بدین ترتیب، آن دسته از مرکز نظر سنجی که جامعه نمونه خود را از آحاد مردم در سطح شهرها و روستاها انتخاب می کنند، نتایج واقعی تری به دست می دهند.
لازم به توضیح است در زمان انجام این نظرسنجی غلامعلی حداد عادل از رقابت انتخاباتی کناره گیری کرده بود، اما محمد رضا عارف همچنان در کورس رقابت قرار داشت.
محمدرضا عارف از ادامه حضور در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری انصراف داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عارف با انتشار بیانیهای دلایل خود برای این انصراف را اعلام کرده است.
متن بیانیه انصراف عارف به شرح زیر است:
«ملت شریف ایران
با اهدا سلام و درود
غروب دوشنبه بیستم خرداد ماه، مرقومهای از جناب آقای سید محمد خاتمی دریافت نمودم. ایشان طی این نامه در مقام رهبری اصلاحات، ادامه حضورم را در صحنه انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری به مصلحت ندانستهاند.
از آنجا که از ابتدای ورودم به عرصه انتخابات بارها بر موضع تمکین از اجماع با محوریت جناب آقای خاتمی تاکید نمودهام و همچنین بر اساس منشور اخلاق انتخاباتی منتشر شده توسط اینجانب، خود را متعهد به رعایت اخلاق و انجام تعهداتم میدانم. لذا با عنایت به نظر صریح جناب آقای خاتمی و تجارب انتخابات دو دوره گذشته ریاست جمهوری، انصراف خود را از ادامه رقابتهای انتخاباتی اعلام میدارم.
خلق صحنههای به یاد ماندنی توسط شما مردم سربلند در دوره فعالیتهای انتخاباتیام، عامل موثری برای حرکت در مسیر تحقق حماسه سیاسی و نشانی از شکل گیری یک پایگاه و سرمایه بزرگ اجتماعی است.
اینجانب گذشتن از حق خویش به نفع ملت بزرگ و ایران سربلند را مصداق روشن اصلاح طلبی واقعی میدانم. از آنجا که اعتقاد دارم شرکت در انتخابات، هم حق و هم تکلیف است، از مردم همراه سرافراز ایران صمیمانه میخواهم با حضور پر شور در انتخابات 24 خردادماه، عزت و بقای جمهوری اسلامی و عظمت ایران و خلق حماسه سیاسی را تداوم بخشند.
در پایان از همه مردم عزیز کشورم برای همراهی بزرگوارانه شان تشکر میکنم و اعلام میدارم در همه شرایط در کنارشان خواهم ماند.
ارادتمند شما
محمدرضا عارف
شامگاه بیستم خردادماه هزار و سیصد و نود و دو»
به گزارش
img:hover{border-radius: 50px;
opacity:0.8;filter:alpha(opacity=80);
-webkit-transform:scale(1.1):( Webkit: Scale up image to 1.2x original size);
-moz-border-radius:6px;-webkit-border-radius:30px;
box-shadow: 10px 10px 5px #000;
-moz-transform:scale(1.1):( Mozilla scale version);
-moz-transform:scale(0.9):(Explorer scale version);
}
img:out{border-radius: 40px;
opacity:1;filter:alpha(opacity=100);
-webkit-transform:scale(0.9):( Webkit: Scale down image to 0.8x original size);
padding:0px; float:center;
-moz-transform:scale(0.9):(Mozilla scale version);
-moz-transform:scale(0.9):(Explorer scale version);
}
img{
-webkit-transform:scale(0.8); /*Webkit: Scale down image to 0.8x original size*/
-moz-transform:scale(0.8); /*Mozilla scale version*/
-o-transform:scale(0.8); /*Opera scale version*/
-webkit-transition-duration: 0.5s; /*Webkit: Animation duration*/
-moz-transition-duration: 0.5s; /*Mozilla duration version*/
-o-transition-duration: 0.5s; /*Opera duration version*/
opacity: 0.7; /*initial opacity of images*/
margin: 0 10px 5px 0; /*margin between images*/
}
img:hover{
-webkit-transform:scale(1.1); /*Webkit: Scale up image to 1.2x original size*/
-moz-transform:scale(1.1); /*Mozilla scale version*/
-o-transform:scale(1.1); /*Opera scale version*/
box-shadow:0px 0px 30px gray; /*CSS3 shadow: 30px blurred shadow all around image*/
-webkit-box-shadow:0px 0px 30px gray; /*Safari shadow version*/
-moz-box-shadow:0px 0px 30px gray; /*Mozilla shadow version*/
opacity: 1;
}
رئیس یکی از ستادهای استانی سعید جلیلی به ستاد محمدباقر قالیباف پیوست.
به گزارش ایسنا به نقل از شفاف، محمدالله مرادی رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در استان کردستان طی یک سخنرانی در جمع هواداران، رسما از این ستاد کنارهگیری و پیوستن خود به ستاد محمدباقر قالیباف را اعلام کرد.
دانا: سخنرانی امروز صبح علی اکبر ولایتی به دلیل حادث شدن عارضه قلبی لغو شد.
قرار بود در ادامه برنامههای تبلیغاتی؛ علی اکبر ولایتی امروز در اسلامشهر برای سخنرانی در جمع مردم این شهرستان حاضر شود که حادث شدن بیماری قلبی و ضعف جسمانی مانع از آن شده است. بنابراین فرد دیگری این سخنرانی را انجام خواهد داد.
حاج حسین قالیباف در مسجد صاحب الزمان (عج) طرقبه به عنوان عضو هیئت امنا روزگار را سپری می کند. اما امروز او به عنوان پدر یکی از هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیشتر مورد توجه مردم کوچه و بازار شهر طرقبه و مشهد قرار گرفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رساني دانا،حاج حسین هر چند از نام خبرنگار واهمه داشت و به سختی پای میز ما نشست ؛ اما گفتگویی صمیمانه با او داشتیم و پندهای زیادی از او گرفتیم. او فرزندش را حاج باقر خطاب می کرد و می گفت که از او راضی است و همیشه برای موفقیتش دعا می کند... محمد باقر قالیباف را با زبان پدری خود معرفی کنید: این روزها چه حس و حالی دارید؟ بقیه ادامه مطلب.....
محمد باقر از کودکی بسیار زرنگ و پر تلاش و در مجموع فعال ، نجیب و درس خوان بود. دوران ابتدایی را مانند بچه های دیگر فقط به درس خواندن مشغول بود اما از سالهای آخر ابتدایی فعالیت کاری خود را شروع کرد و سه ماه تابستان هیچ وقت بیکار نبود.کمی که بزرگتر شد به یکی از دبیرستان های مشهد رفت و در زمان هایی که وقت داشت با ماشین کامیونی که من داشتم از کوره های آجر پزی مشهد بار می آورد.
این روند تا سن 18 سالگی ادامه داشت و همراه با درس و تحصیل برای بدست آوردن هزینه های زندگی به ما کمک می کرد تا اینکه زلزله طبس اتفاق افتاد و محمد باقر به آنجا رفت و این باعث شد تا دریچه های جدیدی به روی او باز شود.
