان شامل یک دفترچه به نام دفترچه شماره دو است. در دفترچه شماره 2 جمعا 135 سوال اختصاصی درج شده که همه داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی و فنی باید به 55 سوال ریاضیات، 45 سوال فیزیک و 35 سوال شیمی جمعا در زمان 175 دقیقه پاسخ دهند.
همچنین داوطلبان گروه تجربی لازم است، در صبح جمعه 7 تیرماه علاوه بر پاسخگویی به سوالات آزمون عمومی به سوالات اختصاصی مربوط نیز پاسخ دهند.
آزمون اختصاصی گروه آزمایشی علوم تجربی (گروه 2) برای تمام داوطلبان (به جز دارندگان دیپلم بهیاری یا شاغلین به حرفه بهیاری) که دارای دو دفترچه است شامل یک دفترچه به نام دفترچه شماره 2خواهد بود.
دفترچه شماره دو حاوی 170 سوال اختصاصی است که داوطلبان باید به این سوالات شامل 25 سوال زمینشناسی، 30 سوال ریاضی، 50 سوال زیستشناسی، 30 سوال فیزیک و 35 سوال شیمی دفترچه شماره 2 در مدت 175 دقیقه پاسخ دهند.
همچنین دفترچه شماره 3 شامل 50 سوال دروس تخصصی بهیاری است که داوطلبان دارای مدرک دیپلم بهیاری یا بهیاران شاغل باید در مدت 30 دقیقه به سوالات دفترچه علاوه بر دفترچههای یک و دو پاسخ دهند.
به علاوه داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی که در صبح شنبه 8 تیرماه در آزمون شرکت میکنند باید علاوه بر پاسخگویی به سوالات عمومی به سوالات اختصاصی این گروه نیز پاسخ دهند.
دفترچه آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی (شماره 3) هم برای تمام داوطلبان (به جز داوطلبان دارنده گواهینامه دوره پیشدانشگاهی علوم و معارف اسلامی که شامل دو دفترچه است) شامل یک دفترچه شماره 2 میباشد. در این دفترچه تعداد 180 سوال اختصاصی درج شده و تمام داوطلبان باید به این سوالات در مدت 165 دقیقه پاسخ دهند.
دفترچه شماره 2 حاوی 20 سوال ریاضی، 15 سوال اقتصاد، 30 سوال زبان و ادبیات فارسی، 20 سوال عربی، 15 سوال تاریخ، 15 سوال جغرافیا، 20 سوال علوم اجتماعی، 25 سوال فلسفه و منطق و همچنین 20 سوال روانشناسی است.
لازم به ذکر است آن دسته از داوطلبانی که گواهینامه مدرک علوم معارف اسلامی دارند باید درس اصول عقاید و فقه را امتحان دهند و علاوه بر پاسخگویی به سوالات آزمون دفترچه شماره 2 به 20 سوال درس اصول عقاید و فقه دفترچه شماره 3 در مدت 20 دقیقه پاسخ دهند.
همچنین داوطلبان گروه آزمایشی هنر که در بعدازظهر پنجشنبه 6 تیرماه در آزمون شرکت خواهند کرد و سوالات اختصاصی آنان در دفترچه آزمون اختصاصی گروه آزمایشی شماره 4 چاپ شده باید به 160 سوال اختصاصی شامل 30 سوال درک عمومی هنر، 30 سوال درک عمومی ریاضی-فیزیک، 20 سوال ترسیم فنی، 20 سوال خلاقیت تصویری و تجسمی، 20 سوال خلاقیت نمایشی، 20 سوال خلاقیت موسیقی و 20 سوال خواص مواد درج شده در دفترچه شماره 2 در مدت 165 دقیقه پاسخ دهند.
داوطلبان گروه آزمایشی زبان خارجی نیز که آزمون آنها در بعدازظهر جمعه 7 تیرماه برگزار میشود، باید علاوه بر پاسخگویی به سوالات عمومی به سوالات اختصاصی دفترچه آزمون اختصاصی گروه آزمایشی زبان خارجی (گروه 5) پاسخ دهند.
در دفترچه شماره 2 گروه زبان خارجی، جمعا 70 سوال زبان انگلیسی (برای داوطلبانی که زبان خارجی آنها انگلیسیباشد) 70 سوال اختصاصی زبان آلمانی و 70 سوال زبان فرانسه (برای داوطلبانی که زبان خارجی آنها آلمانی و فرانسه باشد) درج شده است و داوطلبان باید بر حسب مورد به 70 سوال در مدت 105 دقیقه پاسخ دهند.
شایان ذکر است، داوطلبانی که در گروههای زبان خارجی، زبان انتخابی آنها ایتالیایی و روسی باشد نیازی به پاسخگویی به سوالات اختصاصی ندارند و به جز دفترچه عمومی دفترچهای به آنها داده نخواهد شد.
این کارمند ارتشی درباره انگیزه خود از این اقدام خداپسندانه به خبرنگار مشرق گفت: من فقط به وظیفه شرعی و انسانی خودم عمل کردم و به نظرم هر کس دیگری هم جای من بود همین کار را انجام می داد.
وی اضافه کرد: بعد از پیداکردن کیف و بررسی آن یک لحظه خودم را به جای صاحب آن گذاشتم و پس از آن بود که بدون کمترین درنگ تلاش برای یافتن ایشان را آغاز کردم. خدارا شاکرم که توانستم این کیف را به صاحب آن برگردانم و از این آزمون سربلند بیرون بیایم و این لطف خدا را مدیون دعای مادرم می دانم.
در کتاب رکوردهای گینس سال 2012 میلادی نام امامخمینی(ره) 2 بار به عنوان رهبری ثبت شده است.
این کتاب نام امام را در بخش پرجمعیتترین و با شکوهترین استقبالها و نیز گستردهترین مراسم تشییع مردمی در طول تاریخ ثبت کرده است.
آفتاب: دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد به صورت کارنامه ساعت 20 فردا یکشنبه اعلام میشود، گفت: نتایج از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org در اختیار داوطلبان قرار میگیرد.
وی افزود: داوطلبان برای دسترسی به نتیجه آزمون خود باید شماره داوطلبی یا شماره پرونده و همچنین مشخصات شناسنامهای خود (نامخانوادگی و نام، شماره شناسنامه و تاریخ تولد) را وارد کنند.
تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی
توکلی با اشاره به تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در گزینش داوطلبان، گفت: نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد به صورت کارنامه و بر اساس نمرات علمی مکتسبه توسط هر داوطلب و با لحاظ شرایط و مقررات مصوب اعلام میشود.
وی افزود: نمره کل داوطلبان مشمول احتساب سوابق تحصیلی یک سال بر اساس حداقل 75 درصد نمرات آزمون و حداکثر 25 درصد سوابق تحصیلی به نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب محاسبه میشود، همچنین بار دیگر نمره کل داوطلبان بر اساس 100 درصد نمرات آزمون محاسبه میشود و ماکزیمم این دو نمره کل، ملاک گزینش داوطلب میباشد.
به گفته توکلی، برای داوطلبان غیرمشمول، احتساب سوابق تحصیلی، نمرات آزمون 100 درصد نمرات کلسازی خواهد بود.
انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته در فردا
وی با اشاره به انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته در روز یکشنبه، گفت: این دفترچه که حاوی شرایط و ضوابط آزمون، سهمیهها، توزیع ظرفیت، بومیگزینی و نواحی بومی، شرایط و ضوابط دانشجو در هر یک از گروههای آزمایشی، مقاطع تحصیلی، جنس پذیرش، نوبت پذیرش و سایر اطلاعات مورد نیاز است، در اختیار داوطلبان قرار میگیرد.
آغاز انتخاب رشته مجازین آزمون کارشناسی ارشد از سهشنبه
مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به آغاز انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد از روز سه شنبه 24 اردیبهشت ماه، افزود: داوطلبان میتوانند کد رشته محلهای انتخابی را تا روز شنبه 28 اردیبهشت به ترتیب اولویت علاقه در فرم الکترونیکی انتخاب رشته ثبت کنند.
وی افزود: به داوطلبان مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی آزمون کارشناسی ارشد توصیه میشود، ابتدا نسبت به دریافت و مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی و اطلاعیههای مربوط به این دفترچه، اقدام و سپس کد رشته محلهای مورد نظر خود را انتخاب و به ترتیب اولویت علاقه مرتب کنند.
توکلی ادامه داد: انتخاب رشته توسط داوطلبان به صورت اینترنتی انجام میشود، بنابراین داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه، مجاز به انتخاب رشته هستند باید با توجه به نتایج مندرج در کارنامه، شرایط و ضوابط اعلام شده در دفترچههای راهنمای شماره یک و دو آزمون مطالعه و در مدت زمان مذکور نبست به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام کنند.
وی افزود: داوطلبانی که در دو یا سه گروه آزمایشی و در آزمون آنها شرکت کردهاند، در صورتی که بر اساس کارنامه نتایج اولیه در هر دو یا سه گروه آزمایشی مجاز به انتخاب رشته شوند، همانند سایر داوطلبانی که در یک گروه آزمایشی شرکت کرده و مجاز به انتخاب رشته شدهاند، منحصرا یک فرم انتخاب رشته خواهند داشت، بنابراین این دسته از داوطلبان باید کلیه کد رشتههای مورد علاقه خود را از هر یک از گروههای آزمایشی مجاز به انتخاب رشته، انتخاب و بر اساس علاقه، در اولویتهای مورد نظر در فرم انتخاب رشته درج کنند.
امکان انتخاب 100 رشته محل
مشاور عالی سازمان سنجش با بیان اینکه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون مذکور در روز یکشنبه 22 اردیبهشت ماه بر روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرد، تصریح کرد: داوطلبان مجاز میتوانند ضمن مطالعه دقیق دفترچه و اطلاعیههای منتشره، حداکثر 100 کد رشته محل را از میان کد رشته محلهای امتحانی مجاز انتخاب کنند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: کتاب ماندگارترین رسانه در انتقال پیام و فرهنگ دوران دفاع مقدس به نسل جوان است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد علی آل هاشم در بازدید از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و غرفههای نشر آجا گفت: خوشحالیم که انتشارات سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با 20 عنوان کتاب جدید و در مجموع با 120 عنوان کتاب در حوزههای گوناگون علوم نظامی، دفاع مقدس، فرهنگی-اجتماعی و کودک و نوجوان در نمایشگاه امسال حضوری فعال دارد.
نماینده ولیفقیه در ارتش در ادامه، برضرورت ترویج فرهنگ و کتابخوانی در جامعه تأکید و خاطرنشان کرد: انتشارات ارتش جمهوری اسلامی ایران با هدف ترویج فرهنگ و انتقال پیام دفاع مقدس و شناساندن ایثارگران و پایمردی رزمندگان ارتش به نسل جوان و پویای امروز، همواره در این گونه نمایشگاهها حضوری فعال دارد.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به این مطلب که کتاب محدود به مکان و زمان نیست افزود: کتاب رسانه ماندگاری است که بوسیله آن میتواند ضمن معرفی رشادتها و از خود گذشتگیهای رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس، منبع قابل اعتمادی برای نسلهای آینده باشد.
گفتنی است انتشارات سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شبستان اصلی مصلای بزرگ امام خمینی(ره)، راهروی 21، غرفه شماره 34 پذیرایی علاقمندان است.
به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه رضایی بانوی هنرمند 34 ساله تفرشی اظهار داشت: این قالیچه در ابعاد پنج چهارک و کرک و خامه بافته شده که در آن نقشه ایران با نمایش خلیج همیشه فارس قرار دارد ودر نمایشگاه فرهنگی وگردشگری درتهران به نمایش درخواهد آمد.
وی تصریح کرد: کار بافت این قالیچه بیش از دو ماه زمان برده است که من آن را به عشق ایران و خلیج همیشگی فارس بافتهام.
لنگه اول این قالیچه را به رهبر معظم انقلاب هدیه کردم
بانوی هنرمند تفرشی ادامه داد: لنگه اول این قالیچه را در سال 79 بافتم و در سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به تفرش آن را به رهبری هدیه کردم.
رضایی گفت: در این قالیچه نقشه تمام استانهای کشور با گل بوتهای که ریشه آنها در خلیج همیشه فارس است، به تصویر درآمده است.
این بانوی خوش ذوق تفرشی خاطر نشان ساخت: روز ملی خلیج فارس در تقویم جمهوری اسلامی ایران از روزهای مهم و با اهمیت است و همه ایرانیان به این روز علاقه بسیاری دارند.
وی تاکید کرد: هنرمندان باید بکوشند با استفاده از ابراز هنر میزان عشق و اراده این ملت به خلیج فارس را به تصویر بکشند.
به گزارش خبرنگار شبستان، پنجمین دوره مسابقات حفظ قرآن نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و کشور عمان که به صورت سالیانه برگزار میشود کار خود را پایان داد و در رشته حفظ کل، 18 جزء، 10 جزء و 5 جزء قرآن کریم نفرات اول تا چهارم معرفی شدند.
بنا بر این گزارش، در رشته حفظ کل قرآن مرتضی محمدنژاد از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجتالاسلام روحالله اسلامی از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و حسن رجبی از ارتش جمهوری اسلامی ایران و ابراهیم بن سعید بن غافری از کشور عمان به ترتیب حایز رتبههای اول تا چهارم شدند.
در این مراسم، در رشته حفظ 18 جزء قرآن از علی احمدی شرکتکننده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، حسین کشاورز شرکتکننده از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و خلیل بن محمد السعیدی از کشور عمان و مهدی جوکار از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ترتیب به عنوان رتبههای اول تا چهارم معرفی شدند. همچنین در رشته 10 جزء قرآن کریم یوسف بن سعید از کشور عمان، محمدحسین قائمی از ارتش جمهوری اسلامی ایران و مصطفی سعیدی از نیروی انتظامی و رحیم یوسفوند از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران حایز رتبههای اول تا چهارم شدند.
در این رقابتها، محمد شریفی از نیروی انتظامی، عمار نمازی قمصری از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عمار بن خمیس النخیلی از کشور عمان و سجاد شیعه علی صالح از وزارت دفاع و پشتیبانی حایز رتبههای اول تا چهارم در رشته حظ 5 جزء شدند.
شایان ذکر است، مسابقات قرآن نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و کشور عمان سالیانه برگزار میشود که دوره بعدی این رقابتها به میزبانی کشور عمان خواهد بود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد رشتههای علوم پزشکی طی روزهای 9 و 10 خرداد در 61 رشته و در 31 حوزه امتحانی خبر داد.
