خبرگزاری تسنیم: فراهان سرزمین نام آوران و سیاستمداران تاریخ سرزمکین کهن ایران با جاذبه های گردشگری و تاریخی بسیار، میزبان هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از فراهان، شهرستان فراهان همانند دیگر شهرستان های استان مرکزی تمامی اقدامات لازم در مورد پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی را انجام داده است.
لغت شناسان فراهان را فشرده واژه فراهامون می دانند دریاچه ای که امروز دریاچه مگان (میقان) نامیده می شود در روزگاران گذشته هامون نامیده می شد و همه روستاها و شهرهای کوچک پیرامون این دریاچه را فراهامون می نامیدند.
.فراهان تا پیش از سال 1316 از توابع شهرستان قم بود و بعد از آنکه سلطان آباد عراق به شهرستان اراک تبدیل شد فراهان جزء شهرستان اراک شد و در سال 1342 بعد از اینکه تفرش به شهرستان ارتقاء یافت، فراهان به دو بخش به فراهان سفلی تابع بخش مرکزی اراک و فراهان علیاء تقسیم شد در تغییراتی که در سالهای 1366 و 1372 رخ داد تعداد 15 روستای دیگر از فراهان جدا و به شهرهای کمیجان و اراک ملحق گردید و در سال 1389 با مرکزیت فرمهین با جمعیت 26000 نفر ،دو بخش و 53 روستا به عنوان شهرستان فراهان هویت مستقل پیدا کرد.
بیش از 200روستای کوچک و بزرگ در فراهانِ بزرگ وجود دارد که در دشت فراهان و کو ههای اطراف پراکنده بوده و شهر فرمهین در مرکز فراهان و در سه راهی اراک - تفرش - فراهان قرار گرفته و یک شهرک صنعتی در شهر فرمهین نیز وجود دارد.
قائم مقام فراهانی، امیرکبیر«میرزا تقیخان فراهانی»،دکتر ابوالقاسم بهرامی«پدر علم میکربشناسی ایران»، استاد فتحعلی واشقانی فراهانی«خوشنویس نامی ایران»، بهزاد فراهانی«بازیگر نامی سینما وتئاتر»، آقا علی اکبر خان فراهانی موسیقی دان بزرگ ناصری، میرزا عبدالله فراهانی موسیقی دان بزرگ و تقسیم کننده دستگاه های ایرانی از جمله برخی از نام آوران و مشاهیر این سرزمین هستند.
این شهرستان با مساحت 1499 کیلومترمربع از فضای استان مرکزی را در بر گرفته است و در سال 1389 با داشتن دو بخش مرکزی و خنجین به طور رسمی به عنوان شهرستان به ثبت رسید.
شهر فرمهین در مرکز بخش مزکزی شهرستان فراهان واقع و مرکز شهرستان بوده و روستاها مهم دیگر فراهان دستجان، خوشدون، نظام آباد، تلخ آب، فشک، ماستر، شتریه، مشهدزلف آباد، فارسیجان واشقان هستند.
مکانهای تاریخی و مذهبی این شهرستان شامل امامزاده احمد بن علی در شهرمنطقه ذلف آباد فرمهین، محوطه تاریخی و شهر زیرزمینی ذلف آباد ، تکیه تاریخی فرمهین ، امامزاده حسن الافطس واقع در روستای اسفین است.
به واسطه مسطح بودن اراضی می توان در اکثر روستاهای فراهان میتوان با خودرو سفرکرد.
اقتصاد منطقه فراهان بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است و این شهرستان به منطقه انبار غله و خطه زرخیزمشهور است که از عمده محصولات آن می توان به گندم، جو، یونجه،حبوبات،سیب زمینی و انگوراشاره کرد.
صنایع دستی بیانگر صنعت و هنر نیاکان و نمایشگر ذوق و هنر مردم هر کشور است که در روزگاران گذشته، صنایع دستی به عنوان پدیده ای تمام عیار در هر عهد حضور فعال داشته است و از جمله صنایع دستی مربوط به این شهرستان می توان به بافت انواع قالی و قالیچه اشاره کرد.
فتیر ویژه این شهرستان یکی از سوغاتی های مربوط به فراهان است که توانسته به سبب دارا بودن همین سوغاتی سالانه تعداد زیادی از مسافران را به این سمت بکشاند.
شهر زیرزمینی ذلف آباد سرزمین جشن تیرگان
شهر زیرزمینی ذلف آباد یکی از مناطق نمونه گردشگری استان مرکزی است که سالانه میزبان عده زیادی از مسافران نوروزی می شود.
برپایی مراسم ویژه جشن تیرگان یا آب پاشان که در روز اول تابستان برگزارمی گردد که یکی از نادرترین مراسم های این منطقه است که در امامزاده محمد این روستا انجام می گردد و تحت عنوان میراث معنوی در سال 1389 به ثبت آثار ملی رسیده است.
این شهر تا 200 سال قبل محل زندگی مردم بوده که توسط حکومت قاجاریه به آن آب بسته می شود و مردم مجبور به ترک آن می گردند.
این شهر در سال 1388 حفاری و رونمایی شده و به عنوان یکی از سکونت گاه های دوران ایلخانان و به صورت سایت- موزه مورد بازدید مردم قرار دارد.
تکیه فرمهین یادگار تاریخ و سنت اسلامی
قدمت این تکیه مربوط به دوره قاجاریه بوده و از نظر معماری بناهای اسلامی دارای ویژگی ممتاز است و باید آنرا نمادی از تاریخ سنت اسلامی و عشق و ارادت مردم خطه عالم پرور و نخبه پرور فراهان که مهد مشاهیر چون امیرکبیر، قائم مقام و هزاران اندیشمند دیگر است، دانست.
کاربرد این تکیه برای برگزاری سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) و همین طور مراسم های تعزیه بوده است.
وجود این تکیه این امکان را می داد که در روزهای سرد سال مراسم تعذیه دراین مکان برگزار شود که مردان در طبقه پایین و زنان در نیم طبقه دوم قرار می گرفتند.
در فصول گرم سال محوطه باز حیاط شاهد برگزاری مراسم تعزیه درسوگواری امام حسین (ع) است که این مراسم برروی سکوهای تعبیه شده در وسط حیاط برگزار می شود.
بقایایی از آتشکده فردقان
این آتشکده به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری بوده که در تاریخ 18 اسفند 1387 با شمارهٔ ثبت 25019 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت و در لیست مناطق نمونه گردشگری قرارگرفت.
آتشکده فردجان یا فردقان در شمال غربی فراهان قرار دارد و آتشکده بر روی تپه ای مجاور فراهان دیده می شود که تمام آتشکده و بخشی از دیوارهای قلعه خراب شده است.
ارتفاع دیوار اصلی باقی مانده حدود نه متر، قطر پی های آن حدود پنج متراست که جنس همگی آنها از سنگ و ساروج تهیه شده و در وسط قلعه، تعدادی پی های سنگی به قطر پنج متر وجود داردکه می توان بازمانده تالارهای متعدد و آتشگاه و نیایشگاه باشد.
در ضلع شمالی قلعه، در زیرزمینی که در حال حاضر آغل گوسفندان و انبار علوفه است تعداد چهار ستون به قطر حدود دو و نیم متر از آجر و ساروج دیده می شود و ستون ها تقریباً در کنار هم قرار گرفته اند و حدود سه متر از آن ها نمایان و قسمت بیشتر آن ها داخل زمین و زیر آوار خاک است.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.