بعد از آن به عضویت بسیج و سپاه پاسداران درآمد و در دوران دفاع مقدس نیز با حضور در جبهه های حق علیه باطل در مقابل زیاده خواهی دشمنان همانند دیگر جوانان این مرز و بوم خالصانه ایستادگی کرد. حاج باقر فرماندهی گروهان و بعد از آن فرماندهی گردان را تجربه کرد و زمان طولانی نگذشت که به عنوان فرمانده لشگر 5 نصر خراسان معرفی گردید و بعد از آن مسئولیت های مختلفی از جمله فرماندهی نیروی انتظامی کشور و مدیریت شهرداری تهران را بر عهده گرفت.
همیشه به فرزندم توصیه کرده ام که هر مسئولیتی را که خواستی قبول کنی ، خودت را بسنج و اگر در خود دیدی که می توانی در آن موفق عمل نمایی ، قبول کن و خدا را شکر ، به نظر من تا امروز در مسئولیت هایی که داشته است خوب و موفق عمل کرده است و بسیاری از مردم از عملکرد ایشان راضی بوده اند.
فرزندان شهدا عصر امروز با امضای طوماری حمایت خود را از محمدباقر قالیباف اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، همزمان با حضور محمدباقر قالیباف در ورزشگاه شهید بهشتی مشهد، جمعی از فرزندان و خانوادههای شهدا طوماری را مبنی بر حمایت از این کاندیدای ریاستجمهوری امضا کردند.
در این طومار جمعی از فرزندان و خانواده شهدا حمایت خود را محمدباقر قالیباف اعلام کردند.
میثاقنامه قالیباف با هوادارانش
در همایش بزرگ جهاد ادامه دارد که در ورزشگاه شهید بهشتی مشهد در حال برگزاری است؛ قرار است تا دقایقی دیگر میثاقنامه محمدباقر قالیباف با هواداران و حامیان مردمیاش قرائت میشود.
در این میثاقنامه تعهد و وفاداری به آرمانهای نظام، شهدا و مقام معظم رهبری تاکید شده است.
قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی گفت که نتیجه رایزنیها برای ائتلاف این کاندیدا با محمدرضا عارف تا فردا اعلام میشود.
اکبر ترکان قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی در حاشیه همایش روز گذشته حامیان این کاندیدا در مجموعه ورزشی شهید شیرودی در خصوص ائتلاف نامزدهای وابسته به جریان اصلاحات به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت که گروهی برای ایجاد ائتلاف بین آقایان روحانی و عارف در حال رایزنی هستند.
وی افزود: ما در حال گفتوگو هستیم و بزرگانی نیز در تلاش هستند تا این ائتلاف صورت بگیرد ولی نتایج آن تا فردا معلوم میشود.
رضا رشیدپور مجری همایش انتخاباتی روحانی نیز در آغاز این گردهمایی در واکنش به شعار «عارف-روحانی ائتلاف ائتلاف» مدعی شده بود که روحانی در سخنانش خبرهای خوشی را اعلام خواهد کرد اما این کاندیدا هیچ اشارهای به این موضوع نکرد.
قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی همچنین در واکنش به ادعای اعضای ستاد انتخاباتی عارف که روحانی را نامزد اصلاح طلبان نمیدانند، گفت: روابط ما خوب است و با هم رفیق هستیم و در حال گفتوگوییم اما ایجاد ائتلاف نیازمند اقناع هواداران دو کاندیداست.
ترکان در پایان تصریح کرد: هم آقای روحانی هم آقای عارف دوستدارانی دارند و هر تصمیم برای ائتلاف باید به گونهای باشد که آنها را قانع کند.
اما فردی که ولایتی از دیدار و مذاکره با او سخن گفت ژان دیوید لویت مشاور ویژه دیپلماتیک رئیس جمهوری فرانسه بوده است که به گفته روزنامه لوموند از جمله مشاوران بلند پایه و مورد وثوق نیکلای سارکوزی بوده است.
لوموند درباره این دیپلمات کهنه کار فرانسوی می نویسد ژان-دیوید لویت Jean-David Levitte سمت های زیادی در دستگاه دیپلماسی فرانسه داشته است. او سفیر سابق فرانسه در آمریکا، مشاور ویژه سارکوزی در همۀ پرونده های دیپلماتیک، سفیر فرانسه در سازمان ملل(2000-2002)، و رییس شورای امنیت ملی فرانسه، مذاکره کننده در بسیاری از موضوعات بین المللی از جمله قطعنامۀ 1441 عراق و مشاور ویژه دیپلماتیک شیراک نیز بوده است.
لویت قرار بود پس از پیروزی سارکوزی در انتخابات ریاست جمهوری رئیس شورای عالی امنیت ملی فرانسه باشد؛ نهادی که با اصرار سارکوزی و برگرفته از مدل شورای امنیت ملی آمریکا قرار بود تأسیس شود، اما در نهایت این شورا به دلیل رقابت های موجود میان نهادهای سیاستگذاری تشکیل نشد.
روزنامه لوموند فرانسه در یادداشتی به قلم ناتالی نوگایرد در سال 2007 اشاره ای به مجرای دیپلماسی باز شده توسط علی اکبر ولایتی با مقامات فرانسوی داشته و می نویسد: از اسناد اینگونه برمی آید که سارکوزی تلاش می کرد تا دیپلماسی پنهانی را با ایران در پیش گیرد. اسناد آمریکایی نیز این مسئله را افشا کرده اند. جریان از زمانی آغاز شد که الیزه در می 2007 کانالی برای مذاکره با علی اکبر ولایتی، مشاور دیپلماتیک رهبری ایران باز کرد . مسیری که تلاش داشت بدون حضور احمدی نژاد که فردی غیرقابل مذاکره قلمداد می شد به راه حلی برسد.
لوموند در ادامه گزارش خود بدون اشاره به جزیئات آنچه باعث مسدود شدن این مسیر شد نوشته است که فرانسوی ها بعد از مدتی به این نتیجه رسیدند که ایران تصمیم جدی برای حل مشکل ندارد.
بقیه در ادمه مطلب ...
به گزارش خبرگزاری مهر سایت فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان در ابتکاری جدید و بدیع ، تغییرات درصد آرا در نظر سنجی انتخابات ریاست جمهوری خود را به صورت نمودار خطی به صورت لحظه به لحظه به نمایش در آورده است .
برگزاری مناظره های انتخاباتی و نیز گفتگوی ویژه با هر یک از کاندیداهای ریاست جمهوری در خصوص اهداف و برنامه های خود در رسانه ملی ، میزان اقبال کاندیداها را در بین مردم دستخوش تغییرات کرده است .
به همین منظور سایت تبیان با نمایش لحظه به لحظه تغییرات درصد آرا در نظر سنجی انتخاباتی خود به صورت نمودار خطی ، روند رشد و یا کاهش استقبال هموطنان را از طرح ها و برنامه های کاندیداهای ریاست جمهوری را به تصویر می کشد .
علاقمندان می توانند با مشاهده نمودار خطی تغییرات لحظه ای کاندیداهای ریاست جمهوری در انتخاب فرد مناسب برای اداره امور کشور در طی چهار سال آینده بهتر تصمیم گیری کنند .
سعید جلیلی می گوید «ظرفیت»، قالیباف از «به هر حال» زیاد استفاده می کند، محسن رضایی در ابتدای هر جمله اش «من» را نگوید کلامش منعقد نمی شود، حداد عادل از «تدبیر» می گوید، غرضی سنش را به رخ نامزدهای دیگر می کشد و روایت تاریخ می کند، گلایه دارد که نامزدها به گذشته برنگردند و برنامه دهند و از قیمت دلار در دوران رضا شاه پهلوی سخن به میان می آورد، عارف از کلمه بحث زیاد استفاده می کند و از دانشجویان ستاره دار می گوید و ولایتی هم مدام پای امیرکبیر، باقرخان و ستارخان را به مناظرات می کشاند.