دکتر بهرام عیناللهی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه 71 هزار داوطلب برای شرکت در این دوره از آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ثبتنام کردهاند، اظهارکرد: از این تعداد 51 هزار داوطلب زن و مابقی مرد در این آزمون شرکت میکنند.
وی در خصوص ظرفیت پذیرش دانشجو در این دوره از آزمون، گفت: در این آزمون از بین 71 هزار داوطلب در نهایت 4000 نفر پذیرش میشوند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص نحوه توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، گفت: کارت ورود به جلسه آزمون از هشتم خرداد ماه از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی www.sanjeshp.ir توزیع میشود.
رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی ظرف 2 سال آینده
عیناللهی از رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی ظرف 2 سال آینده خبر داد و اظهار داشت: بدین ترتیب سایر دانشگاهها، تیپ دو محسوب میشوند و دیگر دانشگاه تیپ سه نداریم اما به دلیل اینکه در دنیا رتبهبندی دانشگاهی وجود دارد قرار شده ظرف 2 سال، سیستم رتبهبندی را راهاندازی کنیم تا تیپ یک و دو دیگر در دانشگاهها مطرح نباشد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت همچنین در ادامه از اضافه شدن 8 دانشگاه علوم پزشکی به دانشگاههای تیپ یک خبر داد و گفت: دانشگاههای علوم پزشکی یزد، مازندران، بقیهالله، زنجان، همدان، کرمانشاه، زاهدان و کاشان تیپ یک شدند.
ثبتنام آزمون زبان انگلیسی EPT دانشگاه آزاد اسلامی از امروز آغاز میشود و تا روز جمعه 13 اردیبهشت ماه ادامه دارد.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،بر اساس اعلام مرکز آزمون دانشگاه آزاد، کارت ورود به جلسه این آزمون در روز چهارشنبه 18 اردیبهشت ماه توزیع میشود، همچنین آزمون در روز جمعه 20 اردیبهشت ماه سال 92 برگزار میشود.
متقاضیان میتوانند جهت کسب اطلاع بیشتر به سایت Ept.iauset.com مراجعه کنند تا از جزئیات بیشتر این آزمون مطلع شوند.
همچنین اگر متقاضیان در مراحل ثبتنام با سؤال یا ابهامی مواجه شدند، میتوانند از طریق سایت روابط عمومی مرکز آزمون به نشانی www.pubr-azmoon.com سؤال خود را مطرح یا به نشانی porsesh@azmoon.net ایمیل خود را ارسال کنند تا کارشناسان مرکز در اسرع وقت به آنها پاسخ دهند.
تاکنون صداهای بیشماری را از افراد شنیدهایم که به زعم ما بعضی از آنها خوب و برخی بد بودهاند، اما امام صادق(ع) در این باره نظر ویژهای دارد.
خبرگزاری فارس ـ گروه فعالیتهای قرآنی: «ابوالفضل علّامی» در کتاب «آداب تلاوت قرآن کریم» مینویسد: یکی از نعمتهای خدادادی صدای نیکو و زیباست که خداوند به برخی از انسانها عطا کرده است. آواز خوش و صدای نیکو سرآمد تمام زیباییها است.
پیامبر خدا(ص) فرمود: «إنَّ مِن أَجمَلِ الجَمالِ الشَّعرَ الحَسَنَ و نَغمَةَ الصَّوتِ الحَسَنِ؛ از زیباترین زیباییها موی زیبا و نغمه صدای نیکوست». (اصول کافی، باب ترتیل القرآن بالصوت الحسن، صفحه 450)
از این رو خدای رحمان این موهبت بزرگ را به انسانهای برگزیده عنایت فرموده است تا موجب جاذبه بیشتر دعوت آنان شود.
امام صادق(ع) فرموده است: «ما بَعَثَ اللهُ عَزَّ و جَلَّ نَبیاً إِلّا حَسَنَ الصَّوتِ؛ خدای عزیز و بزرگ هیچ پیامبری را مبعوث نکرد مگر اینکه آواز نیکو داشت». (اصول کافی، باب ترتیل القرآن بالصوت الحسن، صفحه 450)
حال که آواز خوش از بزرگترین نعمتهای الهی است، وظیفه خوشصداهای امت اسلام این است که شکر این نعمت را به جای آورند، شکر آن تلاوت قرآن با آواز خوش است تا هم خود از آن بهره برد و هم افراد جامعه را با نوای گوشنواز و دلانگیز نوای قرآن، جذب قرآن کند.
وحی الهی بر لب قاری
نوری است از جان بر زبان جاری
صوت لطیف این تلاوتها
در کام جان ریزد حلاوتها
شاید کسی بپرسد چرا این همه روی زیباخواندن قرآن تأکید میشود، مهم آن است که قرآن را احترام کنند، با عجله نخوانند و شمرده بخوانند، در پاسخ باید گفت: زبانشناسان و ادبیان عرب اعتقاد دارند قرآن با اینکه شعر نیست ولی آهنگپذیر است و آهنگی مخصوص دارد، هیچ نثری در زبان عربی چنین خصوصیتی ندارد و درست به همین جهت است که وقتی قرآن با آواز خوش خوانده شود، تأثیر معنوی عجیبی در شنونده (حتی غیرمسلمان) میگذارد.
در زندگینامه قاریان مشهور فراوان خواندهایم که قرائت قرآن آنان علاوه بر مسلمانان در غیرمسلمانان نیز اثر عمیقی داشته به طوری که موجب هدایت و مسلمان شدن آنان شده است.
به گزارش مهر، زندگی زناشویی اگر بر اساس محبت و صداقت بنا نهاده شود می تواند خوشبختی و آرامش را برای طرفین درپی داشته باشد. البته اصولی وجود دارد که که رعایت آنها می تواند روند کلی زندگی زناشویی را با موفقیت و شادکامی همراه کند.
در زندگي زناشويي تمركز روي چيزهاي مثبتي كه يك رابطه را خوب و زنده نگه مي دارد، بسيار مهم است. محققان مي گويند براي اينكه يك رابطه به كاركرد خود ادامه دهد، لازم است كه نسبت خاصي از خوبي در مقابل بدي وجود داشته باشد واين رقم حيرت آورپنجاه پنجاه نيست بلكه پنج به يك است.در مقابل هر تعامل منفي يا تنش زا بايد پنج تعامل مثبت وجود داشته باشد.به برخي از اين ابعاد مثبت اشاره مي كنيم.
دوستي
خصلتی كه در صدر ليست زن وشوهرهاي خوشبخت به چشم مي خورد، دوستي است كه شامل سهيم شدن علايق و افكار است. هم فرمول از پيش تعيين شده اي در مورد اينكه همسران چه مدتي را بايد با هم صرف فعاليت هاي مشترك كنند تا يك پيوند زناشويي به تاثيرگذاري خود ادامه دهد، وجود ندارد، اما به طور قطع، واضح است زن وشوهرهايي كه علايق مشتركي براي اينكه در مورد آن صحبت كنند دارند، مزيت ويژه اي درخوب نگه داشتن زندگي زناشويي خود دارند.
وقتي زن و شوهر در چيزي غير از خانه وبچه ها با هم مشترك نيستند، گفتگوهايشان خيلي سريع بر روي مشكلات متمركز مي شود. پدر ومادر نه فقط به عنوان دستيار يكديگر در تربيت بچه ها بلكه به عنوان يار ومونس همديگر بايد با هم خوش بگذرانند و از وجود يكديگر لذت ببرند. پدر ومادرهايي كه علايق و سرگرمي هاي مشترك دارند، گفتگو هاي شاد ودلپذيري براي شنيدن بچه هايشان دارند. به خاطر اينكه اين نوع رابطه زناشويي جذاب و با مزه است، احتمالا بچه ها باور"ازدواج يعني دوستي"را به طرحواره شان وارد مي كنند. وارد كردن دوستي وخوشي به زندگي زناشويي منبع تغذيه اي براي زن وشوهر فراهم مي كند كه آنها را در لحظات دشوار سر پا نگه مي دارد و حتي به آنها انگيزه بيشتر براي ادامه تلاش در جهت سرزنده نگه داشتن زندگي زناشويي مان مي دهد.
سپاسگزاري
زوج هاي خوشبخت قادرند كه احساس خوشبختي همسران خود را با ابراز قدرداني مضاعف كنند. زنان شاغل مي گويند كه وقتي شوهرانشان از آنها سپاسگزاري مي كنند، آن وقت هر كاري "شدني" است. تنها زماني كه احساس مي كنند كسي قدر آنها را نمي داند فشار كار از يك طرف و گرداندن خانه از طرف ديگر موجب آزردگي آنها مي شود.
بيشتر پدر ومادرها از اينكه مي توانند از وجود يكديگر در نگهداري بچه ها كمك بگيرند سپاسگزار هستند، اما تعداد كمي از آنها وقتي را براي گفتن اين مسئله مي گذارند. بچه هايي كه در اطراف والدين دلخور و دور از هم هستند مي آموزند كه روياي"عشق جاويد" فريبي بيش نيست. عدم سپاسگزاري از سوي والدين در بچه ها احساسي از بي ارزشي و ناخوشايندي نسبت به ازدواج ايجاد مي كند. بچه هايي كه والدينشان قادر هستند همكاري يكديگر را تصديق و براي آن ارزش قائل شوند، مي بينند كه همسرانشان چقدر مي توانند براي هم مهم باشند. حسن نيت و اساس مثبتي كه از طريق سپاسگزاري به وجود مي آيد به بچه ها اهميت تشويق و تحسين را ياد مي دهد وبيشتر احتمال دارد كه در دادن و دريافت آن در روابطشان با ديگران راحت باشند.
خنده و شوخي
توانايي با هم خنديدن نيز به عنوان يكي از مولفه هاي كليدي يك زندگي زناشويي سعادتمندانه محسوب مي شود. شوخ طبعي مي تواند به زوجين كمك كند نگذارند مشكلات پايشان را از گليمشان دراز تر كنند. البته اين بدان معنا نيست كه بايد از تمام مسائل و اختلافات با مسخره بازي گذشت. زماني كه والدين مي توانند با همديگر بخندند و از شوخي براي پشت سر گذاشتن لحظات دشوار استفاده كنند بچه ها هم از تنشي كه در ساير خانواده ها منجر به ايجاد دلهره و نگراني مي شود جان سالم به در مي برند.
گذشت
عليرغم وجود حسن نيت، زنان وشوهران اغلب يكديگر را نااميد يا اذيت مي كنند. زن وشوهرهايي كه قادرند با هم وقتي گفتگويي پيش مي آيد صحبت كنند و خشمشان را تخليه كنند، از امتيازبي نظيري در زندگي شان برخوردارند. دانستن اينكه چگونه گذشت كنيم توانايي در اعتماد كردن به يكديگر است و باور به اينكه خوبي احيا شدني است.اين امر تنها در صورتي روي مي دهد كه طرفي كه آزرده شده بتواند آزردگي اش را با طرف مقابل مطرح كند كه او هم بايد به تبع آن، مسئوليت ايجاد اين ناراحتي را بر عهده بگيرد. توانايي همكاري كردن براي حل مسائل و باز گرداندن صميميت به رابطه به خوبي فرصت پيروزي در زندگي زناشويي را به ما مي دهد.
مرمت و بازسازی مهدیه تهران در دستور کار جدی شهرداری منطقه ۱۱ قرار گرفت.
به گزارش شهرخبر از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱، تنها دقایقی بعد از بروز مشکلاتی در ساختمان مهدیه تهران در نیمه شب گذشته، کلیه عوامل خدمات شهری، عمران، زیبا سازی و... شهرداری منطقه ۱۱، نسبت به آغاز عملیات مرمت و رفع مشکلات مهدیه تهران با هماهنگی و همکاری مدیران مجموعه اقدام کردند و با طرح فوریتی و بسیج امکانات موجود، به صورت شبانه روزی رسیدگی به امور مهدیه و رفع معضلات را در دستور کار جدی قرار دادند.
هر روزه دهها و بلکه صدها مورد از اين نصب هاي عمدتا ناآگاهانه صورت مي گيردو متاسفانه نمي توان خوشبين بود و دست هاي پشت توزيع حسابشده اين کتب انحرافي آنهم در پايتخت جمهوري اسلامي را نديد.
رئیس دانشگاه یاسوج از پذیرش دانشجوی دکترای بدون کنکور در پردیس این دانشگاه خبر داد.
اردوان ارژنگ در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار کرد: دانشگاه یاسوج در پردیس دانشگاهی خود اقدام به پذیرش دانشجوی دوره دکترا کرده است.
رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه پذیرش دانشجوی دکترا، بدون کنکور خواهد بود، افزود: ظرفیتهای پذیرش این دانشگاه در دفترچه انتخاب رشته دکتری سال 92 آمده است و متقاضیان و واجدان شرایط میتوانند برای تحصیل در مقطع دکتری اقدام کنند.
وی ادامه داد: بخشی از رشتههای ارائه شده در این مقطع تحصیلی شامل زبان و ادبیات فارسی، شیمی فیزیک، شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی، ریاضی-آنالیز و ریاضی جبر است.
ارژنگ با برشمردن سایر رشتههای مقطع دکتری در پردیس دانشگاه یاسوج تصریح کرد: همچنین در این مقطع، واحد بینالملل دانشگاه یاسوج رشتههای فیزیک-ماده چگال، مهندسی مکانیک- طراحی کاربردی، مهندسی شیمی- پیشرفته و الهیات- فقه و مبانی حقوق اسلامی را نیز ارائه میدهد و در این رشتهها دانشجوی دکتری میپذیرد.
رئیس دانشگاه یاسوج از پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در همین پردیس خبر داد و اضافه کرد: رشتههای ارائه شده در این مقطع نیز به زودی اعلام میشوند.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: ثبت تقاضای مهمانی و انتقال دانشجویی برای سال تحصیلی آینده از اولین دقایق روز یکشنبه، اول اردیبهشت ماه 92 به صورت اینترنتی آغاز می شود.
ˈمجتبی بذرافشان مقدمˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دانشجویانی که متقاضی مهمانی و انتقال برای هر دو نیمسال تحصیلی 93-1392 هستند می توانند از اولین دقایق بامداد روز یکشنبه، اول اردیبهشت ماه با مراجعه به سامانه خدمات آموزشی سازمان امور دانشجویان به نشانی www.msrt.ir/sites/ddstu پس از مطالعه دقیق آیین نامه، درصورت داشتن شرایط لازم برای ثبت درخواست مهمانی و انتقال خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه مهلت ثبت نام مهمانی و انتقال دانشجویی تا 31 اردیبهشت ماه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: دانشجو باید ترم اول و آخر دوره تحصیلی خود را در دانشگاه مبدا بگذراند و درصورت داشتن شرایط خاص، درخواست مهمانی یا انتقال با موافقت دانشگاه های مبدا و مقصد از طریق شورای بررسی موارد خاص دانشگاه قابل بررسی و تصمیم گیری خواهد بود.