استفاده بیش از حد سعید جلیلی از کلمه ظرفیت و تهدید در اولین مناظره انتخاباتی که مناظره اقتصادی نامزدها هم بود، خودی نشان داد. چنان شد که یکی از سایت های خبری در مناظره دوم به شمارش میزان استفاده سعید جلیلی از کلمه ظرفیت روی آورد و در پایان مناظره نوشت که جلیلی در این مناظره 52 بار ظرفیت را به زبان آورده است. سعید جلیلی البته در همایش و نشست های تبلیغاتی خودش هم همین کلمه را کم استفاده نمی کند. او البته در همایش ها و نشست های تبلیغاتی خود هم از این کلمه زیاد استفاده می کند، آنجا که در جریان یکی از سفرهای تبلیغاتی اش یکی از مخاطبان از او سوال می کند که تیم برای اداره دولت ندارد او جواب می دهد که مگر در جبهه ها چگونه ظرفیت ایجاد شد؟ سعید جلیلی از کلمه فرصت هم کم استفاده نمی کند. در مناظره فرهنگی که مناظره دوم نامزدها بود، جلیلی بارها از ترکیب تهدید و فرصت استفاده کرد.
محمد غرضی کلیدواژه های مختلف دارد. مشخص نیست محمد غرضی با این همه اطلاعات تاریخی چرا در یک مقطع وزیر نفت شده و در مقطع دیگر هم وزیر مخابرات کشور. او در سه مناظره اخیر بیش از 15 بار روایت تاریخی نقل کرد. در مناظره اقتصادی گفت که «ما در 100 سال گذشته تولید نداشتیم و اشتغال وقتی سامان پیدا می کند که تولید سامان پیدا کند و اشتغال بعد از اینکه محکم جلوی تورم بایستیم تولید می شود».
یا در مناظره فرهنگی اشاره می کند که «سید علی همدانی در زمان حمله تیمور به کشمیر می رود با صومعه مباحثه می کند و تمام شرق خاورمیانه را مسلمان می کند این توسط دولت انجام نشده من بزرگان را می بینم این که توانایی های دولت و مسئولیت های دولت چیست»، در مناظره سیاسی هم نامزدهای دیگر را رها کرد و خطاب به حیدری مجری برنامه گفت که «آقای حیدری سال 1328 هنگامی که سازمان ملل تاسیس شد در مسجد نو اصفهان، مرحوم حاج میرزا رضا شیرازی به منبر رفت و قانون شورای امنیت را با نامه حضرت امیر به مالک مقایسه کرد و گفت ببینید مردم این منشور سازمان ملل است و این هم مکاتبه حضرت امیر».
غرضی البته روی سن خود و 16 سالی که در این کشور وزارت داشته هم کم تاکید نمی کند. او در مناظره سیاسی گفت که در طول این دوره 16 سالهای که ما در دولت بودیم، این کلمه را یاد گرفتیم که سیاست خارجی انعکاس استعداد داخلی است. وی در این مناظره 23 بار از کلمه استعداد داخلی در مناظره سیاسی استفاده کرد.
در پشت صحنه مناظرات هم وقتی از او پرسیده می شود که ایا برای مناظره سیاسی آماده اید تاکید می کند که 72 سال سن دارد و 16 سال در این کشور وزارت داشته است مگر می شود آماده نباشد.
محور قرار دادن محسن رضایی، خود را، در مناظره سوم باعث نیش و کنایه دو تن از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری جمهوری هم شد. آنجا که محسن رضایی از مردم صحبت کرد و از نامزدهای دیگر هم خواست که گذشته را رها کنند و به مردم توجه کنند و این سخن حداد عادل را به گلایه واداشت که آقای رضایی طوری صحبت می کنند که فقط ایشان به فکر مردم هستند. در جایی که حسن روحانی به رضایی گفت که آقای رضایی با لحنی صحبت می کنند که فقط نظرات ایشان درست بوده و اجرا نشده است. محسن رضایی در مناظره سوم در بیش از 30 مورد از ضمیر «من» استفاده کرد.
او هم در مناظره دوم و هم در مناظره سوم، پس از آنکه نقطه نظرات خود را بیان کرد و دیدگاههای دیگران را شنید، پاسخ داد که خوشحالم دیدگاههای من باعث شکل گرفتن این بحث ها شده است. پس از پایان مناظره دوم، وقتی خبرنگاران از تک تک نامزدها درباره اینکه نتیجه مناظرات به نفع چه کسی بود سوال می کرد، جملگی اظهار کردند که مردم باید قضاوت کنند. تنها کسی که جمله متفاوتی را بیان کرد رضایی بود که گفت من هیچ کدام از این دوستان را رقیب خود نمی دانم، رقیب من گرانی است.
محسن رضایی را میتوان تنها نامزدی دانست که از اقوام مختلف ایران در سخنانش یاد می کند.
برای چهرهای دانشگاهی مثل محمدرضا عارف طبیعی است که کلیدواژههای «دانشجو» در صحبتهایش موج بزند. اما «نگاه امنیتی» هم به جملات او زیاد راه پیدا میکند. او رئیس دانشگاه تهران بوده و در تمام مناظراتش از دغدغه دانشجویان صحبت میکند و خاطرات دانشگاهی اش را به رخ می کشد. معمولا کمی هم عصبانیت در لحن عارف دیده می شود که این عصبانیت باعث تپق زدن های مکررش می شود.
مدیریت «خسته و بسته» از کلید واژه های محمدباقر قالیباف است که در مناظرات هم استفاده کرد. اگرچه او بیشتر این اصلاح را در سفرهای استانی اش به کار می برد. در شیراز گفت: آمدهام که به« مدیریت خسته و بسته» پایان دهم و خون جدیدی را در رگهای کشور جریان دهیم. درزنجان گفت که تحقق حماسه سياسي با مردم است تا به اين دور «خسته و بسته مديريت » در كشور پايان دهند. در گفت وگوی ویژه خبری هم گفت که برای ادای دین آمدم برای پایان دادن به همین بحثهاست که «مدیریت یکنواخت خسته و بسته» که در کشور بوده باید تمام شود.
قالیباف البته از تکیه کلام «به هر حال» و «نگاه کنید» هم زیاد استفاده می کند.در مناظره سوم وقتی که درباره اتفاقات سال 82 کوی دانشگاه با حسن روحانی بحث می کرد، پس از هر 4 یا 5 کلمه یک بار «به هر حال» را به کار می برد.
استفاده از واژه تدبیر در سخنان حداد زیاد است. او یک چهره فرهنگی است. مددجویی او از شاعران و امثال و حکم در مناظرات در نوع خود جالب است. کاری که علی اکبر ولایتی هم هر از گاهی انجام می داد و یا نهایتا از روایت های تاریخ معاصر استمداد می کرد. تاکید حسن روحانی به "کلید" و اینکه حقوقدان است و درس حقوق خوانده است در مناظرات و گفت وگوهای خبری اش کمی زیاد است.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: اینکه در جاهایی نقل شده با چاقو به اطرافیان قالیباف در یاسوج حمله شده شایعهای است که از اساس کذب محض است.