بذرافشان ادامه داد: دانشگاه مبدا پس از بررسی تقاضای مهمانی و انتقال دانشجویان، درصورت داشتن شرایط لازم، موافقت خود را برای نیمسال اول و دوم تا نیمه اول تیرماه اعلام کرده و ریز نمرات دانشجو را به دانشگاه مقصد ارسال کند.
به گفته وی، دانشگاه مقصد نیز موظف است نتیجه را حداکثر تا 10 شهریورماه به اطلاع دانشگاه مبدا و شخص دانشجوی متقاضی برساند.
معاون امور دانشجویان داخل تصریح کرد که آیین نامه مهمانی و انتقال دانشجویی امسال هم مانند سال های گذشته مورد بازنگری قرار می گیرد و تسهیلات بیشتری برای متقاضیان اعمال خواهد شد.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان جزئیات کامل آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۹۲ گفت: نتیجه اولیه این آزمون نیمه دوم اردیبهشت و نتایج نهایی هفته اول شهریورماه اعلام میشود.
حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 92 به صورت کارنامه تنظیم و در نیمه دوم اردیبهشت ماه از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی WWW.SANJESH.ORG در اختیار داوطلبان قرار میگیرد.
وی افزود: دفترچه راهنمای انتخاب رشته تحصیلی (دفترچه راهنمای شماره 2) نیز 48 ساعت قبل از نتایج اولیه بر روی سایت سازمان قرار میگیرد.
توکلی ادامه داد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته میشوند میتوانند ضمن مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته تحصیلی (دفترچه شماره 2) و اطلاعیههای منتشره سازمان سنجش حداکثر 100 کد رشته محل را انتخاب کرده و بر اساس برنامه زمانی مربوط با مراجعه به سایت سازمان سنجش آنها را در فرم الکترونیکی ثبت کنند.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: گزینش دانشجویان در هر یک از کد رشته محلهای امتحانی از بین داوطلبانی که حداکثر نمره علمی لازم را کسب کرده و مجاز به انتخاب رشته شدند با توجه به نمره کل اکتسابی و اولویت کد رشته محل انتخابی و نتیجه بررسی صلاحیت عمومی مطابق ضوابط مربوط انجام میشود.
توکلی گفت: گزینش نهایی در تمام کد رشتهها بر اساس 80 درصد نمره آزمون در هر گرایش و 20 درصد معدل دوره کارشناسی و سهمیه داوطلبان صورت میگیرد.
* اعلام نتیجه نهایی هفته اول شهریور 92
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته 92 در هفته اول شهریور ماه اعلام میشود تا پذیرفتهشدگان در رشته و دانشگاه مورد نظر ثبتنام کنند.
* جزئیات برگزاری آزمون کارشناسی ارشد
توکلی اظهار داشت: آزمون ورودی دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته 92 برای پذیرش دانشجو در 139 کدرشته امتحانی و 6 رشته آموزشی برگزار شد.
وی افزود: ثبتنام از داوطلبان 133 کد رشته از 139 کدرشته به صورت متمرکز از طریق سایت سازمان سنجش انجام شده و 896 هزار و 125 داوطلب تقاضانامه الکترونیکی ثبتنام را تکمیل کردند که از این تعداد 458 هزار و 801 نفر زن و 437 هزار و 324 نفر مرد هستند.
به گفته وی 51.20 درصد داوطلبان که در این دورهها ثبتنام کردند زن و 48.80 درصد مرد هستند.
* کاهش داوطلبان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد نسبت به سالهای گذشته
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به کاهش داوطلبان آزمون ورودی کارشناسی ارشد سال 92 نسبت به سالهای گذشته، گفت: تعداد داوطلبان در حدود 34 هزار و 90 نفر کمتر از سال گذشته است.
وی افزود: از تعداد 896 هزار و 125 داوطلب ثبتنام کننده 90 هزار و 58 داوطلب علاقمندی خود را به شرکت در گزینش و آزمون کدرشته امتحانی دوم از میان 66 کد رشته امتحانی شناور مندرج در دفترچه راهنمای شماره یک علاوه بر کد رشته اول اعلام کردند.
توکلی گفت: ثبتنام از داوطلبان 6 کد رشته دیگر از 166 کد رشته با نظارت سازمان سنجش و توسط دستگاههای اجرایی مربوط انجام و با هماهنگی سازمان سنجش در شهرستان تهران برگزار شده است.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بر اساس برنامه زمانی معین آزمون 133 کد رشته امتحانی در صبح و بعد از ظهر چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه 18،19 و 20 بهمن ماه سال 91 در 44 شهرستان کشور و 115 حوزه امتحانی مستقر در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برگزار شد.
وی افزود: همچنین از تعداد 896 هزار و 125 داوطلب 741 هزار و 232 نفر در جلسه آزمون حاضر شده و تعداد 154 هزار و 893 نفر غایب بودند. به عبارتی 82.72 درصد داوطلبان در جلسه آزمون حاضر بودند و 17.28 درصد غایب بودند.
توکلی عنوان کرد: از تعداد 741 هزار و 232 داوطلب حاضر در جلسه نیز تعداد 71 هزار و 53 نفر در جلسه آزمون کدرشته امتحانی دوم نیز حاضر بودند. یعنی از تعداد 90 هزار و 58 داوطلب که علاقمندی خود را به شرکت در آزمون کدرشته امتحانی دوم اعلام کردند تعداد 71هزار و 53 نفر حاضر بودند.
خواهر شهید شیرودی میگوید: مادرم با رهبر معظم انقلاب دو بار دیدار داشت، یک بار حضرت آقا به منزلمان آمدند و یک بار هم مادر به دیدار ایشان رفت، در هر دو دیدار مادرم فقط یک درخواست از حضرت آقا داشت.
به گزارش مشرق، نسخه اي از نامه "فاطمه قدوسي" دختر خردسال روحاني شهيدي که روز يکشنبه در انفجار در بينالحرمين کربلا به شهادت رسيد منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري حج و زيارت، حجتالاسلام والمسلمين شهيدي، مسؤول امور فرهنگي و روحانيون بعثه مقام معظم رهبري با حضور در هتل محل اقامت روحاني شهيد قدوسي با مدير و همسفران وي ديدار و ضمن تسليت براي آنها و خانواده محترم او طلب صبر كرد.
در اين ديدار كه در هتل "الملاك" (فرشته) كربلا انجام شد، "احمدي" مدير كاروان "تشنگان زمزم فرات" و جمعي از زائران كه حجت الاسلام قدوسي مسؤوليت كاروان آنها را برعهده داشته حضور داشتند.
مدير كاروان "تشنگان زمزم فرات" كه به گفته خود آشنايي بيش از 30ساله با حجتالاسلام قدوسي دارد درباره ويژگيهاي اين روحاني شهيد سخن گفت و از علاقه او براي شهادت آن هم در كربلا و آرام گرفتنش در قبرستان واديالسلام که يكي از آرزوهاي بزرگ او بود خبر داد.
وي نسخهاي از نامه دختر خردسال شهيد قدوسي را كه روز هشتم اسفندماه جاري قبل قبل از اعزام وي به كربلا نوشته بود را در اختيار خبرنگار بعثه قرداد كه متن و تصوير اين نامه را در ادامه مشاهده ميكنيد:
فعلاً خداحافظ و التماس دعا
تصوير نامه در اندازه بزرگتر:
به گزارش نیمروز به نقل از باشگاه خبرنگاران، همه ساله حوزه های علمیه برادران در سه مقطع سیكل، دیپلم و مقاطع دانشگاهی تعدادی از برادران علاقمند را از طریق آزمون كتبی و مصاحبه برای تحصیل در حوزه های علمیه پذیرش میكند اما برخی از علاقمندان همواره از خود میپرسند با چه شرایطی میتوانند وارد حوزه علمیه شوند؟ امتحان كتبی و مصاحبه چگونه است؟ ورود به حوزه علمیه در چه مقطع تحصیلی مناسب است؟ تحصیل مقدمات در شهرستان بهتر است یا قم؟ تحصیل دوره های كوتاه مدت(سفیران هدایت) خوب است یا دوره های بلند مدت؟ آیا میتوان غیر حضوری در حوزه تحصیل كرد؟ سعی شده است بصورت كوتاه به این سوالات پاسخ داده شود.
چه كسانی میتوانند در حوزه تحصیل كنند؟
الف) شرایط عمومی داوطلبان: برخورداری از صلاحیت های اعتقادی، اخلاقی واجتماعی . اعتقاد و التزام به ولایت فقیه و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران. تابعیت جمهوری اسلامی ایران . برخورداری از سلامت جسمی و روحی. موفقیت در آزمون ورودی و مصاحبه . نداشتن منع قانونی از نظر نظام وظیفه.
ب) شرایط اختصاصی دوره بلند مدت: قبولی حداقل سوم راهنمایی با حداكثر سن 18 سال .متولدین سال 1374.
* سنوات تحصیلی بالاتر از سوم راهنمایی و مدت خدمت سربازی به حداكثر سن اضافه می شود.
* داوطلبان دارای مدرك كاردانی و بالاتر، نباید در زمان ثبت نام، بیش از یك سال از تاریخ فراغت تحصیلی آنان گذشته باشد.
تعهد تحصیل تمام وقت حداقل تا پایان سطح یك.
ج) شرایط اختصاصی سفیران هدایت:
1-داشتن مدرك دیپلم با حداكثر سن 22 سال متولدین 1370.
* سنوات تحصیلی بالاتر از دیپلم به حداكثر سن اضافه می شود.
2-تعهد تحصیل تمام وقت به مدت دوره.
3-تعهد خدمت تبلیغی (به مدت سنوات تحصیل) در مناطق مورد نیاز.
د) امتیازات: حافظان حداقل یك ششم قرآن كریم یا نهج البلاغه، خانواده های محترم شهدا، فرزندان جانبازان، آزادگان و داوطلبان مناطق محروم، از امتیاز برخوردارخواهند بود.
ه) حافظان كل قرآن كریم، آزمون كتبی ندارند و قبولی آنان براساس معدل كل آخرین مدرك تحصیلی و مصاحبه می باشد.
ز) آزمون: به صورت كتبی در سه مقطع سیكل، دیپلم و دانشگاهی با موضوعات قرآن، احكام، معارف اسلامی، ادبیات و زبان فارسی ،عربی، ریاضی، معلومات عمومی، هوش و استعداد برگزار می شود.
ر)مصاحبه: در مصاحبه عمدتا هدف و انگیزه ورود به حوزه علمیه مورد پرسش قرار میگیرد و برخی از مسائل اسلامی اولیه نیز ممكن است مطرح گردد و البته مسائل سیاسی نیز در حد و حدود كم. در برخی از مواقع نیز سوالاتی در راستای تست هوش نیز مطرح میشود. البته در مصاحبه دانشگاهیان ممكن است مباحث فكری مطرح شود تا احیانا برخی از جریان های فكری به اصطلاح منحرف وارد حوزه نشوند.
با چه مقطع تحصیلی وارد حوزه شویم؟
ورود با مدرك سیكل: از ویژگی های مثبت این مقطع این است كه طلبه میتواند از عمر خود بهتر استفاده كند و تا سنین بیست و یك سالگی شش سال مقدمات را تمام كند و در سن بیست و پنج سالگی دوره سطح را نیز تمام كرده است و خلاصه اینكه جلوتر از سن خود میتواند مقاطع تحصیلی را پشت سر گذارد و به مباحث اصلی حوزه وارد شود ویژگی دوم این است كه محیط حوزه شرایط خود سازی را برای فرد تسهیل میكند از این رو افراد در سنین پایین تر زمینه بهتری را برای خود سازی دارند و بدون آنكه خود متوجه باشند سیستم به انها كمك خواهد كرد مضاف به آنكه اكثر افراد در سنین پایین زمینه خودسازی بهتری دارند.
اما نكته های منفی: درك برخی از دروس حوزه علمیه برای سنین پایین كمی مشكل است از این رو ممكن است فرد قدرت لازم را برای فهم این دروس نداشته باشد و با توجه به امتحانات حوزه بعد از یكی دوسال مجبور به ترك یا اخراج از حوزه شود و این مساله میتواند در زندگی آن فرد تاثیر منفی بسزایی داشته باشد از این رو بنظر میرسد ورود به حوزه علمیه با سیكل در صورتی مناسب است كه طلبه از سوی افراد آگاه پشتیبانی شود. مساله دیگر اینكه برخی از طلبه هایی كه با سیكل وارد حوزه شده اند بعدها ممكن است به این نتیجه برسند كه ورودشان به حوزه بر اساس احساسات بوده است و بازگشت به گذشته همراه با هزینه های اجتماعی و ...خواهد بود.
ورود با دیپلم: بنظر ورود به حوزه با مدرك دیپلم مناسب باشد چرا كه افراد در این سنین قدرت انتخاب آگاهانه دارند و بعدها نیز بعید است از ورود به حوزه پشیمان شوند و اینكه افراد در این سنین توان و قدرت فهم دروس حوزه را دارند، درس های حوزه در سالهای اول بسیار مهم است چرا كه همین دورس بعدها پایه فهم قرآن و روایات خواهد شد. جهت دیگر اینكه در سنین مناسبی ده ساله اول حوزه تمام شود و فرد میتواند ادامه تحصیل دهد.
ورود با مدرك دانشگاهی: ویژگی مثبت این مقطع این است كه افراد علاقمند و دغدغه مند این نوع انتخاب را دارند از این رو رشد بهتری میتوانند داشته باشند و از دروس حوزه استفاده دقیق تری كنند اما مشكل این است كه سن افراد افزایش یافته است چه بسا خانواده و اطرافیان ممكن است انتظارات مالی از فرد داشته باشند و معمولا زمان ازدواج فرد فرا رسیده است و حوزه حمایت مالی مناسبی از طلاب ندارد و با توجه به تحصیل تمام وقت در سالهای اولیه حوزه، فرد نمیتواند همزمان كاری جهت تامین معاش انجام دهد.
مساله دیگر این است كه سالهای طولانی تحصیلات در حوزه میتواند فرد را خسته كند چرا كه یك فرد با مدرك لیسانس حداقل باید تا چهل سالگی در حوزه ادامه دهد تا دروس سرو سامان نسبی بگیرند. لازم بذكر است كه معادل سازی دروس و كارهایی از این قبیل در حوزه پذیرفته نیست و یك فرد دانشگاهی همان دروسی را یك فرد سیكل میخواند باید بخواند البته ممكن است بتواند كمی با سرعت بیشتری بخواهند. در سالهای اخیر دانشجویان علاقمند به حوزه به نحو چشمگیری افزایش داشته است.