غلامعلی رضوانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج گفت: انسان گاهی اوقات شایعاتی میشنود که از شنیدن آن متعجب میشود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بهترین استقبال از نامزدهای انتخابات در کشور به نظر من و بسیاری از کارشناسان در این استان بوده است، افزود: متأسفم که برخی با شایعهسازی قصد تشویش اذهان را دارند.
این مسئول ارشد سیاسی امنیتی در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تنها شنیدهام بر اثر ازدحام جمعیت انگشتر یکی از حضار در مراسم به سر یکی از همراهان آقای قالیباف گیر کرده، افزود: به همه اعلام میکنم که شایعه حمله به اطرافیان قالیباف یک شایعه بیش نیست.
رضوانی با انتقاد از اینکه همراهان آقای قالیباف و برنامهریزان ستاد ایشان بدون هماهنگی ما در گلزار شهدای یاسوج حضور یافتهاند، افزود: نامزدهای محترم و مسئولان ستادها باید برای جلوگیری از هرگونه مشکلی حتما با فرمانداریها هماهنگی داشته باشند.
وی با تأکید دوباره که این شایعه حاصل دروغپردازی عدهای با نیات خاص بوده، تصریح کرد: کسی حق ندارد با شایعهسازی شعور بالای سیاسی مردم این استان و مهماننوازی آنرا زیر سؤال ببرد.
وی در پاسخ به این سؤال که در برخی سایتها ذکر شده حمله به خود قالیباف صورت گرفته، تصریح کرد: این دیگر از آن دروغهای شاخدار است.
كانديداي رياست جمهوري يازدهم با بیان اینکه برای حوزه دیپلماسی 5 محور جدی را در نظر گرفته ام، گفت:تحقق در انسجام داخلی اولین محور است ما باید بدانیم دولتی که در درون کشور خودش مورد قبول و تحسین مردم خود نباشد در پشت هیچ میز مذاکره ای و چه مقاومت و استقامت مورد توجه مردم دنیا قرار نخواهد گرفت.
بقیه ادامه مطلب...
وی با بیان اینکه، تغییر اساسی در اداره کشور لازم است ابراز کرد: این تغییر ابتدا باید در نوع نگاه و رویکردها باشد چرا که کشور در یک سیکل وسیعی قرار دارد.
قالیباف با بیان اینکه نباید زحمات گذشتگان را مورد هجمه قرار داد افزود: هر جا مسئولیتی تحویل گرفتم این عبارت را به کار نبردم که خرابه را به من تحویل دادند.
بر اساس آخرین نظرسنجی که در دشتستان انجام گرفته بیش از 76 درصد مردم در انتخابات شرکت میکنند و 27.5 درصد رأیدهندگان به قالیباف رأی میدهند.
به گزارش خبرگزاری فارس از دشتستان، 24 خرداد یک روز مهم و تأثیرگذار در ایران اسلامی است و برگزاری 2 انتخابات(یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا) از مهمترین رویدادهای امسال کشور است که در این روز انجام میشود.
مقام معظم رهبری با تدبیر و دوراندیشی امسال را به نام سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری کردهاند و بدون تردید حضور باشکوه مردم در این انتخابات نماد حماسه سیاسی است.
دشتستان از بزرگترین شهرستانهای استان بوشهر و کشور است و همواره و بر اساس آمار 10 دوره گذشته ریاست جمهوری، میانگین آرای نامزد منتخب ریاست جمهوری در این شهرستان با اندک اختلافی در سراسر کشور نیز رخ میدهد.
در انتخابات امسال در دشتستان 207 صندوق برای جمعآوری آرای مردم در نظر گرفته شده و به فضل خدا شاهد حماسهای دیگر در انتخابات خواهیم بود.
خبرنگاران خبرگزاری فارس در دشتستان در یک نظرسنجی میدانی، نظر مردم این شهرستان برای نحوه حضور در انتخابات و میزان علاقمندی به هرکدام از 8 نامزد تأیید صلاحیت شده را جویا شدهاند. این نظرسنجی در جامعه آماری 1410 نفر و طی روزهای 12 تا 14 خرداد انجام گرفته که بر این اساس تعداد 1071 نفر معادل 76 درصد قطعاً در انتخابات شرکت میکنند.
در این نظرسنجی تعداد 253 نفر معادل 18 درصد قطعاً در انتخابات شرکت نمیکنند و تعداد 86 نفر معادل 6 درصد نیز هنوز تصمیمی برای شرکت یا عدم شرکت در انتخابات نگرفتهاند.
در این نظرسنجی از مجموع 1071 نفری که در انتخابات شرکت میکنند، تعداد 289 نفر معادل 27.5 درصد به قالیباف رأی میدهند و این نامزد در صدر نظرسنجیها قرار دارد.
در نظرسنجی فوق و از مجموع 1071 نفر رأیدهنده تعداد 200 نفر معادل 18.3 درصد به سعید جلیلی و تعداد 190 نفر معادل 17.7 درصد به حسن روحانی و 160 نفر معادل 14.9 درصد به علیاکبر ولایتی رأی میدهند.
در این نظرسنجی تعداد 100 نفر معادل 9.3 درصد به محسن رضایی و تعداد 93 نفر معادل 8.6 درصد به عارف رأی خواهند داد.
همچنین از مجموع 1071 نفر رأیدهنده، تعداد 30 نفر معادل 2.8 درصد به حداد عادل و تعداد 9 نفر معادل 9. درصد به غرضی رأی میدهند.
به گزارش خبرنگار مهر سید محمد غرضی صبح امروز در نشست خبری خود که با حضور خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی در خبرگزاری مهر برگزار شد، گفت: ما ملتی کم نظیر هستیم که ظرف 30 سال گذشته کار های مهمی انجام داده ایم که هیچ ملتی این چنین نبوده است.
در سی سال گذشته استانداران مختلف آمدند و رفتند، هر سال 10 استاندار عوض شده و عمر اکثر آنها یکسال و نیم تا دو سال بوده است، حداقل مردم استان ها باید مطمئن باشند که چهار سال با منتخب خودشان روبرو هستند. من اختیار قانون اساسی را در آن بخشی که قابل انتقال است به استانداران می دهم.
این کاندیدای انتخابات عنوان کرد: هر کس که دارای امنیت اجتماعی برای خود و افتخار برای کشور است و توانست 60 تا 70 درصد رای مردم را بیاورد، استاندار آن استان می شود، کمتر از 60 تا 70 درصد فاقد قدرت اجتماعی است و باید افراد توانمندتری انتخابات شوند.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری گفت: من همه استان ها را گشته ام، برخی مراکز استان ها آباد است؛ تهران بزرگ است، اما آباد نیست. من تهران را به 6 استان تقسیم می کنم زیرا مردم تهران مجبورند به 30 نماینده ای که حتی اسم آنها را نمی دانند رای دهند ولی با انتخاب چندین استاندار در تهران این مشکل آنها حل می شود.