تحصیل مقدمات در قم یا شهرستان؟ اكثر داوطلبین به تحصیل در حوزه علاقمندند از ابتدای تحصیل در حوزه علمیه قم مشغول شوند چرا كه تصور میكنند از نظر اخلاقی و علمی مدارس قم زمینه بهتری برای رشد دارند اما باید توجه داشت كه در انتخاب مدارس برای تحصیل باید برخی از نكات را در نظر گرفت: اول اینكه برای طلبه هایی كه با سیكل وارد حوزه شده اند بهتر است در مدرسه علمیه شهر خود مقدمات را تحصیل كنند چرا كه از نظر سن و سال در وضعیتی هستند كه نیاز به پشتیبانی عاطفی و معنوی خانواده دارند از این رو دوری از خانواده در این سنین میتواند بعدها مشكلات روحی جدی برای این دسته از طلاب ایجاد كند، آنها میتوانند بعد از اتمام مقدمات، ادامه تحصیلات را در قم ادامه دهند.
نكته دیگر اینكه كسانی كه در شهرستانها تحصیل میكنند انگیزه بالایی برای انتقال به قم دارند از این رو مقدمات را با علاقه میخوانند و زمانی كه بقم منتقل میشوند انگیزه مضاعفی برای ادامه تحصیل دارند اما طلابی كه از ابتدای تحصیل در قم هستند ممكن است برای ادامه كار انگیزه به این اندازه نداشته باشند. باید توجه داشت كه در درسهای حوزوی اگر چه نقش استاد مهم است اما در مجموع مدارس فاصله چندانی باهم ندارند و بیشتر وابسته به تلاش خود طلبه است، از این رو میتوان طلبه های فراوانی یافت كه مقدمات را در شهرستانها تحصیل كرده اند و در ادامه موفقیت های خوبی كسب كرده اند و بودند طلابی كه از ابتدا در قم تحصیل كرده و در ادامه موفقیتی كسب نكرده اند، نكته دیگر اینكه طلابی كه در شهرستانها تحصیل میكنند از نظر فكری در محیط بازتری هستند و فكر خود را خود سامان میدهند اما طلاب قم در بمباران اطلاعاتی و فكری هستند و ممكن است ذهنشان كانالیزه شود.
در مجموع میتوان گفت كسانی كه با مدرك دانشگاهی وارد حوزه میشوند بهتر است در قم تحصیل كنند تا هم با سرعت بیشتری دروس را دنبال كنند و هم اساتید قوی برای اقناع آنها وجود داشته باشد. افراد سیكل بهتر است در شهرستان شروع كنند و دیپلمه ها نیز بسته به شرایط میتوانند قم یا شهرستان را برای تحصیل انتخاب كنند.
مدارس سفیران یا بلند مدت؟ مدارس علمیه سفیران مدارسی است كه برای تربیت مبلغ تاسیس شده است و بعد از پنج سال طلبه ها میتوانند و باید به مناطق مختلف رفته و به تبلیغ بپردازند و ادامه تحصیلات خود را بصورت غیر حضوری ادامه دهند، سیستم بلند مدت همان حوزه اصلی است كه اكثر مدارس علمیه این رویه را دارد.
باید اشاره كرد مدارس سفیران برای افرادی خوب است كه علاقه های كار فرهنگی و تبلیغی دارند و دوست دارند زودتر وارد فعالیت شوند از این رو برخی از دروس كاربردی را یاد میگیرند و وارد جامعه میشوند اما باید توجه داشت كه تجربه چند ساله این مدارس نشان داده است كه بسیاری از طلاب از ورود به این مدارس ناراضی هستند. اولا بعد از مدتی احساس میكنند كه از نظر علمی قدرت خوبی ندارند و این درحالی است كه ادامه تحصیل آنها با مشكلاتی روبه رو است و باید مسیری را كه از قبل تعیین شده است طی كنند.
سیستم آنها را به تبلیغ ترغیب میكند و این در حالی است كه بسیاری از آنها در سنین بیست تا سی قرار دارند و بهترین موقع تحصیل آنهاست برخی از طلبه ها در میانه تحصیل متوجه انتخاب اشتباه خود میشوند اما چاره ای ندارند چرا كه اگر بخواهند وارد سیستم دراز مدت شوند باید از اول شروع كنند. اما طلابی كه از طریق سیتم آموزشی دراز مدت وارد حوزه شوند در آینده تحصیلی خود با انتخاب های متعددی روبرو هستند آنها میتوانند فقه و اصول را ادامه دهند میتوانند در كنار فقه و اصول در مراكز متعدد تخصصی رشته مورد علاقه خود را دنبال كنند، همچنین میتوانند در كنار دروس حوزوی یكی از رشته های دانشگاهی را نیز ادامه دهند و اینها همه در سفیران هدایت قابل دسترس نیست و انتخاب نادرست میتواند تاثیر فراوانی در زندگی طلبه داشته باشد. ضمن آنكه علاقمندان كار تبیلغ در سیستم دراز مدت میتوانند به اهداف سفیران هم برسند.
تحصیل غیر حضوری در حوزه علمیه؟ تحصیل رسمی در حوزه علمیه بصورت حضوری انجام میگیرد و طلبه رسمی كسی است كه بصورت رسمی و از طریق آزمون وارد حوزه علمیه شده باشد و بصورت تمام وقت در حوزه مشغول تحصیل باشد و مدارك تحصیلی و امكانات دیگر فقط برای این دسته از طلاب تعلق میگیرد البته طلاب بعد از دوره مقدمات میتوانند غیر حضوری ادامه دهند اما ورودی های جدید دوره مقدمات را باید حضوری بخوانند. علاقمندانی كه شرایط ورود را ندارند میتوانند با هماهنگی مدیر یكی از مدارس در كلاسهای آن مدرسه شركت كنند یا با نوار دروس را دنبال كنند.
به گزارش فارس، سال 91 ساعتهای پایانی خود را میگذراند و این روزنامهها و رسانههای مکتوب بودند که از همه زودتر به استقبال تعطیلات نوروزی رفتند و امروز 28 اسفندماه آخرین شماره روزنامههای کثیرالانتشار روی کیوسکهای مطبوعاتی قرار گرفت.
از این رو امروز روزنامههایی همچون ایران، جامجم، کیهان، جمهوری اسلامی، شرق، ابتکار، آرمان، آفتاب یزد، آفرینش، بهار، تهران امروز، جهان صنعت، جوان، حمایت و رسالت منتشر شدند.
بر این اساس و باتوجه به تعطیلی فردا سهشنبه و چهارشنبه شماره بعدی روزنامهها پس از تعطیلی عید نوروز منتشر خواهد شد.
بر این اساس اولین شماره روزنامه جهان اقتصاد 17 فروردین 92، روزنامه آفتاب یزد 14 فروردین، روزنامه اعتماد 14 فروردین، روزنامه تفاهم 14 فروردین، روزنامه سیاست روز 14 فروردین، روزنامه جوان 14 فروردین و روزنامه رسالت هم 14 فروردین 1392 منتشر میشود.
همچنین برخی از روزنامهها مانند تفاهم و سیاست روز در سال 92 احتمالاً تغییراتی در صفحه و چینش صفحات خود خواهند داشت.
سایر روزنامهها نیز روزهای 14 تا 17 فروردین سال 92 منتشر میشوند.
معرفی واحدها و نهدهای برتر در چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان كشور بخش ديگری از مراسم اختتاميه بود. نهادها و واحدهای برتر عبارتند از:
محمدی، نماينده جهاد دانشگاهی واحد يزد به عنوان واحد برتر جايزه خود را دريافت كرد.
هاشمی، به نمايندگی از جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختياری، به عنوان واحد برتر.
مرادی، نماينده جهاد دانشگاهی واحد خراسان جنوبی، به عنوان واحد برتر.
فيروزی، نماينده جهاد دانشگاهی واحد البرز، به عنوان واحد برتر.
تهذيبی، به نمايندگی از جهاد دانشگاهی واحد همدان، به عنوان واحد شايسته تقدير.
ايمانی، نماينده جهاد دانشگاهی واحد كرمان، به عنوان واحد شايسته تقدير.
خروشی، نماينده جهاد دانشگاهی واحد اردبيل، به عنوان واحد شايسته تقدير.
حقروستا، نماينده جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصير الدين طوسی، به عنوان واحد شايسته تقدير.
هزاوهایها، نماينده جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشكی شهيد بهشتی، به عنوان واحد شايسته تقدير.
رضايی، نماينده دانشگاه علوم انتظامی، به عنوان نهاد برتر.
سيف، نماينده عقيدتی سياسی ارتش جمهوری اسلامی ايران، به عنوان نهاد برتر.
بيات، نماينده دانشگاه آزاد اسلامی، به عنوان نهاد برتر.
بخش پايانی مراسم اختتاميه چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان كشور سخنرانی فردوس حاجيان، رئيس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مركز و برگزيده بخش مقاله نويسی جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان كشور بود.
گزارش تصويری اين مراسم را در اينجا ببينيد!
گروه فعاليتهای قرآنی: مراسم اختتاميه چهارمين دوره جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان ايران، امروز با حضور آيتالله ممدوحی، رئيس جهاد دانشگاهی و رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور در خانه انديشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، مراسم اختتاميه چهارمين جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجويان كشور عصر امروز سهشنبه 15 اسفند ماه با حضور حضور آيتالله ممدوحی از اعضای خبرگان رهبری، محمد حسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی و حجتالاسلام والمسلمين سيد مهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشگاهيان كشور در خانه انديشمندان علوم انسانی برگزار شد.
بر همين اساس در ابتدای اين مراسم و پس از پخش سرود ملی كشورمان در سالن محل برگزاری مراسم امين پويا، قاری بينالمللی كشورمان به تلاوت آياتی از كلامالله وحی پرداخت و در ادامه آن نيز آيتالله ممدوحی، عضو مجلس خبرگان رهبری به بيان سخنانی پرداخت.
تمام مسائل مكشوفه در عالم، مسائل دينی و قرآنی هستند
در بخشی از اين مراسم آيتالله ممدوحی، عضو مجلس خبرگان رهبری حضور در مراسم تجليل از فرهيختگان قرآنی را فرصت مغتنمی دانست و گفت: بين دو نقطه يك خط مستقيم وجود دارد، در حاليكه بینهايت خط وجود خواهد داشت و پيدا كردن خط مستقيم بين بینهايت خط كار دشواری است، خدای متعال اين خط مستقيم را به وسيله كتاب خود مشخص كرده است.
وی عنوان كرد: نكته جالب اين است كه مؤلف قرآن كسی است كه خورشيد، كهكشانها و غيره را آفريده و همان كسی است كه آثار و نشانههای عظيم را در موجودات مختلف قرار داد.
آيتالله ممدوحی در ادامه افزود: هر مسئلهای از افراد عالم كسب شود يك مسئله دينی است و اين گونه نيست كه علم را جدا بدانيم و دين را جدا چرا كه بحث از اسماء و صفات خداوند متعال است.
وی تصريح كرد: آنچه در عالم وجود دارد مظهر صفات خداست و نظام هستی قرآن تكوينی و قرآن مكتوب قرآن تدوينی است، اين مسئلهای است كه مورد توجه قرار نگرفته است.
ممدوحی در ادامه به سخنی از علامه طباطبايی پرداخت و اظهار كرد: علامه طباطبايی میفرمود «هر فرضيه حقی كه صحيح باشد يك علم دينی است و ما دين جدای از علم و علم جدای از دين را نداريم».
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش ديگری از سخنان خود در مراسم اختتاميه چهارمين دوره جشنواره مطالعات قرآنی دانشجويان ايران خاطر نشان كرد: مسئله ديگر اين است كه چون دين اسلام دين خاتم است و آخرين دينی است كه برای بشر عرضه میشود بنابراين دين ابدی معجزه ابدی میخواهد ما الان معجزات ابدی زيادی داريم كه يكی از آنها خود قرآن است.
وی عنوان كرد: ممكن است عدهای بگويند اعجاز قرآن از كجا ثابت میشود قرآن در چند جا تحدی كرده است يعنی اعلام كرده هر كس میتواند يك سوره مانند من بياورد و تأكيد كرده حتی اگر انس و جن اجتماع كنند هيچ نمیتوانند سورهای مانند سورههای قرآن بياورند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه افزود: در اين بين سه اطلاق زمانی، مكانی و فردی وجود دارد يعنی هر فرد در هر زمان و مكانی نيز نمیتواند آيهای مانند آيات قرآن بياورد.
آيتالله ممدوحی با اشاره به اينكه هيچ مذهبی به اندازه اسلام دشمن ندارد، تصريح كرد: دين اسلام دارای بيشترين دشمنان است مخصوصا يهود كه از ابتدای اسلام همانند تيری در چشم اسلام بود و اين كه میگويند علوم انسانی بايد اسلامی شود به خاطر اين است كه بزرگترين ادبای عربی كه يهودی هستند در علوم اسلامی و تدوين منابع آن دست دارند.
اين عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار كرد: اگر دشمنان اسلام میتوانستند آيهای مانند آيات قرآن بياورند حتما اين كار را میكردند و اگر توانايی آن را داشتند آن را در پيشانی ما حك میكردند.
آيتالله ممدوحی با تأكيد بر اينكه قرآن خود عربيتش هم وحی است، گفت: اين امر از خصايص قرآن است، قرآن گاهی اوقات ميهمان زبان آدم است كه اين انسان تنها قرآن را میخواند و حفظ میكند و تنها در زبان او میماند اما گاهی انسان قرآن میخواند و آنرا در ذهن خود جاری میكند كه اين امر وجود ذهنی قرآن است.
وی در ادامه افزود: گاهی فردی قرآن را مكتوب میكند كه آن وجود مكتوب قرآن است و گاهی اوقات با وجود انسان ادغام میشود يعنی با وجود انسان عجين میشود كه اين وجود عينی قرآن است.
ممدوحی در بخش پايانی سخنان خود گفت: خواندن قرآن بايد همراه با تدبر باشد چرا كه قرآن جهانی است و اگر حقيقت آن بر ما مشخص شود به همه چپز پی خواهيم برد. انس با قرآن به انسان حيات الهی و روح ربانی خواهد داد.
آيتالله ممدوحی در پايان با ذكر سخنی از آيتالله خوشوقت گفت: مرحوم آيتالله خوشوقت هميشه میگفتند تلاوت قرآن بايد به گونهای باشد كه وقتی قرآن خوانده میشود اگر خوابت برد در عالم خواب روح فرد با خداوند باشد.
خبرگزاری فارس: مهلت ثبتنام در آزمون مشترک کارشناسی ناپیوسته سال ۹۲ ساعت ۲۴ امشب پایان مییابد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مهلت ثبتنام در آزمون کاردانی به کارشناسی (کارشناسی ناپیوسته) سال 92 ساعت 24 امشب، دوشنبه 14 اسفندماه پایان مییابد.
تاکنون تعداد 237 هزار و 325 داوطلب در آزمون ورودی دورههای کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال 92 و رشتههای تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد برای این مقطع ثبتنام کردهاند.
لازم به ذکر است، داوطلبانی که تاکنون اقدام به ثبتنام در این آزمون کردهاند تا پایان روز سهشنبه 15 اسفندماه میتوانند اطلاعات ثبتنامی خود را با ورود به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org اصلاح کنند.
بنابراین گزارش، آزمون پذیرش دانشجو از دوره کاردانی (فوق دیپلم) به دوره کارشناسی ناپیوسته سال 1392 با توجه به رشته امتحانی داوطلبان در صبح یا بعدازظهر روز پنجشنبه 24 مردادماه برگزار میشود.
خبرگزاری فارس: پایگاههای شکاری نیروی هوایی ارتش به نام خلبانان شهیدی نامگذاری شده که شاید برخی از آنها برای شما نیز ناشناخته باشند.
به گزارش گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس، پایگاههای شکاری را باید سرپنجههای بران نیروی هوایی در مقابله با تهدیدات دانست که با استقرار در نقاط حساس و مهم کشور وظیفه حراست از آسمان ایران را برعهده دارند.
هشت سال جنگ تحمیلی در حالی آغاز شد که اولین ضربات مهلک و غافلگیر کننده جمهوری اسلامی ایران را خلبانان همین پایگاههای شکاری در دزفول، همدان، تبریز، تهران، اصفهان، شیراز و ... بر پیکر ماشین جنگی عراق وارد کردند.
عملیات کمان 99 (با شرکت 140 فروند از جنگندههای ارتش)، حمله به اچ 3 (به عنوان بزرگترین عملیات هوایی در جهان)، عملیات مروارید (به عنوان نابود کننده نیروی دریایی عراق)، حمله به بغداد (برای ناامن کردن این شهر در آستانه برگزاری اجلاس غیرمتعهدها)، عملیات اوسیراک، حمله به پایگاهها و تاسیسات نظامی عراق، پشتیبانی از تمامی عملیاتهای بزرگ ایران در جنگ و دهها عملیات و ماموریت دیگر، برگهای زرینی از عملکرد این نیروی پرافتخار است که اولین بیعت کننده نیروهای مسلح با بنیانگذار انقلاب اسلامی در 19 بهمن ماه 1357 نیز بود.
پایگاههای نیروی هوایی در نقاط مختلف کشور را بسیاری افراد با نام شمارههای آن میشناسند، برای مثال پایگاه تهران، به نام پایگاه شکاری یکم، تبریز دوم، همدان سوم، دزفول چهارم و...
هرچند برخی از این پایگاهها مانند اصفهان و تبریز و همدان از مدتها قبل به نام شهدای این نیرو نامگذاری شده، اما در ماههای اخیر برخی دیگر از این پایگاهها مانند تهران، چابهار و بندرعباس نیز به نام اسطورههای نیروی هوایی نامگذاری شده که در نوع خود یک اقدام مثبت در جهت شناساندن این خلبانان شهید به نسل های آینده است.
در این گزارش خبرگزاری فارس، سعی شده به صورت اجمالی مروری داشته باشیم بر زندگینامه برخی از این شهدا که نامشان امروز بر تارک پایگاههای شکاری ارتش میدرخشد.
* پایگاه تهران، به نام سیدالاسرای ایران
پایگاه یکم شکاری واقع در تهران و به نوعی پوشش دهنده آسمان پایتخت است که به همین دلیل مهمترین پایگاه هوایی کشور شناخته می شود.
این پایگاه که در ماههای اخیر به نام امیر خلبان شهید حسین لشکری نامگذاری شده، باتوجه به اینکه در مجاورت فرودگاه مهرآباد قرار دارد وظیفه حراست از تاسیسات صنعتی و نظامی مرکزی و همچنین سرفرماندهی دیگر پایگاهها را بر عهده دارد.
امیر حسین لشکری در سال 1331 در یکی از شهرهای استان قزوین به دنیا آمد و در تیرماه 1356 با درجه ستوان دومی خلبانی فارغالتحصیل شد و در یگانهای نیروی هوایی دزفول، مشهد و تبریز دوره شکاری را تکمیل کرد.
با آغاز جنگ تحمیلی به خیل مدافعان کشور پیوست و پس از انجام 12 ماموریت، در تاریخ 27 شهریور 1359 هواپیمای وی مورد اصابت موشک دشمن قرار گرفت و در خاک دشمن به اسارت نیروهای بعثی عراق درآمد.
اعطای درجه از سوی فرمانده معظم کل قوا به خلبان لشگری
وی به مدت 18 سال در زندانهای این رژیم اسیر بود. در سه ماهه اول دوران اسارت در سلول انفرادی بود و پس از آن در مدت 8 سال در کنار 60 نفر از دیگر همرزمان در یک سالن عمومی و دور از چشم صلیب سرخ جهانی نگهداری میشد اما پس از پذیرش قطعنامه وی را از سایر دوستان جدا کردند که دوران اسارت انفرادی وی 10 سال طول کشید.
امیر لشکری سرانجام پس از 16 سال اسارت به نیروهای صلیب سرخ معرفی شد و دو سال بعد در 17 فروردین 1377 به خاک مقدس وطن بازگشت و در بدو ورود به وطن لقب «سید الاسرای ایران» را از مقام معظم رهبری دریافت کرد.
وی پس از سالها تحمل رنج و آلام ایام اسارت بامداد روز دوشنبه 19/5/88 در بیمارستان لاله تهران به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
* پایگاه تبریز به نام وزیر دفاع شهید
پایگاه دوم شکاری واقع در تبریز است و شمالغرب کشور را پوشش میدهد. این پایگاه نقش زیادی در جریان جنگ تحمیلی ایفا کرد و تعدادی زیادی از عملیاتهای هوایی با محوریت اف 5 ها از این پایگاه صورت گرفت.
این پایگاه از مدتها قبل به نام امیر خلبان شهید جواد فکوری نامگذاری شده است.
مسئولیت هایی نظیر معاونت عملیات گردان 102 شکاری، گردان یکم شکاری، گردان پرواز کور و عملیات تیپ سوم شکاری از عمده مسئولیت های جواد فکوری تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بود.
فکوری برای گذراندن دوره ستاد در آمریکا زندگی میکرد که انقلاب اسلامی پیروز میشود و در اسفند 57 او به ایران باز میگردد و بعد از سه ماه به تبریز منتقل میشود.
او به ترتیب به عنوان فرمانده پایگاه هوایی تبریز، فرمانده منطقه هوایی مهرآباد، معاونت عملیات نیروی هوایی و به علت جدیت در کار و مسئولیتهای محوله، در هفتم خرداد سال 1359 به عنوان فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب و در بیستم شهریورماه سال 1359 با حفظ سمت به عنوان وزیر دفاع در کابینه شهید رجایی انتخاب شد.
خلبان فکوری در محضر امام خمینی
یکی از کارهای ماندگار او، اعزام 140 فروند از جنگندههای نیروی هوایی در اولین روز جنگ تحمیلی (یکم مهرماه سال 1359) به سوی خاک عراق بود که درست پس از اولین حمله هوایی ناگهانی مزدوران بعث صورت گرفت و به عملیات کمان 99 معروف شد.
پس از فرار خائنانه بنی صدر رئیس جمهور معزول و رجوی رهبر سازمان منافقین به وسیله یک فروند هواپیمای 707 نیروی هوایی در سال 1360 از ایران، سیل اتهامات به سوی فکوری سرازیر شد و تا جایی پیش رفت که منجر به استعفای او از وزارت دفاع و نیروی هوایی شد.
البته پس از این ماجرا سرلشکر فلاحی با حکمی از سوی امام خمینی (ره) ایشان را به سمت مشاور ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
سرانجام در شامگاه هفتمین روز مهرماه سال 1360، بعد از شکسته شدن حصر آبادان به فرمان امام (ره)، جمعی از فرماندهان ارتش و سپاه تصمیم میگیرند که گزارش فتح و پیروزی را به اطلاع امام خمینی (ره) برسانند.
برای همین منظور با یک فروند هواپیمای ترابری سی 130 عازم تهران میشوند که هواپیما در محدوده کهریزک تهران دچار سانحه شده و با از دست دادن هر چهار موتور خود با زمین برخورد میکند که در این سانحه، شهیدان نامجو، فلاحی، کلاهدوز، جهان آرا و فکوری به شهادت میرسند.
* پایگاه همدان؛ «نوژه» را اینگونه بشناسید
پایگاه سوم شکاری شهید نوژه در نزدیکی شهر همدان در میان کوههای بلند الوند قرار گرفته است و قبل از انقلاب به نام شاهرخی بود و بعد از انقلاب مدت کوتاهی به نام حر و پس از شهادت شهید محمد نوژه به نام او نامگذاری شد.
در اوایل انقلاب مخالفان نظام و سلطنتطلبها به دنبال این بودند تا از این پایگاه استفاده و عملیاتی هوایی را رقم بزنند که با هوشیاری مسئولین با شکست مواجه شدند.
این پایگاه نقش بسزایی در جنگ تحمیلی داشت و حدود 35% عملیاتهای مهم برخاسته از این پایگاه بود.
در تاریخ 23/5/1358 حدود ساعت 22:00 مهاجمان مسلح طرفدار حزب دمکرات کردستان و گروهی از عشایر وابسته منطقه با انواع سلاحهای سبک، سنگین و خمپاره انداز به شهر پاوه حمله کردند.
نیروهای ژاندارمری و نیروی های مردمی و پاسداران انقلاب پس از یک روز مقاومت ناگزیر با ارسال پیامی در ساعات 23:10 و 24:00 مورخ 24/ 5/ 58 به مراکز فرماندهی خود، از سقوط شهر پاوه توسط مهاجمان مسلح خبر دادند.
در بخشی از این پیام آمده بود که براساس برآوردهای انجام شده، مدت مقاومت شهر یک ساعت پیش بینی میشود و برای همین از مسئولین خواسته شده بود نیروهای ارتش را جهت سرکوب اشرار مسلح و دفع تجاوز به منطقه اعزام کنند.
در پی ارسال پیام مذکور، هیأتی مرکب از دکتر مصطفی چمران (معاون نخست وزیر و وزیر دفاع وقت)، تیمسار ولی فلاحی (فرمانده نیروی زمینی) و ابوشریف معاون عملیاتی سپاه جهت بررسی اوضاع با سه فروند بالگرد که حامل مهمات و اقلام ضروری برای نیروهای ژاندارمری و سپاه بودند، بعداز ظهر 25/5/58 عازم شهر پاوه شدند.
در آن مأموریت پرمخاطره هلیکوپتر حامل دکتر چمران مورد اصابت گلوله واقع شد و در نتیجه وی در محاصره مهاجمان مسلّح گرفتار آمد و دوشادوش نیروهای ژاندارمری و پاسدار به مقابله و مقاومت در برابر عناصر فریب خورده پرداخت.
پایگاه سوم شکاری همدان که از قبل در جریان تحرکات گروهکها در منطقه بود و آمادگی انجام هر گونه عملیاتی را براساس دستور داشت، پس از مطلع شدن از ماجرا، با به پرواز درآوردن 2 فروند هواپیمای «اف- 4» بر فراز شهر و شکستن دیوار صوتی لحظات پراضطرابی را برای مهاجمان مسلّح فراهم کرد تا زمینه حضور نیروهای مسلح خودی را فراهم کند.
خلبان شهید محمد نوژه
در مورخ 25/ 5/ 1358 خلبان محمد نوژه به همراه ستوان یکم خلبان بشیر موسوی(کابین عقب) که به جهت پشتیبانی از بالگردهای نیروی زمینی ارتش و ستون اعزامی کرمانشاه به پاوه اعزام شده بود پس از انجام عملیات، در حین انجام گشتهای هوایی هواپیما مورد اصابت آتشبار عناصر ضد انقلاب قرار گرفت و از کنترل خارج شد درحالی که دست راست خلبان کابین جلو در اثر اصابت گلوله به درون کابین قطع شده بود، متأسفانه هیچیک از خلبانان فرصت استفاده از صندلی پران را نیافتند و هواپیما به کوه اصابت کرد و در منطقه قشلاق بین پاوه و روانسر سقوط کرد و در حالی که سرگرد خلبان محمد نوژه روزه بود با خون خویش افطار کرد.
پس از شهادت وی مسئولین نیروی هوایی، پایگاه سوم شکاری را به پایگاه شهید نوژه تغییر نام دادند.
این پایگاه به لحاظ موقعیت جغرافیایی و امکانات دفاعی با برخورداری از خبره ترین خلبانان ومستعدترین کارکنان، یکی از پر جنب و جوش ترین، فعال ترین و از کانون های اصلی درگیری در طول سالهای دفاع مقدس بود.
در 18 تیرماه 59 برخی عناصر خودفروخته و معاند نظام اسلامی دست به کوتایی نافرجام زدند که طی آن قرار بود از محل پایگاه سوم شکاری (نوژه) به مناطق حساس در تهران حمله کرده و دست به کودتای نظامی بزنند.
از آنجا که این پایگاه به نام شهید نوژه نامگذاری شده بود، امروزه به غلط در برخی روایات و افکار عمومی از این کودتا به نام کودتای نوژه نام می برند که این ظلمی ناخواسته در حق این خلبان شهید است.
کودتای نافرجام ضدانقلاب «عملیات نقاب» نام داشت که البته به همت نیروهای حافظ انقلاب و با خواست خدا این کودتا قبل از انجام لو رفت و بیشترین عناصر و رهبران آن نیز دستگیر شدند.
پایگاه سوم شکاری همدان، قبل از پیروزی انقلاب، پایگاه شاهرخی و پس از پیروزی انقلاب، مدت کوتاهی پایگاه حرّ و پس از آن به پایگاه شهید نوژه تغییر نام یافته است.