غرضی درباره مقوله صادرات گفت: صادرات وقتی انجام می شود که پول ملی تثبیت شود تا پول ملی تثبیت نشود صادرات تورم است. بعد از تثبیت پول ملی باید نیاز داخلی کشور تامین شود و پس از آن استاندارد جهانی باید در نظر گرفته شود. به طور مثال ما امروز خودرو را صادر می کنیم ولی برای این صادرات هزینه می دهیم. بنابراین تا پول ملی تثبیت نشود یک روز هست و دو روز نیست.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با صدور بیانیه ای انتخاباتی خطاب به مردم ایران دلایل حضورش در عرصه انتخابات را تشریح و توصیه کرد: اگر اعتلای کشور و عزت و رفاه ملت در سایه نظام اسلامی هدف اعلاء و آرزوی همه ماست، رواست مشکلات و تلخیها ما را از ادامه این راه مقدس بازندارد.
متن کامل بیانیه انتخاباتی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح ذیل است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
فعسی ان تکرهوا شیئاً و یجعل الله فیه خیراً کثیرا (سوره نساء - آیه 19).
ملت شریف، فهیم و متدین ایران اسلامی
از سال 1337 که عملاً وارد مبارزه علیه استبداد و استعمار شدم و اوج آن وقتی بود که امام (ره) رسما" نورافکن مبارزه را بدست گرفتند تا امروز، همواره آنچه در توان جسمی و فکری خود داشتم، در جهت ایجاد عدل و اعتدال و اعتلای ملی، نشر معارف اسلام به ویژه مکتب اهل بیت(ع) و خدمت برای تأمین رفاه و آرامش مردم در نظام اسلامی، بهکار گرفتم و تاکنون در این راه، ناملایمات و تیرهای زهرآگینی را به جان خریده و خواهم خرید و همیشه دعا و لطف خداوند و حمایت مردم به من روحیه داده و خواهد داد.
از حدود یک سال پیش که زمزمه انتخابات ریاست جمهوری شروع شد، هر وقت فرصت دیدار با اقشار و صنوف مختلف مردمی، خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران 8 سال دفاع مقدس، شخصیتها، بزرگان دینی و دانشگاهی، فرهنگی، سیاسی، قضایی، هنرمندان، کارگران، صنعتگران، کشاورزان، ورزشکاران، زنان، جوانان و حقوقدانان برایم فراهم میشد، تأکید میکردند "در این مرحله که کشور دچار مشکلات و معضلات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و مهمتر از آن، تهدید و تحریم خارجی و تفرقه سیاسی شده، انتظار دارند برای پاسداری از خون شهدا و رنج جانبازان و آزادگان و خانوادههای ایثارگران و اعتلای کشور و رفاه فرزندان این مرزبوم وارد میدان شوم".
با توجه به آشنایی کاملی که با موانع حضور و مشکلات پیش رو داشتم و علیرغم میل خود و بستگان، برای کمک به خلق حماسه سیاسی، که آنرا پیش شرط رسیدن به حماسه اقتصادی مورد تاکید رهبری میدانم در آخرین لحظات فرصت قانونی، ثبتنام کردم.
اینک خاضعانه از تمامی شما مردم عزیز ایران اسلامی و همه شخصیتها و بزرگان دینی و علمی و دوستانی که چه قبل از ثبتنام و چه در مدت کوتاه پس از آن، اینجانب را مورد لطف و محبت صمیمانه خود قرار دادند، بهویژه کسانی که در سراسر کشور با برپایی ستادهای خودجوش مردمی، زحماتی را متحمل و متقبل شدهاند، تشکر و قدردانی میکنم و توصیه مینمایم که فرصت تقویت وحدت و همدلی را که در ستادها، میان نیروهای معتدل اصلاحطلب و اصولگرا ایجاد شد، به عنوان حُسن آغازی برای تداوم این حرکت حفظ کنند.
اگر اعتلای کشور و عزت و رفاه ملت در سایه نظام اسلامی، هدف اعلا و آرزوی همه ماست، رواست در این راه مشکلات و تلخیها، ما را از ادامه این راه مقدس باز ندارد؛ زیرا برای حفظ نظام مقدسمان و ملت و کشورمان تحمل سختیها و بیحرمتیها شیرین است.
در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم/ سرزنشها گر کند خار مغیلان غم مخور»
دبیر هیئت اجرایی مرکزی انتخابات از آغاز فعالیت تبلیغات انتخابات کاندیداهای ریاستجمهوری تا صبح روز ۲۳ خرداد خبر داد و گفت: مردم هوشیار ایران اسلامی با حضور گسترده پای صندوقهای رأی جهانیان را مبهوت خواهند کرد.
وي با بيان اينکه حق اعتراض براي نامزدها وجود دارد تصريح کرد: اما این امر در قانون انتخابات ریاست جمهوری ابهام داشته و در واقع چنین حق یا امکانی برای رد صلاحیت شدگان درنظر گرفته نشده است.
اين وکيل دادگستري خاطرنشان کرد: ابهام موجود در قانون رياست جمهوري به منزله قطعی بودن نظر شورای نگهبان و غیرقابل اعتراض بودن تصمیم اتخاذ شده است.
رویهی ثابت حضرت آیتالله خامنهای نیز در این ملاقاتها آن است كه پس از شنیدن سخنان نامزدها به بیان نكاتی دربارهی مسائل كلان كشور در افق آینده میپردازند و با تأكید بر اینكه نفیاً یا اثباتاً نظری دربارهی كاندیداتوری افراد ندارند جملهای را با مضمون زیر خطاب به همهی این افراد میفرمایند:
نه میگویم بیایید، نه میگویم نیایید و تكلیفی نمیكنم.
اما گاهی اوقات در فرآیند رقابتهای سیاسی، گمانهزنیها و نقل قولهایی غیرواقعی و یا ناقص از این دیدارها صورت گرفته كه موجب بروز سوءتفاهمهایی میان مردم و رسانهها میشود كه تبعات و پیامدهای نامناسبی در افكار عمومی جامعه دارد.
رهبر انقلاب اسلامی بارها درباره سخنانی كه به ایشان منتسب میشود فرمودهاند كه:
«مبادا كسى تصور كند كه رهبرى يك نظرى دارد كه برخلاف آنچه كه به عنوان نظر رسمى مطرح ميشود، در خفا به بعضى از خواص و خلّصين، آن نظر را منتقل ميكند كه اجراء كنند؛ مطلقاً چنين چيزى نيست. اگر كسى چنين تصور كند، تصور خطائى است؛ اگر نسبت بدهد، گناه كبيرهاى انجام داده. نظرات و مواضع رهبرى همينى است كه صريحاً اعلام ميشود؛ همينى است كه من صريحاً اعلام ميكنم.» ۱۳۸۹/۰۵/۳۱
ایشان در خلال سخنرانیهایشان در روزهایی كه آرام آرام به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نزدیك میشویم، دربارهی موضوعات مختلف انتخابات از جمله ویژگیهای رئیسجمهور، التزام به قانون، وظایف شورای نگهبان، برنامه و نقشه دشمن و... توصیههایی بیان كرده و در آینده خواهند كرد؛ لذا به نقل قولهایی كه به طور غیر مستند و خارج از مسیر رسمی مطرح میشود، نباید توجه كرد و آن را ملاك تصمیم قرار داد.
آفتاب: حجتالاسلام حسن روحانی در حاشیه سخنرانی خود در دارالقرآن زنجان در جمع خبرنگاران خود را یک اعتدالگرا نامید و اظهار داشت: با دو گروه اصلاح طلبان معتدل و اصولگرایان رابطه نزدیک و خوبی دارد.