خلبان شهید محمد نوژه، در هشتم فروردینماه 1324 در تهران به دنیا امد و تنها 18 سال داشت که به استخدام نیروی زمینی ارتش درآمد، او پس از گذراندن دوره های آموزش نظامی و دریافت درجه ستوان دومی از آنجا که علاقه وافری به آموختن فن خلبانی داشت داوطلبانه به نیروی هوایی انتقال یافت و پس از طی آموزشهای نظامی و موفقیت در آزمونهای زبان انگلیسی و مهارتهای تخصصی و انجام دورههای آکادمی پرواز و پرواز مقدماتی با هواپیماهای پاپ و اف -33 در دانشکده پرواز، در تاریخ 25 /5 /1349 به منظور تکمیل دوره خلبانی و پرواز با هواپیماهای پیشرفته جت شکاری به هنگ آموزشی 38 پایگاه هوایی «لاردو» ایالت تگزاس کشور امریکا اعزام شد.
وی پس از طی دوره های تکمیلی پرواز و گذراندن دوره سامانه کنترل اسلحه در آمریکا و پرواز با هواپیماهای تیt>t>t>- 41 تی-6، تی-37 ، تی-38 به مدت 55 هفته و دریافت نشان خلبانی در تاریخ 20/ 5/ 1351 به ایران بازگشت و جهت پرواز با هواپیمای اف- 4 (موسوم به فانتوم) در تاریخ 25/ 6/ 57 به پایگاه سوم شکاری انتقال یافت و به جمع تیز پروازان نیروی هوایی پیوست.
فرماندهی گردان یکم و گردان 31 پایگاه سوم شکاری، رئیس شعبه عملیات مشترک، معاون عملیاتی پایگاه ششم شکاری، معاون دایره عملیات و افسر ستاد عملیاتی پایگاه از جمله مسئولیتهای وی بوده است.
* پایگاه بوشهر به نام شکارچی ناوها
بوشهر محل استقرار ششمین پایگاه هوایی نیروی هوایی ارتش است. این پایگاه به دلیل مجاورت دریا اهمیت و موقعیت استراتژیک خاصی داشته و دارد و در طول جنگ بیشتر به عنوان پشتیبان هوایی تاسیسات شریانی و مهم نفتی و گازی ایران عمل میکرد که اکنون نیز حفاظت از تاسیسات بوشهر و تاسیسات گازی عسلویه و پارس جنوبی نیز میتواند در دستور کار این پایگاه باشد.
این پایگاه نیز از مدتها قبل به نام امیر خلبان شهید علیرضا یاسینی معاون اسبق هماهنگ کننده نیروی هوایی نامگذاری شده است.
یاسینی بیشترین نزدیکی و دوستی را با شهید عباس دوران داشت. از آن خلبان های اتو کشیده و اصطلاحا با پرستیژ نیروی هوایی بود.
یاسینی در خاطرات خود می گوید: «من ماموریتهای زیادی روی خلیج فارس داشتم. ما دو نفر بودیم که در اوایل جنگ می توانستیم موشکها را بزنیم. تنها دو نفر؛ من بودم و شهید عباس دوران. اکثر ماموریتهای خلیج فارس را ما انجام می دادیم و نیروی دریایی عراق را به جایی رساندیم که برای دستگیری و یا زدن ما جایزه تعیین کرده بودند.»
یاسینی بچه آبادان بود و از سال 48 وارد دانشکده خلبانی شد. به آمریکا رفت و دوره تکمیلی خلبانی را آنجا گذراند و برای پرواز، جنگنده فانتوم اف 4 را انتخاب کرد.
فرمانده پایگاه شکاری بوشهر، در طول مدت دفاع مقدس، بیش از 90 پرواز عمقی به خاک عراق داشت که این تعداد، تنها عملیاتهای برون مرزی او بود و ماموریت های بسیاری نیز در جبهه های جنوب بر روی نیروهای دشمن انجام داد به طوری که بعد از تیمسار محققی با 2759 ساعت پرواز با هواپیمای فانتوم، بیشترین پرواز را با این هواپیما داشت.
یک از شاهکارهای او و دوستانش عملیاتی بود که در آن کمر نیروی دریایی عراق شکست: عملیات مروارید.
در تاریخ هفتم آذر سال 1359 شهید یاسینی به همراه شهیدان بزرگوار عباس دوران، حسین خلتعبری و حسن طالب مهر، در عملیاتی مشترک با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، توانستند نیروی دریایی عراق را نابود کنند. در این عملیات بزرگ، شهید یاسینی به تنهایی 8 سورتی پرواز داشت.
علیرضا یاسینی در سال 52 ازدواج کرد که ثمره آن سه فرزند پسر و یک دختر بود.
15 دی ماه 1373، روز پرواز یاسینی است. پروازی که این بار نه تنها که با جمعی از دوستان دیرینش انجام شد و روح بلند او را در آسمانها جاودانه کرد.
شهید خلبان یاسینی
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در مراسم این شهید بزرگوار در وصف او فرمودند: «فقدان بزرگی بود؛ نه فقط برای شما برای من هم این طور بود. ولی خب چاره ای نیست باید تحمل کرد. شهید یاسینی مردی مومن بود، پرتلاش بود، صادق بود، صمیمی بود و خود همین ها موجب شده بود که به ایشان امیدوار باشم. در این حوادث سخت است که جوهر ما آشکار می شود و نیروها و توانایی های درونی ما آشکار می شود...»
«من به شهید یاسینی خیلی امیدوار بودم. همین حالا به ایشان (سرتیپ بقایی فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش) می گفتم خیلی به این جوان امید داشتم برای آینده، ولی حالا خداوند متعال این جوری مقدر کرده بود، چاره ای نیست باید تحمل کرد و این تقدیرات الهی است.»
در بخشی از وصیت نامه شهید یاسینی می خوانیم: «من یک خلبان هستم. سالها از بیت المال برایم هزینه کرده اند تا به اینجا رسیده ام. حال وظیفه دارم که دینم را ادا کنم. مگر نه اینکه همواره آرزو کرده ایم که ای کاش در واقعه عاشورا می بودیم و فرزند زهرا(س) را یاری می کردیم؟
اکنون زمان آن فرا رسیده و همگان مکلفیم که برای لحظه ای روح خدا را تنها نگذاریم. بنابراین از من انتظار نداشته باشید که بیش از این در کنارتان باشم.
به یقین اجر شما نیز که به تربیت فرزندان و امور خانه همت می گمارید و زمینه را برای حضور بیشتر ما در صحنه فراهم می کنید نزد خدا محفوظ خواهد بود.»
* پایگاه شیراز؛ عملیات استشهادی در بغداد
پایگاه هفتم شکاری نهاجا در شیراز واقع شده و یکی از مهمترین پایگاههای مرکزی کشور است که به نام شهید عباس دوران نامگذاری شده است.
پس از شکست نیروهای صدام در عملیات بیتالمقدس، جایگاه سیاسی دشمن در جهان متزلزل شد.
عملیات رمضان در حال شکلگیری و انجام بود که موضوع برگزاری کنفرانس سران غیرمتعهدها در بغداد مطرح شد تا صدام حسین رئیس این اجلاس باشد.
جمهوری اسلامی ایران سیاست بیاثر کردن این اجلاس را در دستور کار خود قرار داد و در اولین گام، اجلاس غیرمتعهدها را تحریم کرد.
بغداد از مدتها قبل به کمک آمریکا به دژ نفوذ ناپذیرى تبدیل شده و تبلیغات بسیار وسیعى در این رابطه به راه افتاد و عنوان شد «هیچکس توانایی ناامن کردن پایتخت عراق را ندارد.»
در این زمان بود که ایجاد ناامنى در بغداد در دستور کار نظامى - سیاسى جمهورى اسلامى قرار گرفت تا ضمن هدف قرار دادن تأسیسات پالایشگاهى "الدوره" در جنوب شرقى این شهر، از برگزارى نشست سران غیرمتعهدها در بغداد نیز جلوگیرى شود.
انجام این ماموریت به نیروی هوایی ارتش واگذار شد و سرهنگ خلبان عباس دوران براى جلوگیرى از تشکیل کنفرانس سران غیرمتعهدها در بغداد، در تاریخ بیستم تیرماه سال 1361 مأموریت یافت تا پایتخت عراق را ناامن کند.
تصمیم بر این بود تا سه فروند فانتوم کاملا مسلح به پرواز درآیند، هر سه تا مرز پرواز کرده و تنها دو فروند از مرز گذشته و به هدف حملهور شوند. فانتوم سوم در همان جا منتظر میماند تا در صورت نیاز به آنها بپیوندد. مأموریت خلبانان، انجام عملیات روى بغداد و بمباران پالایشگاه، نیروگاه اتمى، پایگاه الرشید یا ساختمان اجلاس در این شهر بود.
ساعت5:30 صبح سیام تیرماه 61 مأموریت آغاز شد و فانتوم شماره یک، رهبری گروه پرواز را بر عهده داشت. حرکت گروه پرواز از شرق بغداد به جنوب شرق آن شهر و سپس "پالایشگاه الدوره" پیشبینی شده بود.
خلبانان میبایست پس از عبور از مرز و ناامن کردن آسمان بغداد، به انجام ماموریت خود بپردازند و این در حالی بود که پیشرفتهترین تجهیزات پدافند هوایی از آسمان این شهر حفاظت میکرد.
عباس دوران در نامههاى مربوط به این ماموریت، مقابل اسم پدافندهاى مختلفى که عراق از کشورهاى اروپایى خریده بود، نوشته است: «نود درصد احتمال برگشت نیست.»
جنگندهها تا 15 کیلومتری بغداد بدون هیچ مشکلی پیش میروند تا اینکه در این نقطه، با دیوار آتش و پدافند دشمن روبهرو شده و در همین فاصله چند گلوله به یکی از هواپیماها برخورد میکند. با اصابت این گلولهها، موتور سمت راست هواپیمای دوران از کار میافتد اما او باز هم تصمیم به ادامه عملیات میگیرد.
شهید خلبان عباس دوران
بنابراین هواپیماها به سمت جنوب شرقى شهر بغداد که پالایشگاه "الدوره" در آن جا بود، ادامه مسیر داده و با این که پدافند دشمن بسیار قوى عمل میکرد، تمام بمبها را روى این پالایشگاه تخلیه میکنند.
جنگندهها پس از تخلیه بمبها به مسیرى ادامه میدهند که در نهایت به سالن کنفرانس سران غیرمتعهدها ختم میشد. پالایشگاه به شدت در آتش میسوخت و دود ناشی از سوختن پالایشگاه، فضا را پوشانده بود و تا این لحظه عملیات کاملا موفقیتآمیز به پیش میرفت.
در این زمان قسمت عقب هواپیمای دوران نیز مورد اصابت چندین گلوله ضدهوایی قرار گرفته و از بین میرود. هواپیما آتش گرفته و عباس از خلبان عقب (سرتیپ آزاده منصور کاظمیان) میخواهد که هواپیما را ترک کند و وقتی جوابی نمیشنود، دکمه خروج اضطراری کابین عقب را زده و کاظمیان به بیرون پرتاب میشود.
فرمانده گروه در این لحظه طبق گفتههای قبلی خود، تصمیمی مبنی بر ترک هواپیما ندارد. وى بارها گفته بود: «اگر هواپیما بال نداشته باشد خودم بال در آورده و بر سر دشمن فرود مىآیم و هرگز تن به اسارت نخواهم داد.»
شعلههای آتش هرلحظه شدیدتر و ارتفاع هواپیما نیز هر لحظه کمتر میشد تا اینکه هتل محل برگزاری اجلاس غیرمتعهدها پیش روی خلبان قرار گرفت. به سوی هتل حرکت کرده و هواپیما را (درحالی که هنوز هدایت آن را برعهده داشت)، به ساختمان آن میکوبد.
این اقدام شهادتطلبانه عباس دوران در ناامن ساختن آسمان بغداد، موجب شد تا برگزاری این اجلاس از بغداد به دهلی نو منتقل شود. بقایای پیکر پاک امیر الاستشهادیون، خلبان عباس دوران بعد از 20 سال در تاریخ 30 تیرماه 1381 به کشور بازگشت و در زادگاهش (شیراز) به خاک سپرده شد.
* پایگاه اصفهان؛ گلویی که در عید قربان بریده شد
پایگاه هفتم شکاری در اصفهان یکی از پایگاههای مرکزی و مستعد نهاجا محسوب میشود. پایگاه هفتم را شاید بتوان یکی از مشهورترین پایگاه های ایران و منطقه نیز دانست.
عباس بابایی هم مشهورترین خلبان شهید دفاع مقدس بود.
او دوره های آموزشی خود را مانند بسیاری از خلبانان نسل قدیم نهاجا در آمریکا گذراند که این دوران آموزش سرشار از خاطرات نابی است که بارها گفته و شنیده شده است.
با ورود جنگندههای پیشرفته اف ـ 14 به نیروی هوایی، وی که جزو خلبانهای تیزهوش و ماهر در پرواز با جنگندههای اف ـ 5 بود، به همراه تنی چند از خلبانان برای پرواز با هواپیمای جنگی اف ـ 14 انتخاب و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد.
پس از پیروزی انقلاب، سرپرستی انجمن اسلامی پایگاه را برعهده گرفت و در تاریخ 7/5/1360 بود که به عنوان فرمانده پایگاه هوایی اصفهان منصوب شد.
وی در نهم آذر سال 1362 ضمن ارتقاء درجه به سرهنگ تمامی، به عنوان معاونت عملیات فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی منصوب و به تهران منتقل شد ولی هیچگاه پشت میزنشین نشد.
عباس بابایی تنها از سال 1364 تا هنگام شهادت، بیش از 60 مأموریت جنگی را با موفقیت کامل به انجام رسانید.
بابائی به علت لیاقت و رشادتهایش در تاریخ 8/2/66 به درجه سرتیپی مفتخر شد و در پانزدهم مرداد همان سال در حالی که به درخواستهای پی در پی دوستان و نزدیکانش مبنی بر شرکت در مراسم حج آن سال پاسخ نه را داده بود، در روز عید قربان در یک عملیات برون مرزی، به شهادت رسید.
خلبان بابایی در محضر امام خمینی
وی چند روز قبل از شهادت در پاسخ پافشاریهای بیش از حد دوستان جهت عزیمت به مراسم حج گفته بود: تا عید قربان خودم را به شما میرسانم.
صبح روز پانزدهم مرداد سال 1366 مصادف با عید سعید قربان، تیمسار بابایی به همراه سرهنگ خلبان بختیاری با یک فروند هواپیمای اف 5 دو نفره، در پایگاه هوایی تبریز به زمین نشست.
به محض این که هواپیما به زمین مینشیند، سرهنگ خلبان علی محمد نادری و تعدادی دیگر از خلبانان به استقبال آمده و بابایی به همراه سرهنگ نادری، وارد گردان عملیات میشود.
ماموریت جدید پروازی را در دفتر مخصوص نوشته و زیر آن را امضاء میکند. سرهنگ نادری به او میگوید: تیمسار شما خسته هستید بهتر است استراحت کنید.
- نه آقای نادری خسته نیستم...
و سپس به سرهنگ نادری میگوید: محمد آقا! بگو هواپیما را مسلح کنند.
- عباس جان ... امروز عید قربان است چطوره این کار را به فردا موکول کنیم؟
- امروز روز بزرگی است... روزی است که اسماعیل به مسلخ عشق رفت ...
پس از تبادل نظر با سرهنگ نادری، درحالی که تجهیزات پروازی خود را همراه داشت، محوطه گردان عملیات را ترک کرده و پیاده به سوی جنگنده به راه میافتد.
ماموریت بلافاصله آغاز شده و هواپیما پس از مانوری در آسمان، به نقطه مورد نظر میرسد. ارتفاع گرفته و با شیرجه به سمت تاسیسات دشمن، آن جا را مورد هدف قرار میدهد.
با اصابت بمبها، کوهی از آتش به آسمان زبانه میکشد و صدای تیمسار در گوش نادری میپیچد: «الله اکبر... الله اکبر ... می رویم به طرف نیروهای زرهی دشمن.»
پس از چند لحظه، باران گلوله و موشک بود که بر سر دشمن فرو ریخته میشد.
بعد از پایان تیرباران نیروهای زرهی، هواپیما با گردشی 180 درجه از منطقه دور میشود. هواپیما درحال عبور از کوههای بلند و جنگلهای سرسبز بود که صدای عباس در رادیو میپیچد:
- آقای نادری! پایین را نگاه کن درست مثل بهشت است.
سپس آهی کشیده و ادامه میدهد: خدا لعنتشون کنه که این بهشت را به جهنم تبدیل کردهاند.
پس از لحظاتی صدای عباس در کابین میپیچد: «مسلم سلامت میکند یا حسین ...»
هواپیما پس از انجام دادن مأموریت، به هنگام بازگشت، در آسمان خطوط مرزی، هدف گلولههای تیربار ضد هوایی قرار گرفت و عباس بابایی از ناحیه سر مجروح شد و بلافاصله به شهادت رسید.
یکی از راویان مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ درباره این واقعه نوشته است: به دنبال اصابت گلوله به هواپیمای تیمسار بابایی و اختلالی که در ارتباط هواپیما و پایگاه تبریز به وجود آمد، پایگاه مزبور به رابط هوایی سپاه اعلام کرد که یک فروند هواپیمای خودی در منطقه مرزی سقوط کرد برای کمک به یافتن خلبان و لاشه آن هر چه سریعتر اقدام نمایید.
مدت کوتاهی از اعلام این موضوع نگذشته بود که فرد مذکور مجدداً تماس گرفت و در حالی که گریه امانش نمیداد گفت: هواپیمای مورد نظر توسط خلبان به زمین نشست، ولی یک از سرنشینان آن به علت اصابت تیر در داخل کابین به شهادت رسیده است. برخی از فرماندهان ارشد سپاه در جلسهای مشغول بررسی عملیات بودند که تلفنی خبر شهادت عباس بابایی به اطلاع برادر رحیم (صفوی) رسید.
با شنیدن این خبر، جلسه تعطیل شد و اشک در چشمان حاضرین به خصوص آنان که آشنایی بیشتری با شهید بابایی داشتند، حلقه زد.
بابایی هنگام شهادت 37 سال داشت و اسوه ای بود که از کودکی تا واپسین لحظات عمر گرانقدرش همواره با فداکاری و ایثار زندگی کرد و سرانجام نیز به آرزوی بزرگ خود که شهادت بود، دست یافت و نام پرآوازه اش درتاریخ پرافتخار کشور جمهوری اسلامی ایران جاودانه شد.
* پایگاه بندرعباس به نام استاد قرآن
پایگاه نهم شکاری نیروی هوایی، در بندرعباس و در لبه آبهای خلیج فارس واقع شده و از این لحاظ به عنوان یکی از مهمترین پایگاهای شکاری ارتش به حساب میآید.
وقتی در اسفند ماه سال 1388 عبدالمالک ریگی در آسمان ایران به دام افتاد، این خلبانان فانتوم پایگاه بندرعباس بودند که بیشترین نقش را در فرونشاندن هواپیمای مسافربری حامل ریگی ایفا کردند.
پایگاه شکاری بندرعباس به دلیل نزدیکی به تنگه هرمز و محل عبور ناوهای نظامی کشورهای فرامنطقهای در خلیج فارس، از اهمیت خاصی برخوردار است.
در ماههای اخیر، این پایگاه به نام یکی از خلبانان شهید نیروی هوایی نامگذاری شد که یک خصوصیت او بنا بر گفته دوستان و همرزمانش بسیار بارز و شاخص بود.
او استاد قرآن برای خلبانان نیروی هوایی و از اساتید اخلاق پایگاه بندرعباس و پیش از آن در همدان به شمار میرفت.
بعد از شهادت خسرو عبدالکریمی در سال 1374 در شمال خلیج فارس، همسر فداکار او راه شوهرش را ادامه داد و امروز این اوست که خانه را به محلی برای برگزاری کلاس های قرآن تبدیل کرده و خلبانان بندرعباس و استان هرمزگان بیشترین استفاده را از این کلاسها دارند.
* پایگاه چابهار؛ افسانه سه برادر
این پایگاه به عنوان پایگاه دهم شکاری نهاجا در دورترین نقطه کشور در جنوب شرق از آسمان ایران حراست میکند.
خلبانان خبره نیروی هوایی، معتقدند یک خلبان زمانی خلبان کامل و به اصطلاح شش دانگ می شود که بداند چطور باید پس از ایجکت در دریا و کویر زنده بماند.
ممکن است خلبانی بر فراز دریا دچار سانحه شده و مجبور به ایجکت شود؛ این خلبان چطور باید در دریا زنده بماند، با کوسه مقابله کند، خورشید او را نسوزاند، چطور باید آب شور دریا را شیرین کرده و از آن استفاده کند، چطور باید روی آب شناور بماند، چطور باید با سیگنالهای مخصوصی که در اختیار دارد، پیام زنده ماندن خود را به آسمان ارسال کند و...
شهید حسین دلحامد را قطعا باید نمونه و الگویی برای خلبانان نیروی هوایی در این حوزه دانست.
حسین دل حامد خلبان جنگنده فانتوم E بود که در بهمن 1362 دچار سانحه شده و مجبور به ایجکت شد.
دل حامد مدت 48 ساعت را در خلیج فارس بر روی آب ماند و با مرگ مبارزه کرد؛ اتفاقی که برای کمتر خلبانی پیش می آید و بسیاری از افراد قادر نخواهند بود این مدت در دریا زنده بمانند.
بعد از 48 ساعت، وقتی او را پیدا کردند که امواج دریا مسافت زیادی جابجایش کرده و تقلا برای زنده ماند، رمقی برایش باقی نگذاشته بود.
بدن نیمه جان دل حامد در آخرین لحظه نیز وقتی توسط بالگرد حمل می شد، مجددا رها شده و درون آب افتاد و خلبان می بایست 24 ساعت این بار بدون آن تجهیزات گذشته در دریا بماند.
از آنجا که دیگر به نزدیکی های ساحل رسیده بود، 24 ساعت بعد، خلبان افسانهای نیروی هوایی توسط بومیان و محلیهای ماهیگیر جنوب پیدا شده و دلحامد زنده میماند.
در بسیاری نقاط عالم رسم بر این است که چنین خلبانی دیگر یک اسطوره خواهد بود و در معرض توجه قرار خواهد گرفت اما در اینجا وضع به گونهای دیگر است.
دلحامد پس از مدت کوتاهی، مجددا در عملیاتها حضور پیدا می کند تا نهایتا در تاریخ 11بهمن 1366 وقتی جنگ آخرین ماههای خود را پشت سر می گذاشت، به همراه خلبان شهید سلیمانی، در نزدیکی جزیره خارک به آرزوی خود برسد.
از راست: خلبانان شهید ابراهیم و حسین دلحامد
ابراهیم دل حامد برادر بزرگتر حسین و خلبان جنگنده اف 5 بود که در سال 1364 بعد از اخد دیپلم به استخدام نیروی هوایی درآمد.
او پس از طی دوره آموزشگاه همافری، برای گذراندن دوره تخصصی سیستم های اسلحه هوایی جنگنده به کشور آمریکا اعزام شد ولی عشق و علاقه او به پرواز موجب شد تا ابراهیم وارد دانشکده خلبانی شود.
او دوره مقدماتی پرواز را در ایران و دوره عالی و تکمیلی را مانند بسیاری از خلبانان نیروی هوایی در قبل از انقلاب، در آمریکا گذراند و در سال 1353 با اخذ نشان و مدرک خلبانی به جمع خلبانان اف 5 پیوست.
ابراهیم دلحامد در اولین روزهای جنگ، آخرین ماموریت خود را انجام داد و در هجدهم مهرماه 1359 در حین انجام یک ماموریت برون مرزی به همراه خلبان شهید اسدالله بربری به شهادت رسید اما خبر شهادت او یازده سال بعد در سوم تیر 1370 رسما اعلام شد.
ناگفته نماند که بنا بر برخی منابع، برادر دیگر این خانواده آذری، یک پاسدار بود که او نیز در جبهه های جنگ و برای دفاع از همین آب و خاک به شهادت رسید.
* پایگاه دزفول، پایگاه وحدتی
در میان پایگاههای شکاری نیروی هوایی، تنها پایگاه چهارم شکاری است که به نام شهدای خلبان بعد از انقلاب نامگذاری نشده است.
وحدتی، نام یکی از خلبانان نیروی هوایی بود که در پیش از انقلاب به همین نام، نامگذاری شده و تا امروز نیز به نام وحدتی شناخته میشود.
پایگاه چهارم شکاری یکی از مهمترین پایگاههای هوایی در دوران دفاع مقدس بود که در دزفول واقع شده و به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی مرز ایران و عراق عمدتا به عنوان اولین واکنش دهنده به تهاجمات هوایی دشمن محسوب میشد.
تهران / واحد مرکزی خبر / علمی و فرهنگی
رییس دانشگاه خوارزمی گفت: شورای گسترش آموزش عالی موافقت خود را با پذیرش دانشجوی دکتری در پردیسهای این دانشگاه در شهرهای تهران و کرج اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر زهرا بیگم حجازی زاده افزود: با همکاری دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دانشگاه خوارزمی، دو پردیس دانشگاه خوارزمی (تهران و کرج) در همه رشته های دایر این دانشگاه در مقطع دکتری به استثنای مجموعه رشته های فلسفه و حقوق بشر از طریق کنکور سراسری دانشجو خواهد پذیرفت.
وی در ادامه به نتایج آزمون کارشناسی ارشد اشاره و اضافه کرد: نتایج آزمون کارشناسی ارشد پردیس شماره یک دانشگاه در تهران به زودی اعلام خواهد شد و پذیرفته شدگان می توانند در ترم دوم ثبت نام کنند.
به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از مهر، مهمترین جزئیات ثبت نام پذیرفته شدگان نخستین دوره بدون آزمون سازمان سنجش برای تحصیل در نیمسال دوم تحصیلی جاری، از سوی این سازمان اعلام شد.
مدارک لازم برای ثبت نام
هر یک از پذیرفته شدگان لازم است بر حسب مورد یکی از موارد ذیل را در زمان ثبت نام ارائه دهند:
اصل مدرک گواهینامه دوره چهار ساله و یا شش ساله نظام قدیم آموزش متوسطه با مهر و امضاء مدیر دبیرستان و یا هنرستان به انضمام یک برگ تصویر آن که نوع دیپلم، بخش و شهرستان محل اخذ دیپلم در آن قید شده باشد.
اصل مدرک و یا گواهی تحصیلی متوسطه سال ماقبل دیپلم و دو سال ماقبل دیپلم برای داوطلبان نظام قدیم آموزش متوسطه و یا داوطلبان دارای مدرک شش ساله نظام قدیم آموزش متوسطه با مهر و امضاء مدیر دبیرستان و یا هنرستان به انضمام یک برگ تصویر آن که بخش و شهرستان محل اخذ مدرک تحصیلی سال ماقبل دیپلم و دوسال ماقبل دیپلم در آن مشخص باشد.
اصل گواهینامه پایان دوره پیش دانشگاهی یا گواهی آن (که تا تاریخ 30/10/91 اخذ شده باشد) برای داوطلبان نظام جدید آموزش متوسطه با مهر و امضاء مدیر مرکز پیش دانشگاهی به انضمام یک برگ تصویر آن که نوع رشته تحصیلی دوره پیش دانشگاهی، بخش و شهرستان محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی در آن قید شده باشد.
اصل مدرک و یا گواهی دیپلم متوسطه نظام جدید آموزش متوسطه و سال ماقبل دیپلم برای داوطلبان نظام جدید آموزش متوسطه با مهر و امضاء مدیر دبیرستان و یا هنرستان به انضمام یک برگ تصویرآن که بخش و شهرستان محل اخذ مدرک تحصیلی دیپلم نظام جدید و سال ماقبل دیپلم نظام جدید در آن مشخص باشد.
اصل کارنامه تحصیلی دیپلم متوسطه نظام جدید با امضاء و ممهور به مهر دبیرستان یا سازمان آموزش پرورش برای دیپلمههای نظام جدید آموزش متوسطه (ریاضیفیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی).
اصل مدرک و یا گواهی دانش آموختگان دورههای معادل (دارندگان مدرک معادل کاردانی) به شرط آن که دوره فوق با مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری برگزار شده باشد و مدارک معادل آنان مورد تایید وزارت متبوع باشد.
تبصره: براساس ضوابط مربوط، قبولی این دسته از پذیرفته شدگان در مقطع بالاتر مورد تایید و بدیهی است در صورت پذیرش در مقطع کاردانی قبولی آنان لغو خواهد شد.
اصل و یا گواهی مدرک دوره کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برای پذیرفتهشدگان دارای مدرک مذکور با قید تاریخ اخذ مدرک کاردانی حداکثر تا تاریخ 30/11/91 مشخص شده باشد، بانضمام تصویر آن.
اصل و یا گواهی مدرک دوره کاردانی پیوسته آموزشکدههای فنیوحرفهای وابسته به وزارت آموزش و پرورش برای پذیرفتهشدگان دارای مدرک مذکور با قید تاریخ اخذ مدرک کاردانی (حداکثر تا تاریخ 30/11/91) مشخص شده باشد، به انضمام تصویر آن.