وی با بیان اینکه در صورت انتخاب شدن از سوی مردم دولت فرا جناحی تشکیل میدهد، افزود: قصد دارد از همه نیروها در دولت خود استفاده کند.
وی کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی در مورد ذوقزدگی دشمن از ورود هاشمی به انتخابات گفت: دوستان هم ذوق شده شدند و در برخی از شهرها مردم خوشحالی کردند.
*پرشور شدن انتخابات از همه چیز مهم است
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مردم از آمدن هاشمی خوشحال هستند، اضافه کرد: مهم این است که هر کس در انتخابات حاضر شود موجب پرشور شدن آن میشود.
وی با قشنگ ندانستن سئوالات مطرح شده توسط خبرنگار صدا و سیما در مورد تغییر استراتژی رسانههای بیگانه و حمایت از هاشمی تصریح کرد: دشمن هیچ وقت نفع ما را نمیخواهد.
*ازدحام پای صندوقهای رای خواست مقام معظم رهبری
حجتالاسلام روحانی خواست دشمن را خالی بودن پای صندوقهای رای ایران اعلام کرد و گفت: همه باید در راستای ازدحام در پای صندوقهای رای تلاش کنند.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری خواست مقام معظم رهبری را خلق حماسه سیاسی اعلام و ادامه داد: همه باید بری تحقق خواست ایشان تلاش کنند.
*هر انتخابی از طرف مردم مبارک است
وی هر انتخابی توسط مردم را برای کشور مبارک عنوان و اضافه کرد: همه باید تابع انتخاب مردم بوده و از انتخاب انجام شده حمایت کنند.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری رسانه ملی را متعلق به مردم دانست و اضافه کرد: این رسانه باید در راستای منافع مردم و منویات مقام معظم رهبری حرکت کند.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد کنار رفتنش به نفع هاشمی رفسنجانی گفت: یکی از ما به نفع دیگری کنار میرود.
به گزارش فارس کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: زمان برای کنار رفتن زیاد است و در موعد مقرر تصمیمگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه دولت بدعت بدی از دخالت در انتخابات را به جا گذاشته است گفت: دولت به عنوان مجری انتخابات موظف است نقش و جایگاه مستقلی را بپذیرد تا تردیدهایی نسبت به بی طرفی دولت در برگزاری انتخابات ایجاد نشود و شائبه دخالت مجری در جریان برگزاری انتخابات به وجود نیاید.
حقیقت پور افزود: با این حال حضور مستقیم دولت در رقابت انتخاباتی تضمینی در پیروزی نامزد منتخب و مورد حمایتش نخواهد بود چرا که اسفندیار رحیم مشایی با رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان از امکان رقابت با سایر نامزدها محروم خواهد شد.
این نماینده مجلس در ادامه درباره برنامه دولت احمدی نژاد در صورت رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی از سوی شورای نگهبان در این دوره از انتخابات گفت: دولت قطعا فکر پس از رد صلاحیت مشایی را هم کرده است و برای پس از رد صلاحیت مشایی سه برنامه و سناریو را پیش رو خواهد داشت.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: نخستین و محتمل ترین سناریویی که دولت احمدی نژاد پس از رد صلاحیت رحیم مشایی در دستور کار قرار خواهد داد تمرکز روی گزینه های دسته دوم است که در مهلت ثبت نام نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تعدادی از آنها ثبت نام کرده اند تا به ترتیب در صورت نیاز هریک از نامزدهای نزدیک به دولت برگ دیگری رو کنند.
وی ادامه داد: با این حال در حال حاضر گزینه دسته دوم بعد از اسفندیار رحیم مشایی، محمد رضا رحیمی، معاون اول دولت احمدی نژاد است که او نیز در آخرین ساعات مهلت ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری نمانیده خود را راهی وزارت کشور کرد و به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
حقیقت پور تصریح کرد: این در حالی است که فارغ از بحث صلاحیت محمد رضا رحیمی اینکه او نیز به احتمال فراوان به سرنوشت مشایی دچار خواهد شد، او حتی اقبال ناچیز و غیر تاثیرگذار مشایی را هم ندارد و نمی تواند نقش نماینده پیروز دولت در این دوره از انتخابات را بازی کند و به نوعی پرچم حامیان و گفتمان احمدی نژاد را بالا نگه دارد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: هر چند این نکته را نیز نباید فراموش کرد که دولت احمدی نژاد تمام امکانات و ظرفیت های دولتی را به کار خواهند بست که نامزد مورد حمایتشان در این دوره از انتخابات بتواند بر رقبا غلبه کند غافل از آن که دیگر حنای آنها نزد مردم رنگی ندارد و مردم ولایت مدار دل خوشی نسبت به این جریان ندارند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: سناریو دومی که احتمالا دولت در صورت رد صلاحیت مشایی و یا سایر نامزدهای مورد حمایت در دستور کار قرار خواهد داد پیوند و ارتباط با یکی از جریان های سیاسی حاضر در این دوره از انتخابات با اخذ امتیاز ویژه خواهد بود.
وی افزود: تاکنون شواهد و قرائنی از این ائتلاف احتمالی دولت بروز پیدا کرده است هر چند هنوز برای اینکه با قطعیت درباره آن صحبت کرد زود است و باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده و پس از اعلام فهرست تایید صلاحیت ها، دولت احمدی نژاد به سمت کدام یک از جریانات سیاسی سوق پیدا خواهد کرد.
حقیقت پور درباره آخرین سناریو احتمالی دولت در صورت رد صلاحیت مشایی گفت: استعفا و یا خانه نشینی احمدی نژاد و گرفتن مرخصی طولانی مدت تر یعنی تا پایان دوران حیات دولت دهم آخرین سناریوی است که ممکن است عملی و اجرایی شود.
این نماینده مجلس افزود: با توجه به شناختی که نسبت به احمدی نژاد و همچنین رابطه او با مشایی وجود دارد که به رابطه مرید و مرادی معروف شده است، احتمال آنکه احمدی نژاد برای مشایی هر کاری بکند وجود دارد و رفتارهای او پس از رد صلاحیت مشایی چندان غیر منتظره نخواهد بود.
وی در خاتمه گفت: از این رو از یک سو با توجه به قابل پیش بینی بودن اقدامات احتمالی احمدی نژاد پس از رد صلاحیت مشایی و از سوی دیگر درایت و مدیریت مقام معظم رهبری، دولت نمی تواند هیچ نوع خللی در برگزاری انتخابات به وجود بیاورد.
- قربون اون شیرین زبونی هات برم من! میکروفن درست کنت هم می شم؛ فقط دولت بعد هوای ما رو داشته باش
منبع : آفتاب
وی تصریح کرد: همانطور که پیش از این نیز در کنفرانس خبری خود عنوان کردم در صورت حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی یا سید محمد خاتمی انصراف خود را اعلام خواهم کرد که اکنون هنگام عمل به این گفته است.
عضو شورای راهبردی اصلاحطلبان٬ گفت: به طور طبیعی رویکرد من در انتخابات پیشرو٬ رویکردی برآمده از خرد جمعی اصلاحطلبان است و تصمیم دارم پروسه انتخابات ریاستجمهوری را هماهنگ با سایر اصلاحطلبان به پیش ببرم.
این نماینده ادوار مجلس٬ی ادآور شد: در آینده نزدیک تصمیم دارم در قالب ارسال نامهای برای آیت الله هاشمی رفسنجانی مشکلات پیشروی کشور بویژه معضلات اقتصادی را به اطلاع وی برسانم.
احمدی نژاد درباره تخلف بودن حضورش در کنار رحیم مشایی هنگام ثبت نام ، عنوان کرد: امروز برای آمدن به وزارت کشور مرخصی گرفته ام.
اسفندیار مشایی اعلام کرد که رییس جمهور امروز برای همراهی با من اولین بار در طول 8 سال ریاست جمهوریشان مرخصی بودند.
رسولی افزود: به دلیل اینکه حضور هاشمی رفسنجانی دقایقی پیش انجلم شده هنوز مشخص نیست که نحوه اجرای این سیاست چگونه است.
به گزارش افکارنیوز به نقل از هافینگتون پست، محمد خاتمی با اعلام احتمال شرکت در انتخابات نشان داد که به دنبال بایکوت و تحریم انتخابات ریاست جمهوری نیست. اما موقعیت علی اکبر هاشمی رفسنجانی بسیار متفاوت است. او یکی از نیروهای انقلابی و حیاتی است که در طی سال های اخیر نفوذ و تاثیر زیادی را در میان روحانیون قم و نظام جمهوری اسلامی داشته است.
او همچنین به خوبی می تواند با تغییر اتحاد سیاسی، حیات خود را در صحنه سیاست حفظ کند؛ به طور مثال در انتخابات ۱۹۹۷ (سال ۱۳۷۶) با پیورزی محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری او ناگاه دنده را تغییر داد. به نظر او الان زمانی است که باید در کنار مردم ایستاد حتی با وجود محبوبیت از دست رفته اصلاح طلبان در ایران.
هافینگتون پست ادعا کرد: هاشمی رفسنجانی ۸۰ سال سن دارد اما شرکت کردن او در انتخابات می تواند چالش و اختلاف قابل توجهی را در انتخابات برانگیزد. شورای نگهبان در صورت رد صلاحیت او با چالش قابل توجهی روبرو خواهد شد چرا که او از مقامات رسمی ایران است. شاید او حمایت خود را از یک کاندیدا اعلام کند که این اقدام او نیز بازی را در انتخابات تغییر خواهد داد.
در سوی دیگر در جناح احمدی نژاد، گفته می شود، رییس دفتر اسبق او اسفندیار رحیم مشایی به عنوان کاندیدا معرفی خواهد شد. رقابت هاشمی رفسنجانی و مشایی در نوع خود می تواند جالب باشد. کاملیا انتخابی فرد، خبرنگار هافینگتون پست می نویسد چند ماه پیش در جریان سفر محمود احمدی نژاد به مصر، من از معاون احمدی نژاد پرسیدم که در مورد هاشمی رفسنجانی چگونه فکر می کنید و او پاسخ داد: "او آتش است؛ او یک آتش واقعی است."
رئیسجمهور ادامه داد: 3 روز روزه و 14 هزار صلوات برای نقشآفرینی مشایی نذر کردم که امروز بیایم. من مشایی را 28 سال است میشناسم؛ او فردی مومن، پاک و کارآمد است.
رئيس مجمع تشخيص مصلح نظام در حالي وارد وزارت كشور شد كه جمعي از مردم از ميدان فاطمي تا مقابل تالار وزارت كشور به استقبال او رفته و در حمايت از شعار سر دادند. شعار "حمايتت مي كنيم هاشمي "،" سلام بر رهبري درود برهاشمي ..." از جمله شعارهايي بود كه مردم در حمايت از هاشمي سر مي دادند. ازدحام جمعيت به قدري بود كه ماشين حامل "آيت الله هاشمي رفسنجاني" با سرعت پايين در حركت بود و هاشمي به مردم حاضر در تجمع دست تكان مي داد.
هم اكنون تجمع كنندگان مقابل ستاد انتخابات وزارت كشور در حال شعار دادن به نفع هاشمي هستند.
احمدی نژاد در گفتگوی اختصاصی در پاسخ به این سوال که نظرتان در مورد ورود هاشمی به انتخابات چیست، گفت: همه وارد شوند،مشکلی ندارد/ همه باید بیایند
به گزارش مشرق، اسفندیار رحیممشایی نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به فارس درباره اینکه اگر از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شوی، واکنش شما چیست، گفت: همه ما باید از قانون تبعیت کنیم. تمام دستگاهها باید تابع قانون باشند من نیز تابع قانون خواهم بود.
وی در پاسخ به سؤال دیگر در باره ثبتنام همزمان هاشمی رفسنجانی با وی در انتخابات ریاست جمهوری گفت:مقام معظم رهبری فرمودند تمام سلایق باید در انتخابات حضور داشته باشند و به نظرم این حضور در چارچوب فرمایش مقام معظم رهبری برای حضور تمام سلایق است. هم اکنون مشایی در حال انجام ثبتنام انتخاابت ریاست جمهوری است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس جمهور و اسفندیار رحیممشایی به صورت همزمان در ستاد انتخابات کشور حضور یافتند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمود احمدینژاد رئیس جمهور و اسفندیار رحیممشایی به صورت همزمان در ستاد انتخابات کشور حضور یافتند.
بر اساس این گزارش، هاشمی و مشایی در آخرین دقایق ثبتنام، در فهرست رسمی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قرار گرفتند.
جوانفکر که در هنگام ورود به ستاد انتخابات با خیل عظیمی از خبرنگاران مواجه شده بود در پاسخ به این سوال که چرا به وزارت کشور آمدهاید، گفت: به نظرتان برای چه کاری به ستاد انتخابات میآیند؟!
وی درباره حضور مشایی گفت: بنده از کاندیداتوری و یا حضور مشایی اطلاعی ندارم.
آيتالله جنتي با اشاره به اهميت مسئوليت نظارت بر انتخابات و حفظ امانت آراي مردم تصريح كرد: در هر حال بايد با پرهيز از غفلت، خداوند متعال را ناظر بر اعمال و رفتار خود ببينيم و بدانيم كه اگر قرار باشد خيري به انسان برسد تنها از ناحيه خداي بزرگ است.
بنابر اعلام اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان، وي با اشاره به آيات قرآن كريم، منشاء «خلق» و «امر» را خداوند متعال عنوان كرد و افزود: آفرينش ما به دست خدا و منشاء اعمال ما نيز به اراده خداي بزرگ است. حتي اگر گرفتار شرّي مي شويم، به دليل اعمالي است كه خود مرتكب شدهايم و حكمت خداوند متعال، ما را مستحق گرفتار شدن در آن شر كرده است.
دبير شوراي نگهبان، ضمن اشاره به آياتي درباره اعطاي «مُلك» به فرعون و نمرود، اضافه كرد: صورت ظاهر قضايا اين است كه نمرود و فرعون با زور و فريب به حكومت ميرسند، اما حتي آنها كه به كفر اصرار دارند نيز با اسباب الهي، به حكومت رسيدند و در نهايت هم با اسباب الهي هلاك شدند.
آيتالله جنتي درباره احوال حضرت يوسف (ع) نيز تصريحكرد: صورت ظاهر اين است كه حاكم مصر خوابي ديد كه ديگران از تعبير آن عاجز شدند و در نهايت سراغ يوسف رفتند و او نه تنها از زندان آزاد شد بلكه عزيز مصر گرديد. امّا آن حضرت هنگامي كه حضرت يعقوب و برادرانش به مصر رسيدند خدا را سپاس ميگويد: «اخرجني من السجن و جاء بكم من البدو» (يوسف: 100)؛ پروردگارم مرا از زندان آزاد كرد و شما را از بيابان آورد.