تبصره: مدرک کاردانی پیوسته بدون شرط معدل به جای مدرک پیشدانشگاهی ملاک عمل و قابل قبول است، لذا این دسته از پذیرفته شدگان (دارندگان مدرک مذکور) می توانند در مقطع کارشناسی به ادامه تحصیل بپردازند.
بدیهی است که دروس گذرانده شده دانش آموختگان دوره فوق در صورت پذیرش در دوره کارشناسی پیوسته مطابق ماده 63 آیین نامه آموزشی دورههای کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته مصوبه جلسه 399 مورخ 14/2/76 قابل معادل سازی نیست.
اصل یا گواهی سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان برای دارندگان مدرک دورههای کاردانی پیوسته آموزشکدههای فنی و حرفه ای آموزش و پرورش که در آن بخش و شهرستان محل تحصیل در آن درج شده باشد.
اصل شناسنامه و یک برگ فتوکپی از تمام صفحات آن، اصل کارت ملی به انضمام 2 برگ تصویر از پشت و روی آن، شش قطعه عکس تمام رخ 4×3 تهیه شده درسال جاری.
مدرکی که وضعیت نظام وظیفه آنها را (برای برادران) با توجه به یکی از بندهای مندرج در صفحه 140 دفترچه راهنمای ثبتنام.
اصل حکم مرخصی سالانه یا موافقت رسمی و بدون قید و شرط سازمان متبوع برای کارمندان دولت.
اعلام زمان ثبت نام
پذیرفته شدگان در کد رشته محلهای دانشگاههای پیام نور و موسسات غیردولتی غیرانتفاعی لازم است در یکی از روزها 5 و 6 اسفند ماه به ترتیب حروف الفبا برای ثبت نام به مراکز قبولی مراجعه کنند.
توضیحات سهمیه های نهادی
معرفی نامه رسمی از ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یا اداره کل امور اداری وزارت جهاد کشاورزی با امضاء و مهر هریک از روسای ارگانهای مذکور.
مهم: هر یک از معرفی نامههای فوق الذکر لازم است حداکثر تا قبل از انتخاب واحد برای نیمسال اول سال تحصیلی93-1392 توسط پذیرفتهشدگان و یا از طریق ارگان ذیربط به موسسه آموزش عالی تحویل و یا ارسال شود، در غیر این صورت برای نیمسال اول سال تحصیلی 93-92 از ثبتنام پذیرفته شده ممانعت بعمل میآید، لذا لازم است پذیرفته شدگان ذینفع در این خصوص پیگیری لازم را از موسسه آموزش عالی و ارگان ذیربط داشته باشند.
نحوه ثبت نام پذیرفته شدگان پیام نور
پذیرفته شدگان هر یک از رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور لازم است در زمان مقرر علاوه بر مدارک فوق الذکر مدارک ذیل را ارائه دهند.
نام نویسی از پذیرفته شدگان این دانشگاه به صورت غیرحضوری از طریق سامانه جامع دانشگاهی به آدرس http://reg.pun.ac.ir انجام خواهد شد.
محل اخــذ مدرک تحصیلی سال آخر دوره متوسطه داوطلب در شهرستان زیر پوشش مرکز یا واحد دانشگاه.
دو سال آخر اقامت داوطلب به صورت پیوسته از تاریخ 1/7/1389 تا 31/6/1391 در شهرستان زیر پوشش مرکز یا واحد دانشگاه.
محل تولد و سال آخر اقامت داوطلب از تاریخ 1/7/1390 تا 31/6/1391 در شهرستان زیر پوشش مرکز یا واحد دانشگاه.
محل اشتغال حداقل تا تاریخ 30/11/91 در شهرستان زیر پوشش مرکز یا واحد دانشگاه.
زمان ارائه معرفی نامه پیام نوریها
معرفی نامههایی که در بالا به آن اشاره شد، باید حداکثر تا قبل از انتخاب واحد برای نیمسال اول سال تحصیلی 93-1392 توسط ارگانهای ذیربط برای پذیرفته شدگان با سهمیههای مربوط به مرکز دانشگاهی پیامنور محل قبولی پذیرفته شده تحویل داده شود، در غیر اینصورت برای نیمسال دوم سال تحصیلی مذکور از آنان ثبت نام به عمل نخواهد آمد و قبولی آنان لغو خواهد شد.
علاوه بر این، اصل فرم انصراف قطعی از تحصیل برای دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که به تایید موسسه آموزش عالی محل تحصیل قبلی و اداره کل امور دانشجویان داخل ذیربط رسیده باشد، از دیگر مدارک مورد نیاز اعلام شده است.
تذکر1: در تمام رشته محلهای مربوط به گروههای آموزشی هنر و فنی و مهندسی محدوده جغرافیایی پذیرش دانشجو علاوه بر جدول شهرستانهای زیر پوشش مراکز و واحدهای ذیربط به صورت بومی-استانی هم انجام شده است.
کارمندان مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور با هر وضعیت استخدامی مجاز به انتخاب رشته از مرکز یا واحد محل اشتغال خود نبودهاند و در صورت قبولی در سایر مراکز و واحدها تقاضای انتقال و یا مهمان شدن به مرکز یا واحد محل اشتغال آنها قابل بررسی نیست.
جهت اطلاع کلیه داوطلبان
با توجه به کنترلهای متعدد و بررسی هایی که به صورت مختلف به عمل آمده، از صحت کد رشته محل قبولی اعلام شده پذیرفته شدگان، اطمینان حاصل شده است. با این حال، داوطلبان در صورتی که منحصراً درباره کد رشته های انتخابی و سوالی داشته باشند، می توانند حداکثر تا 15/12/91 منحصرا از طریق سیستم پاسخگویی اینترنتی در سایت سازمان سنجش، اقدام کنند و از ارسال نامه پستی و مراجعه حضوری اکیدا خودداری کنند
خبرگزاری فارس: یک قطعه موسیقی و نماهنگ برای پخش در روز 19 بهمن، روز نیروی هوایی ارتش تهیه و تولید شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، به مناسبت 19 بهمنماه روز نیروی هوایی ارتش (بیعت همافران با امام خمینی) و دیدار کارکنان این نیرو با امام خامنهای، یک قطعه موسیقی و نماهنگ با نام «دریای بیداری» در ستاد تخصصی موزیک این نیرو تولید شد.
این قطعه موسیقی که با موضوع ایمان، خودباوری،توانمندی و پیمان با ارزشهای انقلاب اسلامی است، تقریبا چهار دقیقه و با آهنگ سازی رضا پوررمضان، تنظیم افشار حشمتیان و صدای جاوید عسگری و شعری از مهدی خادمیان به کارگردانی و تدوین علیرضا مرادعلی بیگی ساخته شده است.
این قطعه موسیقی و نماهنگ که در آن تصاویری منحصربه فرد از پرواز جنگنده های نهاجا و دیدار کارکنان این نیرو با رهبری به نمایش درآمده، برای پخش در روز 19 بهمن، روز نیروی هوایی ارتش تهیه و تولید شده است.
مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به اتمام مهلت ثبتنام آزمون دوره مهندسی فناوری کارشناسی حرفهای ناپیوسته ترمی دانشگاه جامع علمی کاربردی 92 تا روز شنبه، گفت: تاکنون بیش از 65 هزار و 717 نفر در این دوره ثبتنام کردهاند.
حسین توکلی در گفتوگو با خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اتمام مهلت ثبتنام در دوره مهندسی فناوری کارشناسی حرفهای ناپیوسته ترمی دانشگاه جامع علمی کاربردی 92 تا ساعت 24 روز شنبه 14 بهمن ماه از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org، گفت: متقاضیان باید در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنما که از طریق سایت سازمان قابل دسترسی است و همچنین فراهم کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز ثبتنام، نسبت به ثبتنام در این دوره اقدام کنند.
وی با اشاره به خرید کارت شرکت در این آزمون از طریق اینترنت، گفت: پرداخت هزینه ثبتنام اینترنتی به وسیله کارتهای عضو شتاب به مبلغ 14 هزار و 400 تومان میباشد.
مشاور عالی سازمان سنجش از برگزاری آزمون دورههای مهندسی فناوری کارشناسی حرفهای ناپیوسته ترمی علمیکاربردی در 20 اردیبهشت ماه خبر داد.
خبرگزاري آريا- معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه دو تهران با اشاره به برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي در نظر گرفته شده در دهه مبارک فجر گفت: برگزاري مسابقه پيامکي بزرگ فجر انقلاب از جمله برنامه هايي است که در سطح منطقه دو تهران اجرايي خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي شهرداري منطقه دو تهران، "صابونچي" اظهارداشت: در مسابقه پيامکي بزرگ دهه فجر هر روز يک سوال با موضوعات سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي مطرح شد و شهروندان توانند پاسخ هاي خود را به سامانه پيامکي در نظر گرفته شده براي اين مسابقه ارسال نمايند.
وي با بيان اينکه اطلاعات مربوط به سامانه مسابقه پيامکي از طريق سراهاي محله، مراکز فرهنگي و سايت منطقه دو تهران اعلام خواهد شد، افزود: علاوه بر شهروندان ساکن در منطقه دو، تمامي شهروندان تهراني مي توانند در اين مسابقه شرکت کنند.
معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه دو تهران با بيان اينکه شهرداري اين منطقه دهها ويژه برنامه سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي را در نظذ گرفته است خاطرنشان کرد: اين برنامه ها متناسب با ايام الله دهه فجر در سطح محلات منطقه اجرايي خواهد شد.
به گزارش مشرق، خراسان نوشت: براساس بخشنامه چندي پيش وزارت آموزش و پرورش به مديران کل استانهاي سراسر کشور، برگزاري هرگونه اردوي دانش آموزي تحت هر عنوان تا اطلاع ثانوي به جز يک نوع اردو ممنوع بوده و در صورت اعزام دانش آموزان به هرگونه اردو، مسئوليت عدم رعايت بخشنامه و تبعات آن بر عهده مديران مدارس خواهد بود.
جامنیوز ضمن درج خبری درباره گلشیفته فراهانی و اخبار تازه منتشر شده درباره آخرین اقدامات وی آورده است:
هفته آینده قرار است تئاتری در آمریکا و کانادا به روی صحنه برود که بازیگران اصلی آن بهروز وثوقی و گلشیفته فراهانی هستند.
گلشیفته فراهانی در مورد این تئاتر می گوید: "بهروز وثوقی از زمان بچگی اسطوره من بوده است و من خیلی شانس بزرگی آورده ام که میخواهم در کنار آقای وثوقی بازی کنم."
بهروز وثوقی نیز در مورد حضور گلشیفته در این تئاتر و نحوه شیفته شدنش به وی می گوید: "گلشیفته چون هم بازیگر خوبی است و هم موسیقی را می فهمد گزینه خوبی برای همکاری بود، وقتی گلشیفته را در پاریس دیدم تصمیم گرفتم کاری بسازم که او هم در آن نقشی داشته باشد."
گلشیفته در خصوص حضورش در خارج ایران و برای توجیه کارش گفت: "من و بهروز وثوقی یک وجه مشترک داریم که هر دو در تبعید ناخواسته هستیم و خودمان هم علت این تبعید را نمی دانیم!!!"
این در حالی است که به گفته خود این بازیگر، علت خروجش از ایران بخاطر بازی در فیلم "مجموعه دروغهای" ریدلی اسکات در مقابل لئوناردو دی کاپریو بوده است، پس کسی او را تبعید نکرده است.
درمسابقههاي بينالمللي حفظ و قرائت قرآن كريم نيروهاي مسلح كشورهاي اسلامي كه به ميزباني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي برگزار شد،حسن رجبي،حافظ كل قرآن كريم ارتش جمهوري اسلامي ايران حائز رتبه نخست شد.
به گزارش روابط عمومي ارتش جمهوري اسلامي ايران،در مراسم اختتاميه اين دوره از مسابقهها كه با حضور رئيس جمهور برگزار شد،از حسن رجبي،حافظ كل قرآن كريم ارتش جمهوري اسلامي ايران كه حائز رتبه نخست در اين رشته شد،تقدير بهعمل آمد.
گفتني است حسن رجبي متولد 1351 و اهل شهرستان رشت ميباشد كه بارها در رقابتهاي قرآن كريم ارتش و نيروهاي مسلح در رشتههاي حفظ 10،20 و30جزء قرآن كريم شركت و موفق به كسب رتبههاي برتر شده است.
كسب مقام نخست در رشته حفظ 20 جزء در سال 1373 و رتبه اول رشته حفظ كل قرآن كريم در سال 1383،رتبه دوم مسابقههاي دوستي نيروهاي مسلح ايران و عمان در سال1390 و كسب مقام در رقابتهاي اوقاف و امور خيريه؛ بخشي از پيشينه درخشان اين حافظ ارتش است كه در حال حاضر در سِمت مسئول دارالقرآن الكريم فرماندهي آموزشهاي تخصصي دريايي رشت مشغول خدمت ميباشد.
خبرگزاری فارس: آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۲ طی روزهای ۱۸، ۱۹ و ۲۰ بهمنماه در سراسر کشور برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، آزمون کارشناسی ارشد سال 92 طی روزهای 18، 19 و 20 بهمنماه با شرکت 895 هزار و 100 داوطلب برگزار میشود.
آزمون کارشناسی ارشد سال 92 نسبت به سال گذشته با کاهش 35 هزار داوطلبی مواجه است.
بنابراین گزارش، ثبتنام برای آزمون کارشناسی ارشد سال 92 طی روزهای 9 تا 16 آبانماه سال جاری صورت گرفت که در مجموع 895 هزار و 100 داوطلب در این آزمون ثبتنام کردند.
این درحالی است که از مجموع متقاضیان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد سال 92 تعداد 89 هزار و 200 داوطلب متقاضی شرکت در کدرشته امتحانی دوم هستند.
*برگزاری آزمون در 139 کدرشته امتحانی
آزمون کارشناسی ارشد سال 92 در 139 کد رشته امتحانی برگزار میشود که 51 کد رشته مربوط به رشتههای علوم انسانی، 15 کد رشته مربوط به رشتههای علوم پایه، 29 کد رشته مربوط به رشتههای فنی و مهندسی، 25 کد رشته مربوط به رشتههای کشاورزی، 12 کد رشته مربوط به رشتههای هنر و 7 کد رشته مربوط به رشتههای دامپزشکی است.
گفتنی است، آزمون کارشناسی ارشد سال 92 در دو نوبت صبح و بعد از ظهر روزهای 18، 19 و 20 بهمنماه در سراسر کشور برگزار میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.