وي تصريح كرد: اين آيات توحيدي است و منشاء حوادثي مانند نجات يوسف از زندان و رسيدن او به حكومت را اراده الهي توصيف مي كند. اگر اين مضامين را بفهميم، بسياري از مشكلات ما از جمله مشكلات سياسي، حل ميشود.
دبير شوراي نگهبان گفت: وقتي يك حكومت الهي باشد، همه آنهائي كه مقابل آن بايستند، مقابل خداوند متعال ايستادهاند. حقيقت تقابل كسي كه با حكومت پيامبر (ص) و امير مؤمنان (ع) و نائب امام معصوم مقابله ميكند، در افتادن با خداوند متعال است.
وي يادآور شد: انسان براي انجام امور بايد سراغ اسباب برود و بداند كه همين اسباب را هم خداوند متعال مهيا كرده است اما بايد توكل به خدا داشته باشد نه اينكه اسباب را در توفيقات خود مؤثر بداند. زيرا تلقي استقلال از اسباب ظاهري، شرك است. چنانكه قرآن كريم ميفرمايد: «برويد بر گرده زمين حركت كنيد و از روزي خدا بخوريد.» بايد بدانيم كه رزّاق، خداوند متعال است.
آيتالله جنتي قرآن را «شفا» توصيف كرد و ضمن توصيه حاضران به تدبّر بسيار در قرآن، ادامه داد: حضرت امير مؤمنان (ع) در نهج البلاغه درباره فضائل قرآن يادآوري مي كند كه بدترين دردها كه كفر، شرك، ضلالت و... است، را شفا ميدهد.
دبير شوراي نگهبان درباره يازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري نيز گفت: ما وظيفه داريم در امر احراز صلاحيت داوطلبان و همچنين نظارت بر انتخابات، قانون را رعايت كنيم.
وي عنوان شدن «شرايط داوطلبان رياستجمهوري» در اصل 115 قانون اساسي را نشانه اهميت موضوع دانست و گفت: شوراي نگهبان وظيفه دارد شرايطي مانند "رجل سياسي، مذهبي"، "ايرانيالاصل و تابع ايران"، "مدير و مدبر"، "حسن سابقه" و "امانت و تقوي"، "مؤمن و معتقد به مباني جمهوري اسلامي ايران" و "مذهب رسمي كشور" را احراز كند.
وي يادآور شد: احراز شرايطي چون «ايرانيالاصل و تابع ايران بودن» دشوار نيست اما احراز برخي ديگر از شرايط به آساني ممكن نيست. مثلاً بايد ديد فردي كه ثبت نام ميكند؛ آيا در حدي سياستمدار و سياستشناس هست و درك عميقي از جريانهاي سياسي داخلي و خارجي دارد كه بتواند نظرات راهگشا براي برخورد مناسب با مسائل كشور را ارائه بدهد؟
آيتالله جنتي احراز شرايطي چون «مديريت و تدبير» را هم مسألهاي مهم دانست زيرا فرد بايد توان اداره كشور و حل مشكلات آن را داشته باشد.
وي با اشاره به انبوه كساني كه در دورههاي اخير انتخابات، تحت عنوان «احساس تكليف» براي رياستجمهوري ثبت نام ميكنند گفت: بايد كساني داوطلب شوند كه توان برداشتن بار سنگين اين مسئوليت را داشته باشند.
دبير شوراي نگهبان افزود: مسئوليت رياستجمهوري را امانت الهي بزرگ است كه مردم با رأي خود، آن را به يك فرد ميسپارند و طبيعي است كه ما با ملاحظه سوابق فرد بايد ببينيم آيا او داراي شرط «امانتداري» هست يانه؟
آيتالله جنتي درباره شرايطي چون «تقوا» نيز گفت: شرايط متقين در قرآن كريم و خطبه متقين در نهج البلاغه آمده است، افرادي كه ثبت نام ميكنند بايد ببينند چقدر واجد اين اوصاف هستند.
دبير شوراي نگهبان ضمن گلايه شديد از برخي فعاليتهاي تبليغاتي زودهنگام گفت: وقتي افرادي علناً قانون را زير پا ميگذارند و زودتر از موعد به سفرهاي تبليغاتي علني و پرهزينه ميروند بايد در كار خود تدبر كنند كه آيا اقداماتشان با ايمان و تقوا سازگار است؟
وي با ابراز تأسف از اقدامات تبليغاتي برخي از داوطلبان، افزود: بايد با برخي از افراد كه از مدتها قبل، سفرهاي تبليغاتي علني و نيمه علني داشتهاند برخورد شود.
آيت الله جنتي با ابراز تأسف از وضعيت ناگوار برخي از اقشار مستضعف گفت: افرادي براي تأمين نان شب محتاج هستند يا به دليل فقر نميتوانند هزينههاي ازدواج فرزندانشان يا تعمير منزلشان را تأمين كنند، امّا همزمان عدهاي با ارقام نجومي و هزينه هاي ميلياردي وادعاي خدمت، در پي كسب رأي مردم هستند!
وي با اشاره به وظايف قانوني شوراي نگهبان در احراز صلاحيت داوطلبان و نظارت بر انتخابات گفت: ما سر سوزني از قانون تجاوز نميكنيم. شوراي نگهبان نه تندتر از قانون عمل خواهد كرد و نه كندتر. با دقت، وضعيت افرادي كه ثبت نام ميكنند، بررسي ميشود تا شرايط داوطلبي او احراز شود.
وي افزود: البته قانون انتخابات به ويژه در امر تبليغات، ضعفهايي دارد و به همين دليل كار شوراي نگهبان را دشوار تر ميكند اما وظيفه ما رعايت قانون است نه مصلحت سنجي.
دبير شوراي نگهبان با تأكيد بر رعايت قانون در امر نظارت بر انتخابات نيز به مسئولان دفاتر و هيئتهاي نظارت بر انتخابات استانها گفت: شما نيز نبايد سر سوزني از قانون تجاوز كنيد. در اظهار نظرها و ارائه گزارشها هم تنها قانون را رعايت كنيد.
آيتالله جنتي ضمن تقدير از زحمات ناظران انتخاباتي نيز گفت: وقتي به وظايف قانوني و شرعي خود به درستي عمل كنيد همانند انتخابات گذشته، خداوند متعال نيز از كار شما راضي خواهد بود و به سبب انجام اين مسئوليت بزرگ اجر فراوان به شما خواهد داد.
وي در پايان با تقبيح نبش قبر صحابي بزرگ حضرت حجربن عدي گفت: در اوصاف ايشان آمده است كه در جواني، شبي هزار ركعت نماز ميگذارد. اينكه حتي از جنازه او بعد از اين همه سال نيز دست بر نميدارند نشانه عظمت و بزرگي او است و نبايد انتظار داشته باشيم معاويه با زنده او كاري نداشته باشد.
آيت الله جنتي افزود: اگر اين افراد متحجر و مزدور اندكي عقل و عاطفه داشتند، با مشاهده جسد سالم آن بزرگوار بايد به حقفانيت او پي ميبردند.
.: Weblog Themes By Pichak :.